Şimdi Ara

İkinciyeni.com sitesinden araç alan varmı ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
61.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ranni34

Eskiden bakiliyodu plakadan simdi bakilmiyo.
    Burada satılan araçların neredeyse tamamı Garenta rent a car ve Çelik Motor filo çıkması kiralık araçlar. O yüzden dikkatli olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ranni34

Eskiden bakiliyodu plakadan simdi bakilmiyo.
    Eski cazibesi yok fiyatlar piyasaya yaklaştı.Birde vekalet falan ugraş istanbula git gel.Sonuçta rent a car firması.Nasıl kullanıldı bilmezsin.1 aydır takip ediyorum liste tuttum.Leon dizeller ortaalma 60-62 bin arası focus dizeller 55-58 arası octovialar 68-70 arasında geziyor.90-100 bin üstü arabalarda 5-6 bin tl uygun piyasaya göre onlarda celikmotor filosunda zaten hoşafı cıkmıs pazarlamacılarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

Bana göre hile hurda yok, ne varsa yazar ekspertizde. (gözden kaçan istisnalar olabilir)

Ancaak fiyatlar cazip değil, araçlar çok ezilip hırpalanmış, düzgün araç yok.

Bunlardan 2015 model araç alacaksın ,2-3 senelikler epey hırpalanıyor.2-3 senelik olanlar senelik filo kiralamalarına giden araçlar,epey hasarlı olabiliyor.6-7 aylık arabalar ise bireysel kiralama olanlar.insanlar depozit ödedikleri için arabaya gözleri gibi bakıyorlar,o yüzden temiz olabiiliyor.biz 6 aylık polo aldık,araç sıfır gibiydi.denk gelirse temizinden leon düşürmeyi düşünüyorum bende.nadiren golf geldiği de oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sungur16 -- 16 Aralık 2015; 14:36:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sungur16

quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

Bana göre hile hurda yok, ne varsa yazar ekspertizde. (gözden kaçan istisnalar olabilir)

Ancaak fiyatlar cazip değil, araçlar çok ezilip hırpalanmış, düzgün araç yok.

Bunlardan 2015 model araç alacaksın ,2-3 senelikler epey hırpalanıyor.2-3 senelik olanlar senelik filo kiralamalarına giden araçlar,epey hasarlı olabiliyor.6-7 aylık arabalar ise bireysel kiralama olanlar.insanlar depozit ödedikleri için arabaya gözleri gibi bakıyorlar,o yüzden temiz olabiiliyor.biz 6 aylık polo aldık,araç sıfır gibiydi.denk gelirse temizinden leon düşürmeyi düşünüyorum bende.nadiren golf geldiği de oluyor.

Alıntıları Göster
    internet üzerinden güvenip araba alınmaz, bunun boyası vs yi renk solması her şeyi var. Kaç tane fotoğraf var ki net görebileceğin ? hayatta yanına gidip bakmadığım aracı almam.

• Fiyatlara kesinlikle sistematik olarak müdahale edildiğini düşünüyorum. Sanki kendileri satılması gereken fiyatı sisteme girip otomatik müdahale ediliyor, yoksa fiyatlar bu kadar milimetrik olmaz dı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya

Fiyatlara kesinlikle sistematik olarak müdahale edildiğini düşünüyorum. Sanki kendileri satılması gereken fiyatı sisteme girip otomatik müdahale ediliyor, yoksa fiyatlar bu kadar milimetrik olmaz dı
    Yaklaşık 15 gündür inceliyorum. İhaleler son dakika yükseliyor sebebi ise provizyon kapora olayı. Kapora verirseniz sadece bir ihaleye girebilirsiniz. Böylece 1 saat sizin teklifinizin geçilmesine kadar başka bir araca teklif veremezsiniz. Son dakika ise verilen teklifler hızlı şekilde artıyor. Bir ihaleyi kaybedince diğerine girme şansınız oluyor. Aynı tip araçlardan genelde bayağı bir oluyor. En ince ayrıntısına kadar yazılıyor Yine de SMS ile sorgulayın. Sahibinden den daha itinalı ilanlar. Araçlar ise pek ucuza gitmiyor genelde 10 - 13 bin üstüne gidiyor. İlk fiyattan. Galerici tayfası iyi keşfetmiş. Özellikle yüksek km araçlar daha hızlı yükseliyor. Sonra km düşürüp satacaklardır. Mobil uygulama var her basışta 100 Tl yükseliyor. Bu yüzden son saniye fiyatlar yükseliyordur.
    Not baktığım 30K altı ihaleye giren araçlar.

• Ekspertizden farklı birşey çıkacağını düşünmüyorum. Hatta Sahibinden deki uyanıklardan daha güvenilirdir ancak fiyatlar son saniyelerde aşırı şişiyor. Piyasasının üzerine çıkan araçlar oluyor.

