Şimdi Ara

İKİNCİ EL UÇUYOR YAKALAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yeni üye oldum ve ilk başlığım diyebilirim. Eminimki birçok kişi aynı şeyden dert yanıyor. İkinci elin bu kadar el yakması. Sebebi ise anlayan anlamayan, meslek yada hobi olarak herkesin bu işe soyunması, malum siteler ile ilan vermenin bu kadar kolay olması, adam satılır satılmazsa binerim'cilik. Ve sonuç son iki yılda %40 %50 artan fiyatlar. Nereye kadar gider böyle bilmiyorum ama sonumuz hayırolsun. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_value -- 27 Temmuz 2015; 15:30:07 >

• Aynen katılıyorum, herkes mi düdükleme derdinde 2. el'in avantajı bile kalmadı artık. O değil insanlar 4-5 aydır ellerindeki aracı satamamış soruyorsun en son oluru nedir diye, 500TL alta çekiyor fiyatı... Ne anladım ben bu işten...
  • Almayın aldirmayin sıfır alıyor artık millet , bir de pahalı satsan ne olacak pahalı alacaksın sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işine gelen 2. el alır işine gelen sıfır alır işine gelmeyen almaz atla gezer kasmayın fazla
  • piyasa yüksek diyorlar ama arkadaşlar çoğunluk satmak için ilan koymuyor belki alan olur dursun ilan diyor buda piyasayı yükseltiyor.

2011 - 2012 -2013 opel astra j kasa 1.6 benzinli bakıyorum araca sıfır bayi 49500 fiyat verdi

2012 model 3 yaşında 50 000 km araca adam 45 istiyor

2014 model araca adam 48-49 istiyor

birisi ihtiyaçtan acil ev alacam diye yazdım adama diyorum sıfır fiyatı 49500 senin araba 2014 model 20 000 kmde 48000 istiyor çok diyorum 47000 olur son diyor adama direk anlatıyorum bu arabayı satamazsın o rakama çünkü dedim
    ben arabaya bakmaya çıkıp gelecem
    150 tl yol masrafım olacak
    150 tl servise sokup tam ekspertis yapacam
    150 tl noter masrafı desen
    250 tl verecem geri dönüş için benzin alacam
    400 tl verecem araca sigorta yapacam
    300 tl civarı harcayacam aracın plakasını değiştirecem

ortalama 1500 tl para harcayacam

1000 tl ucuz alacam arabayı çektiğim eziyettte cabası mantıklı geliyormu sana dedim adam işte ben şu fiyata aldım şöyle para verdim diyor o artık senin sorunun dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan45

piyasa yüksek diyorlar ama arkadaşlar çoğunluk satmak için ilan koymuyor belki alan olur dursun ilan diyor buda piyasayı yükseltiyor.

2011 - 2012 -2013 opel astra j kasa 1.6 benzinli bakıyorum araca sıfır bayi 49500 fiyat verdi

2012 model 3 yaşında 50 000 km araca adam 45 istiyor

2014 model araca adam 48-49 istiyor

birisi ihtiyaçtan acil ev alacam diye yazdım adama diyorum sıfır fiyatı 49500 senin araba 2014 model 20 000 kmde 48000 istiyor çok diyorum 47000 olur son diyor adama direk anlatıyorum bu arabayı satamazsın o rakama çünkü dedim
    ben arabaya bakmaya çıkıp gelecem
    150 tl yol masrafım olacak
    150 tl servise sokup tam ekspertis yapacam
    150 tl noter masrafı desen
    250 tl verecem geri dönüş için benzin alacam
    400 tl verecem araca sigorta yapacam
    300 tl civarı harcayacam aracın plakasını değiştirecem

ortalama 1500 tl para harcayacam

1000 tl ucuz alacam arabayı çektiğim eziyettte cabası mantıklı geliyormu sana dedim adam işte ben şu fiyata aldım şöyle para verdim diyor o artık senin sorunun dedim

Hocam linki varsa paylaşır mısın çok merak ettim :D

• hocam benden sonra ilanı kaldırmış kızdımı hak verdi banada ondan mı kaldırdı bilemedim artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Satılık 2'Li Telsiz
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten cok isabetli başlık. Memlekette tarla faresi çok ikinci elin bu kadar yükselmesinin ilk sebebi bu.
    Diger sebebi ise malum sitede adindan da anlaşılacağı uzere sahibinin satmasi. Ama gel gör ki durum %90 oraninda galeri ilanlari.ve direk galericilerle muhatap oluyorsun.

Yani bende 2el bakiyorum , mesela 2 bin altını fiyat cekiyorsun adam homurdansa da hayır demiyor!!
    Çünkü zaten 8bini şişirme fiyat.

• by_value B kullanıcısına yanıt
    bu forumda da bu işi yapan çok kişi var hocam. adam aylarca araba arıyor. aldıktan 2-3 ay sonra da 3-4 bin lira kar koyup malum sitede ilan veriyor. tutturabildiğine satacak yani
  • ikinci el fiyatları gerçekten çok can sıkıcı ama izmirlile için enriko aliberti yi önerebilirim. ikinci el araba almak isteyenler bakabilir.
  • O birşey mi bu ay başında sıfır caddy aldım team modeli.ikinci eline 57-58 civarı yaziyorlardi.gittim bayiden 56.500e aldım geçtim.
    Arkadaşa araç bakıyoruz yine ,bayramdan önceki favorime eklediğm araçlar ortalama 2bin fiyat kirmislar şu anda .ee tabi baktılar sazan yok biraz düşelim moduna geçtiler.

• aslan45 A kullanıcısına yanıt
    Bu masraflarını hepsi sizi ilgilendiren masraflar. Adamın fiyat politikası yanlış o ayrı konu ama bu saydıkların tamamen senin sorumluluğunda. Örn plaka değiştirmek zorunda değilsin. Noter masrafı 150 TL değil. Biraz abartmışsın vs vs.
  • Yazdiklarim benim masrafim bu dogru ama anlatmak istedigim ben sifir arac alirsam sigorta plaka hersey dahil anahtar teslin aliyorum noter 150, fazla yazdim bu dogru ama ben izmirden cikip trabzondan vandan araba almaya gitsem bi o kadar gun yolda ac susuz gezmeyecez dolmus taksi parasi falan ayrintili yazmadigimdan genelleme 150, tl gibi biraz sisirmis olarak yazdim

Rakamlar temsilidir ikinci el arac almayi dusunen ve bu konuda bilgisi olmayan arkadaslara bilgi amacli yazdim bu masraf tutari asagi yukari tutar arac alirken hesaba katmalarini Oneririm

Araca alip satan arkadaslar arac alanlarda bilir ikinci el arac aliyorsaniz sifir fiyatini sorun sifirina pazarlik edin son rakami alin 2015 model bir arac icin 50000 tl fiyat aliyorsaniz 2015 model 10000 km gecmemis cok temiz bir aracin bana sorarsaniz ederi maksimum 43-45 arasidir tabi bu benim fikrim ama siz 46 araca verir 1000 tl de masrafim olur cesitli 47 ye alir 3000 tl kar ederim derseniz sizin fikriniz

Forumdaslara fikrimi paylastim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan45 -- 1 Ağustos 2015; 14:30:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.