Şimdi Ara

İkinci yeni şiirlerini anlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum açık ve net . Arkadaşlar , ben '' ikinci yeni '' şairlerinden ; Edip Cansever , Cemal Süreya , Turgut Uyar gibi şairlerin şiirlerinin bir kısmını anlarken bir kısmını hiç anlayamıyorum .

Bu sorunu aşabileceğim bir yöntem söyleyebilirmisiniz ? İkinci Yeni'nin tarzı bu anlıyorum fakat bana , okuyunca da bazı şiirleri bir anlamsız geliyor , bazı şiirlerine nazaran .

Zeka seviyemden şüphe etmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dependet -- 20 Ağustos 2014; 10:33:41 >

• Zeka seviyesiyle alakası yok anlamaya gerek yok yaşamak gerekiyor şair ile empati kurun efenim
    Turgut uyar - Islak Çeltiklere
    Cahit Zarifoğlu - Koşu

Şiirleri çok güzeldir.
    Kimilerine göre anlamsız saçma dandik geliyor ikinci yeni fakat benim için çok farklı ve dahiyane yazılmış sözler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenoMachine

Zeka seviyesiyle alakası yok anlamaya gerek yok yaşamak gerekiyor şair ile empati kurun efenim
    Turgut uyar - Islak Çeltiklere
    Cahit Zarifoğlu - Koşu

Şiirleri çok güzeldir.
    Kimilerine göre anlamsız saçma dandik geliyor ikinci yeni fakat benim için çok farklı ve dahiyane yazılmış sözler.

Mesela Turgut Uyar'ın '' Göğe Bakalım '' şiirini cok ovuyorlar okudum , pek bir sey anlamadim kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyler yazmayı denersen yardımcı olur diye düşünüyorum
    Yoksa sadece seninle ilgili bir şey değil, ben şiirlerini sevenlerin çoğu kişinin yazılanları anladığını düşünmüyorum
    Tamamiyle şaiirin kendi iç dünyası olduğu için anlam vermek zor
    Fakat kendi iç dünyanızı ve duygularınızı bir şekil de kağıda dökmeye çalışırsanız ve yazdıklarınıza bir bakarsanız
    Bu kişilerin ne kadar etkileyici şeyler yazdığını anlayabilirsiniz şiir de ki belki bir söz o duyguyu öyle bir anlatır ki
    Bunun nasıl olduğunu bile anlayamazsınız zaten...

Nietzsche avatarınızdan dolayı şöyle diyelim Böyle buyurdu zerdüşt'ü anlamak ne kadar zorsa ikinci yeniyi anlamakta o kadar zordur.
  • quote:

Bir şeyler yazmayı denersen yardımcı olur diye düşünüyorum
    Yoksa sadece seninle ilgili bir şey değil, ben şiirlerini sevenlerin çoğu kişinin yazılanları anladığını düşünmüyorum
    Tamamiyle şaiirin kendi iç dünyası olduğu için anlam vermek zor
    Fakat kendi iç dünyanızı ve duygularınızı bir şekil de kağıda dökmeye çalışırsanız ve yazdıklarınıza bir bakarsanız
    Bu kişilerin ne kadar etkileyici şeyler yazdığını anlayabilirsiniz şiir de ki belki bir söz o duyguyu öyle bir anlatır ki
    Bunun nasıl olduğunu bile anlayamazsınız zaten...

Nietzsche avatarınızdan dolayı şöyle diyelim Böyle buyurdu zerdüşt'ü anlamak ne kadar zorsa ikinci yeniyi anlamakta o kadar zordur.

Umarım yakın zamanda anlarim kardesim .

Ama Nietzsche laf cambazlıgı yapmiyor bkz : Ozdemir Asaf . O yuzden daha anlasilir . İkinci yeni şairleri arasinda anlayabildigim şairler Atilla İlhan ve Cemal Süreya .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dependet kullanıcısına yanıt
    Yapıyor bence
  • quote:

Yapıyor bence

En azından can sıkıcı değil .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.