Uyguna araç düşürebilmek bir mucize. Millet inat ediyor galiba. Kaymağını da çelik motor yiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Ekspertizden farklı birşey çıkacağını düşünmüyorum. Hatta Sahibinden deki uyanıklardan daha güvenilirdir ancak fiyatlar son saniyelerde aşırı şişiyor. Piyasasının üzerine çıkan araçlar oluyor.

Uyguna araç düşürebilmek bir mucize. Millet inat ediyor galiba. Kaymağını da çelik motor yiyor.
    Bende ikinciyeni sitesini 1 aydır takip ediyorum ve ilgimi çeken araçların analizlerini yaptım. Bu sürede 5-6 tane ayrı aracı 2. kez satışa çıktığını fark ettim. Vazgeçecek insan neden boşuna teklif versin, 500 tl si gidecek pahasına. Çok mantıklı gelmiyor, fiyat beni aştı ise daha teklif vermem kurtaracağı yerde kalırım. Bununla başka ellerin fiyat artırımı yaptığını düşünüyorum. Bunu düşünmemi başka bir olay tetikliyor. Neden tüm araçların açık arttırma bitiş zamanı aynı değil. Bu konuda fazla kişi mesai harcamasın diye mi acaba. Kimsenin suçunu almak ve paranoyak davranmak istemem ama kendimi haksız da çıkartamıyorum. 60 bin tl lik bir araç son 10 dk içinde nasıl 20 bin tl artış gösterebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecengiz -- 2 Mart 2016; 16:21:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecengiz

Bende ikinciyeni sitesini 1 aydır takip ediyorum ve ilgimi çeken araçların analizlerini yaptım. Bu sürede 5-6 tane ayrı aracı 2. kez satışa çıktığını fark ettim. Vazgeçecek insan neden boşuna teklif versin, 500 tl si gidecek pahasına. Çok mantıklı gelmiyor, fiyat beni aştı ise daha teklif vermem kurtaracağı yerde kalırım. Bununla başka ellerin fiyat artırımı yaptığını düşünüyorum. Bunu düşünmemi başka bir olay tetikliyor. Neden tüm araçların açık arttırma bitiş zamanı aynı değil. Bu konuda fazla kişi mesai harcamasın diye mi acaba. Kimsenin suçunu almak ve paranoyak davranmak istemem ama kendimi haksız da çıkartamıyorum. 60 bin tl lik bir araç son 10 dk içinde nasıl 20 bin tl artış gösterebilir.

Alıntıları Göster
    araçlar belirtildiği gibi sorunsuz çıkmıyor şikayetleri üzerine bir daha bakmadım

• İhalesine girmiş olduğum aracın mekanik expertize herhangi bir sorun olmadığı ve değişen parçasının olmadığı belirtilmişti. Aracı teslim aldıktan sonra expertize götürdüm ve sağ amartisör patlak olduğunu, aracın alttan darbe aldığını belirttiler ve motor kısmında değişen parçaların olduğunu raporda belirttiler. Bunun üzerine Doğuş Oto Maslak yetkili servise giderek aracın geçmişine baktırdım. Aracın motor kısmında değişen parçaların olduğunu ve daha önce aracı kullanan müşterinin yetikili servise giderek ön camının kırık olduğuna dair kayıt girilmiş ancak müşteri işlemi yapmaktan vazgeçerek aracı geri teslim almış. Aracı teslim aldığımda aracın ön camında problem yoktu (yani aracın ön camı değişmiş ancak dışarıda yapılmış). Doğuş oto kayıt açtığı zaman silinmediği için bu kayıt duruyor. Bunu evraklarla ispat etmeme rağmen ikinciyeni.com yetkilileri oralı bile olmadı. Dava açacağım. Aracı buradan alırken birdaha düşünün arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayyıldız1453

İhalesine girmiş olduğum aracın mekanik expertize herhangi bir sorun olmadığı ve değişen parçasının olmadığı belirtilmişti. Aracı teslim aldıktan sonra expertize götürdüm ve sağ amartisör patlak olduğunu, aracın alttan darbe aldığını belirttiler ve motor kısmında değişen parçaların olduğunu raporda belirttiler. Bunun üzerine Doğuş Oto Maslak yetkili servise giderek aracın geçmişine baktırdım. Aracın motor kısmında değişen parçaların olduğunu ve daha önce aracı kullanan müşterinin yetikili servise giderek ön camının kırık olduğuna dair kayıt girilmiş ancak müşteri işlemi yapmaktan vazgeçerek aracı geri teslim almış. Aracı teslim aldığımda aracın ön camında problem yoktu (yani aracın ön camı değişmiş ancak dışarıda yapılmış). Doğuş oto kayıt açtığı zaman silinmediği için bu kayıt duruyor. Bunu evraklarla ispat etmeme rağmen ikinciyeni.com yetkilileri oralı bile olmadı. Dava açacağım. Aracı buradan alırken birdaha düşünün arkadaşlar.
    Kendi personeller teklif veriyor güvenilir bir site değil ihale bitmeye yakın takılıyor işlem yaptırmıyor dümen hep.

