Şimdi Ara

iki saattir ugrasiyorum bulamadim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

Orijinalden alıntı: asator\m/

quote:

quote:

tesekkurler bi de x^2-4x+5 parabolu uzerinde x=1 noktada cizilen normal parabulu A(a,b) kesiyor. a kactir?
    buna bakabilir misiniz

normal parabolü iki noktada kesiyor.1 ve 7/2.kafadan yaptım işlem hatası olabilir doğruysa anlatayım

dogru valla sarjim bimisti donemedim geri mantigi nedir?

öncelikle x=1'den çizilen teğeti bulacağız.parabolün türevinde x'e 1 verirsek bu noktadan çizilen teğetin eğimini buluruz.eğim -2 çıkar.bizden normal doğrusu istendiği için ve normal doğrusu teğet doğrusuna dik olduğu için onun da eğimi 1/2 çıkar.şimdi (1,2) noktasından geçen ve eğimi 1/2 olan doğruyu bulacağız.y-2=1/2.(x-1) çıkar bu doğru ile de parabolün denklemini ortak çözeriz ve normal ile parabolün kesiştiği noktaları buluruz.işlemleri yaptığında bu noktalar 1 ve 7/2 geliyor

1/2yi yerine koyuyordum ben de cok ezbere gitmisim tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tesekkurler bi de x^2-4x+5 parabolu uzerinde x=1 noktada cizilen normal parabulu A(a,b) kesiyor. a kactir?
    buna bakabilir misiniz

normal parabolü iki noktada kesiyor.1 ve 7/2.kafadan yaptım işlem hatası olabilir doğruysa anlatayım

dogru valla sarjim bimisti donemedim geri mantigi nedir?

öncelikle x=1'den çizilen teğeti bulacağız.parabolün türevinde x'e 1 verirsek bu noktadan çizilen teğetin eğimini buluruz.eğim -2 çıkar.bizden normal doğrusu istendiği için ve normal doğrusu teğet doğrusuna dik olduğu için onun da eğimi 1/2 çıkar.şimdi (1,2) noktasından geçen ve eğimi 1/2 olan doğruyu bulacağız.y-2=1/2.(x-1) çıkar bu doğru ile de parabolün denklemini ortak çözeriz ve normal ile parabolün kesiştiği noktaları buluruz.işlemleri yaptığında bu noktalar 1 ve 7/2 geliyor

1/2yi yerine koyuyordum ben de cok ezbere gitmisim tesekkur ederim

rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.