Şimdi Ara

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar steam indirimlerinden IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz aldım dün. 10 tlye düşmüş. ama uçağı sadece klavye ile kontrol edebiliyorum. mouseu bi aktif hale getiremedim. bir yolu var mı acaba? yani mouseu aşağı doğru itince uçak aşağı insin, kendime doğru çekince kalksın istiyorum. sağa sola hareket ettirince aynı şekilde etsin.. joiystick gibi kullanmak istiyorum ama bi ayarlayamadım. bf oynayanlar varsa oradaki uçakların mouse kontrolünü bilir. o tarz istiyorum işte. hani klavye mouse ortak kullanmak istiyorum. bu oyunda fareyle uçak kontrol etme diye bir şey yok mu? sadece bunda mı yok ya da tüm IL-2 oyunlarında mı yok? varsa da nasıl ayar yapılıyor?

ilk simülasyonum bu arada. yakın zamanda joystick almayı düşünmüyorum çok para. bu arada pc'ye takılan gamepad'lerin küçük joysticki ile uçağa yön verilir mi?(ps3 kolu gibi olanlardan bahsediyorum) ayar yapmaksızın. takar takmaz yani. oyun algılar mı ? çünkü sadece key ayarı var controllerde. mouse, joysytic gibi seçenekler yok. mouse control var en allta ona da tuş atattırıyor ama basınca da mouse kontrolü aktif olmuyor. deli oldum. yani mouse kontrolü nasıl aktif edebilirim? teşekkürler şimdiden, dünden beri uğraşıyorum.

simülasyon merakım da yok tamamen ww2 uçakları zevkimden aldım. steamde bu tarz daha arcade olan(gerçi simDe olur), mouse kontrolü de olan başka, grafikleri, dinamikleri güzel ww2 savaş uçağı oyunu önerilerinize de açığım. mouse kontrolü olsun yeter ki. zaten multi oynamayı düşünmüyorum, single takılıp nromal zorlukta görev atsam yeter arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenheit2989 -- 7 Temmuz 2020; 22:46:7 >

• Bu oyunda mecburen joystick kullanacaksın, başka yolu yok. Sana uygun olan, hatta en iyisi, mouse ile oynanan oyun için Warthunder, zaten bedava.

IL-2 serisi ileri derecede simulasyon, joystick bile ortalama üzeri olmalı, bir sürü ayarı yapılacak falan. Kolay gelsin :)
  • teşekkürler hocam. peki joystick dediğiniz uçuş kolu şeklinde olan, vites şeklinde olanlar mı?
    Logitech Extreme 3D Pro Joystick gibi bir şey mi?
    gamepadlerdeki joystickler de iş görmez sanırım hani şu xbox 360, ps4 kollarındaki.

bir de serinin IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad oyunu varmış. onda direkt girişte mouse mu, joystick mi diye soruyormuş. seçimine göre oynuyormuşsun. bende de pc için gameped vardı. bir nebze daha oynanabilirdir belki bu oyun diğerine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenheit2989 -- 8 Temmuz 2020; 18:47:15 >
  • fahrenheit2989 F kullanıcısına yanıt
    "Logitech Extreme 3D Pro Joystick"

Kesinlikle, iş görecek en ucuzu o sanırım.

https://forum.il2sturmovik.com/topic/28830-which-joystick/

*** Simulasyon için gaz ayarı ve pedal ayarı olması gerekiyor, logitech extreme 3d ve saitek aviator'da bunlar var ve nispeten ucuzlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 8 Temmuz 2020; 23:14:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.