• Şikayetvar a bakmadan almayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Şikayetvar a bakmadan almayın
    Siteden 1 hafta başında bekleyerek 3 araca son fiyatı net olarak ben verdim. Ancak her defasında istedikleri fiyat verilmediği için sistem bakımda, sistemde oluşan bir sorundan dolayı ihaleler tekrar başlayacak tarzı şeyler yazılarak aynı araçlar tekrar açık arttırmaya sunuldu. Bu ilk olduğunda gerçek sistemde sorun yaşandı sandım ama farklı günlerde farklı araçlar bana kaldığı halde hep benzer şeyler sunulduğunda anladım ki insanlar sisteme giriş yapsın, kaporaları bıraksın diye taban fiyat belirlenmiyor ama işlerine gelmeyen fiyatada katiyen sizin kara geçeceğiniz arabayı satmıyorlar. Tabi 1 haftalık heves sonrası ne oldu kapora olarak verdiğimiz 500 TL 1 hafta boyunca hesaplarında durdu artık bu kaporalar bankada işletildimi ne olduysa.
  • Şunu söylemekte fayda var araç şahıstan bulamadım çok uğraş verdim yoruldum galeri de aynı o yüzden böyle mantıksız bir yola başvurdum cazip geldi her kez alıyor diye düşündüm aldım fakat araç 6 aylık olmamasına rağmen oldukça pis 2-3 yıllık taksi çıkması araca eşdeğer günlük kiralama araçları bunlar kimin kullandığı belli değil.Satarken ne çıkar bilemiyorum. Düzen iyi kurulmuş
  • Arkadaşlar ben Eylül 2015'de aldım, sorunsuz kullandım ve satalı 1 ay oldu. İlanım açıkken plakadan çakazlayıp "Abi ikinciyeni'den mi aldın? Nasıl oluyor burası, memnun musun? Kaça aldın, kaça satarsın?" diye arayıp soranlar oldu.

İkinciyeni Anadolu Holding şirketidir. Filo kiralama şirketleri Garenta ve Çelik Motor, Metal Oto'dan filolarını ve kendi personel araçlarını satma kanalları. İstinye'deki Otokoç ikinci ele de, atıyorum Çelik Motor Kia bayilerinin ikinci el mağazalarına ve pek çok ikinci el satıcısına araba verirler.

Ben aracı aldığımda sadece Şekerpınar vardı, şimdi Ankara ve İzmir depodan da teslimleri başlamıştır. Buradan almam yazan arkadaşlar olmuş, ben aracımı alırken ekspertizi kendileri yapıyorlardı. Şimdi ekspertizi TÜVTÜRK e bıraktılar. Doğuş Holding'e ait işi ekspertiz olan ayrı bir şirket.

Aldığım aracı o kadar uyguna alamazdım. 4-5.000 TL altına aldım. 1,5 yıl sürdüm ve yine aynı fiyata sattım. Aldığım araç ikinci elde satması sorunlu, az yakan filo aracı markalardan biriydi. Muadillerine bakınca da galeriler yine Metal Oto'dan yada ihaleyle ikinciyeni den alıp plaka değiştiriyorlar. Aradaki 4-5.000 TL fazla değeri yazıp pazar argosuyla iteliyorlar.

Fiyatları yükselten de yine bu galerilerdir. Sürekli burayı takip ediyorlar, bahsettiğiniz sorunları kozmetik işlerini düzeltip size satıyorlar. Yine bahsedildiği gibi 10 binlerce holding çalışanı var, onlar da eminim ilgili. Belki de holding bünyesinde satış fiyatı üzerinden onlara da indirim olabilir. Ancak ben aracı oldukça memnun kullandım, etrafımdaki 15-20 arkadaş da öğrenip takibe başladı. Böyle böyle yayılıyor

Çok titizseniz sıfır alın derim ama ikinci el neticede. İstinye'de temiz diye Bayraktar Citroen de ikinci el bir C4 buldum. Kendi aracımız dediler, "dedim kendi aracınızsa ön cam fitilleri parçalanmış garanti kapsamında değişin. " Satıcı bey "Abi araç bu, bizde yapmış olsak böyle satıyoruz" dedi. Kaparo vermemiştim, soğudum 72 bin lira verceğim kendi aracımız diye aracı methediyorlardı, soğudum almaktan vazgeçtim. Görerek , ekspertizi kendiniz yaptırıp , pazar galeri gezeceksiniz.

