Şimdi Ara

İkinci El Gitarlar Hakkında !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkesin bildiği gibi sahibinden.com da birsürü 2. Elektro Gitar var. ve çoğunun başlığı : Az kullanılmış , Sıfırdan farksız .... gibi başlıklar var ama ben bu başlıklara pek güvenmiyorum.

Fotoğraflar üzerinden bakılarak o Elektro Gitarın az kullanılmış olduğunu nerden anlarız !?

• 2. el gitar almak dogru değildir. Fakat alıcaksan manyetiklerini switchlerini sapının yamukluğunu ve akort kaçıp kaçırmadıgına bakman lazım kısacası eline alıp çalman lazım fotograflarına bakarak olmaz istedigin 2.el gitarın linkini atarsan yardımcı olabilirim
  • Bence 2. El gitar daha guzeldir. Tabi duzgun olmali burgular ,sap, manyetikler falan duzgun oldugu surece sorin yok fotograftan anlayamassin eline alip calman gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuyu kendim için açmadım diğer arkadaşlarda 2. el almadan önce bi araştırsınlar hangi kraterlere dikkat ediliceğini öğrensinler diye açtım . inşallah yararlı olur !
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkugagaci

2. el gitar almak dogru değildir. Fakat alıcaksan manyetiklerini switchlerini sapının yamukluğunu ve akort kaçıp kaçırmadıgına bakman lazım kısacası eline alıp çalman lazım fotograflarına bakarak olmaz istedigin 2.el gitarın linkini atarsan yardımcı olabilirim

2. el gitar almak çok doğrudur. çünkü elektronik aletler gibi eskimezler. kullanıma bağlı olarak kozmetik yıpranma gerçekleşir genelde, ama sapasağlam çalışırlar.

ben yakın zamanda '97 fender strat aldım, sıfırdan gerçek anlamda farksızdı. vuruğu çiziği yoktu. çok da ucuza kapattım, sıfır mektika stratlardan ucuza aldım.

bir tanıdığım 500 liraya squier vintage modified jazzbass aldı. sıfırı 1300 civarında. tertemiz bas, çiziği vuruğu yoktu. ben birkaç kez vurdum içim gitti hatta.

ikinci el gitar almak gayet doğrudur efendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 23 Haziran 2014; 15:57:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Crimson kullanıcısına yanıt
    2.el gitar almak kesinlikle yanlış demedim ama aşırı derecede risk içerir çünkü sizden önceki kişinin gitara nasıl baktığı çok önemlidir. örnek olarak soyluyorum eger gitarı gereginden fazla nemli ve rutübetli ortamda bulundurduysa o gitar tahta parçasından başka birşey ifade etmez ya da satılan mal çalıntı olabilir bir sürü olasılık vardır ama dediğiniz gibi sapasaglam mallarda var onlara denk gelinirse tabi ki de iyi olur
  • - sap dönmesi veya dönme başlangıcı
    - akor kaçırması
    - potansların yalama olması
    - switch temazsızlığı
    - iç aksamın paslanması
    - fret erimesi veya erime başlangıcı
    - manyetik ve metal aksamın paslanması
    - iç aksamın kötü işçilik ile birleştirilmesi
    - İç ve dış aksamının aynı görünümlü fakat çok daha ucuz kalitesiz aksam ile değiştirilmiş olması
    - manyetiklerin aynı görünümlü fakat çok daha ucuz kalitezi manyetiklerle değiştirilmiş olması
    - kırılıp, tamir görüp üstüne tekrar boya ve cila atılması
    - ayar tutmaması

vs.
    vs.
    vs.

Bunlar ikinci el gitarlarda sıklıkla görülen sıkıntılardır. Çoğuda gitar hakkında en ufak bilgisi olmayan kişinin anlayabileceği veya farkına varabileceği şeyler değildir... özellikle sahibindende sıfır gibi pırıl pırıl gözüküp, pratikte tele vurunca ses geldiği için çalışır durumda diye satılıp, adam gibi çalınamayacak kadar bozuk olan birsürü ikinci el gitar satılmaktadır... bunları fotoğraflardan anlayamayacağınız gibi, gitar hakkında bilginiz yoksa elinize alıp çalsanız dahi anlayamazsınız...

gitar kullanıldıkça sadece kozmetik olarak eskir ama taş gibi çalışır diye bi saçmalık yoktur... o ünlü gitaristlerin vay anasını 40 senelik gitar hala taş gibi diye imrenilen gitarları birçok kez tasfiye işlemine tabi tutulmuştur. Çünkü tüm gitarlar çalındıkça eskir, iyi bakılıp tasfiye işlemleri yapılmazsa tonu tuşesi bozulmaya başlar... sahibinin gitarına nasıl baktığına ve nasıl muhafaza ettiğine göre, gitar 1 sene içinde çalınmayacak durumada gelebilir...

kısaca gitardan anlamıyosanız ikinci el gitardan uzak durun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 27 Haziran 2014; 17:00:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diğer ikinci el ürünler
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2. el baldır candır lokumdur.Hemide ucuzdur. gerçi elektro gitarın ve amfinin 2. eline karşıyım ama klasik ve akustik kesinlikle 2.el alınmalı .
  • Peki bu sapı oturmuş falan yazıyo onlar nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muse. -- 27 Haziran 2014; 15:40:25 >
  • sapı oturmuş diye bişey duymadım yeni peydah olmuş olabilir...

ağacı kurumuş, tonu oturmuş, ağacı oturmuş vs. "genellikle" şöyle güzeldir böyle güzeldir diye övülecek bi tarafı olmayan, eski gitarları daha çabuk satabilmek için söylenen başlıca yalanlardır... Bu kişiler sanki ıslak ağaçlı gitar gibi saçmalık varmış gibi, "bakın benim gitarımım eski olduğu için ağacı kurudu çok güzel oldu, diğerleri yeni olduğu için ıslak" gibisinden aptal saptal bi algı oluşturulmaya çalışılır... zaten böyle bi saçmalığı savunuyosa ya gitar hakkında çok cahildir yada açık açık yalan söylüyodur...

cort, epiphone, ibanez gio, aria, jay turser vs. gibi kısmen daha düşük kalitedeki ağaçlarla çinde endonezyada yapılan ucuz gitarları, tonu oturmuş, ağacı kurumuş diye satan görürseniz isterse bedavaya versin yinede dönüp bakmayın, çünkü dediğim gibi ya gitar hakkında cahildir yada açık açık yalan söylüyodur. İki durumda da bu tip kişilerden enstruman alınmamalıdır...

öyle harbiden tonu oturmuş diye tabir edilen 1. sınıf kalite ağaçtan yapılmış, güzel bakılarak yıllanmış fenderler gibsonlar vs. gerek fiyatları gerek bulunabilirlikleri açısından öyle kolay kolay herkesin eline geçmez, sahibindene falanda düşmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 27 Haziran 2014; 23:15:21 >

• 2. El gitara karsiyim ben. Boyasi kalkik diyor ilanlarin cogu. O gitarlarin yarisindan fazlasi dusmustur yere o yuzden kalkmistir boyasi. Ama sorun boyanin kalkmasi degil. O boyayi kaldiran vuruk gitarin icine agacina ne zarar verdi? Bu yuzden mecbur kalmadikca 2. El gitar almak zararlidir..
    Elektro icin diyorum..

• İkinci el aldım çok memnunum ama işi bilmek lazım. Ayrıca üç ay önce bakıma verdim bi dünya masraf çıktı. İyi bir gitar alsan bile bakmazsan bağ olur...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.