Şimdi Ara

İki tane ağ adı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
37.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün kablonete geçiş işlemlerimiz tamamlandı. Yalnız internette bir sorun var. Modemin üzerinde iki tane ssid var. (Kablonet Netmaster A890-A ve Kablonet Netmaster A890-G şeklinde) Benim kendi bilgisayarımda ikisi de görünüyor. Bunlardan sonu "A" ile bitene bağlandığım zaman interneti çok güzel, hızlı bir şekilde alabiliyorum. Ama diğerine sonu "G" ile bitene bağlanınca hız ilkine göre epey düşük oluyor. Asıl sorun şu ki evdeki diğer bilgisayarlar sonu "A" ile biteni görmüyor. sadece ikinciyi görüyor ve onun da hızı rezil. Bir sorun mu var anlayamadık? yardımcı olabilir misiniz? bu ssid'nin iki tane olmasının, birisinin bağlantısının kötü olmasının ve diğer bilgisayarların hızlı olanı görmemesinin sebebi ne olabilir?



  • Kablonet'in son verdiği Infinity401 modem aynı anda hem 2.4 GHz hemde 5 GHz (AC) bandında yayın yapabilmekte.Bu yayınlarda A olarak gördüğün 5 Ghz bandı yani hızlı ve enterferansa pek takılmayan yayın.Modemin A yayınına bazı cihazların bağlanamamasının birincil sebebi kullandığınız telefon, laptop, tabletin AC destekli olmamasıdır.2. nedeni 2.4 GHz'e göre yayın (kapsama) alanının daha düşük olmasıdır.2.4 GHz yayında genelde kanal kirliliği oluyor.Modem ayarlarında otomatik değilde diğer kanallara geçiş yaparak deneyebilirsin ancak bir süre sonra o kanallarda da kirlilik oluşacağını gözününde bulundur.
  • 2.4 mhz olanı görüyorsunuz makinelerinizle. Aradaki hız farkının sebebi çoğu aletin 2.4 ghz olması ve 5 ghz frekansın nispeten boş olması nedeniyle araya sinyal karışmamasıdı muhtemelen.

    Modeminizi biraz incelerseniz kablosuz menülerinden misafir ağı adı altında veya başka bir isimle 2.4 ve 5 ghz'lerde 2 farklı daha ağ kurabileceğinizi ve toplamda 4 tane wireless ağ kurabileceğinizi de göreceksiniz.
  • Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIMDA Wİ-Fİ ADAPTÖRÜ KULLANIYORUM SONU G İLE BİTEN GÖZÜKÜYOR AMA A GÖZÜKMÜYOR. SORUM EĞER KABLOLU YAPARSAM (Kİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM) A İLE Mİ BAĞLANIR G İLE Mİ ????????
  • Mustafaumut8426 M kullanıcısına yanıt
    E) şıkkı hiçbiri.



    Kablolu bağlanmış olursun.

    A yayınını görememenin sebebide wifi adaptörünün AC destekli olmaması büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.