Aldığım bu dönemden şimdiye rağbet çok arttı, galeriler pek vatandaşa bırakmıyor. Bazısı da pisliğine istediğim fiyatı nasılsa aştı, şişireyim başkasında patlasın diye şişiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depo1982 -- 17 Mart 2017; 13:3:54 >

• www.sikayetvar.com
    İkinciyeni.com - İkinciyeni Şikayet ve Yorumlar - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/ikinciyenicom

Arkadaşlar şikayetlere bakabilirsiniz.

• Kesinlikle bu siteye bulaşmayın, açık arttırmalarında çok dolaplar dönüyor. Ben gözüme kestirdiğim bir araç için 1000 TL ödeyip ihaleye girdim. Sadece bir kez fiyat yükselttiğim halde benim üye numaramla tam sekiz kez fiyat yükseltildi. İhale üstüme kalacak ve 1000 lira teminatım yanacak diye korktum ve müşteri hizmetlerini aradım. Dünyadan alakasını kesmiş müşteri temsilcisine laf anlatmak zor olunca süreci videoya kaydettim. Benim üye numaramla nasıl manipülasyon yaptıklarına şahit oldum. Allah'tan son saniyede başka bir teklif verildi de 1000 liramı kurtardım. İhalelerine girmek isteyen ve bu adamların güvenirliğini araştıran vatandaşları uyarmak amacıyla bu foruma kaydoldum. Benden uyarması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rafet Hoca

Kesinlikle bu siteye bulaşmayın, açık arttırmalarında çok dolaplar dönüyor. Ben gözüme kestirdiğim bir araç için 1000 TL ödeyip ihaleye girdim. Sadece bir kez fiyat yükselttiğim halde benim üye numaramla tam sekiz kez fiyat yükseltildi. İhale üstüme kalacak ve 1000 lira teminatım yanacak diye korktum ve müşteri hizmetlerini aradım. Dünyadan alakasını kesmiş müşteri temsilcisine laf anlatmak zor olunca süreci videoya kaydettim. Benim üye numaramla nasıl manipülasyon yaptıklarına şahit oldum. Allah'tan son saniyede başka bir teklif verildi de 1000 liramı kurtardım. İhalelerine girmek isteyen ve bu adamların güvenirliğini araştıran vatandaşları uyarmak amacıyla bu foruma kaydoldum. Benden uyarması...

İlgi ve alakadarlığınıza teşekkürler. Videoyu buradan paylaşırsanız ifadelerinizi tamamlar, biz üyeler için daha görünür ikaz olur.

• erkan-78 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Video olmadan, 1 mesajlı vatandaşa güvenmek akıl karı değil.

• Arkadaşlar şu an belli bölgelerdeki galericiler siteden alışveriş yapıyor. Esasında sistem bu iş içinde olmayan bizler için çok karışık.

Zira ben eşim için araç ararken pek çok ikinci el galerisinde Çelik Motor, Garenta, Avis, Budget kiralama araçlarının bu galerilerde satıldığına şahit oldum. Filo arabaları pek çok galeri elinde satılıyor. ikinciyeni.com da satışlar devede kulak yani. ikinciyeni de satılanlar nispi daha temiz olanlar sanıyorum.

Bu nedenle de düşük tutardaki belli meblağa kadar olanlara da Bostancı - Kocaeli deki galeriler girmiş vaziyette. Şu an site şeffaflık açısından teklif verenleri açtı, üye numaraları görüyorsunuz. Ancak burada aşama aşama bunlar yarım saate kadar zaten normal bireysel kullanıcıları silkelemek için 500-1000 TL olarak teklifi yükseltiyor. Aracın da fiyatını bulduruyorlar. Araçta boya değişen olmasına rağmen bazı modeller ısrarla fiyatını buluyor.

Bu fiyatı verenler de burada yazan arkadaşların düşündüğü gibi "benim olmayacaksa değerini bulsun, enayinin arabadan anlamayan birinin elinde patlasın" dercesine yükseltiliyor. TUV şu an ekspertizleri yapıyor, mutlaka ekspertizleri okuyarak teklif verin.

Eskiden araçlar periyodik bakımı yapılarak teslim ediliyordu. Şu an özellikle İzmir Bölge'de araçlar tam bakımları yaklaşmışken yada bakım km si gelmesine rağmen servis ışığı yanarak teslim ediliyor
    Dizel araçlarda periyodik bakımlar 800-900 TL, + bu bedeli de ekleyin. Ayrıca lastik yanakları çoğunlukla hasarlı oluyor. İnce yanak bir lastik de minimum 250-350 TL civarında. Bunlar hep ilave masraf demek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.