Şimdi Ara

İki organik kimya - Bir biyoloji sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  İki organik kimya - Bir biyoloji sorusu

Bir de kan basıncını artıran faktörleri madde madde yazabilecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poly_d -- 9 Mayıs 2013; 14:08:37 >

• 1. Kanın Volümü
    Dolaşım sistemi içinde dolaşan kan hacmi (volümü) normal olduğu sürece kan basıncı da normaldir.
    Kanamalar sonucu meydana gelen kan kaybı kan hacminin azal*masına neden olur. Kan hacmini azaltan plazma kaybı da aynı şekilde tan*siyonu etkiler.

2. Damarların Genişlemesi
    Kan hacmi normal olduğu halde damarlar gevşerse (Vasodilata-syon) kan dolaşımı bozulur. Kan dokularda birikir. Sonuç olarak tansiyon düşer. Kollapsta olduğu gibi.

3. Damar Esnekliğinin Kaybolması
    Damarların yapısın oluşturan düz kaslar ve sinir sistemi normal çalışmadığı zaman damarlar esnekliğini kaybeder. Damarlar kan basıncına djrenç gösterir ve genişleyemez. Damar esnekliği kaybolursa tansiyon yükselir.

4. Kalbin Pompalama Gücü
    Dolaşım sisteminin merkezi kalptir. Kalp kendi kasından damar ve sinir sisteminden kaynaklanan nedenlerle kanı arterlere pompalayamaz veya ye*tersiz pompalar. Kalp yetmezliğinde tansiyon düşer. Kalbin kan pompalama volümü azalır.
    Kalp normalin üstünde kasılırsa volümü azalır. Dolayısıyle tansiyon düşer.

5. Kapiller Direnç
    Kapiller atardamarların dokulardaki en ince damarlarıdır (Kılcal da*marlar). Bunlara arterioller de denir. Arterioller venlerin kılcal başlangıcıdır. Kılcal damarlardan kanın dolaşımı zor ve dirençli ya da kolay-dirençsiz ise tansiyon etkilenir. Kılcal damarlar nörojenik nedenlerle daralır veya genişlerler.

6. Kanın Yoğunluğu (Vizkositesi-Kıvamı)
    Kan hücrelerinin ve plazmadaki kan proteinlerinin yoğunluğu (azlığı-çokluğu) kanın akıcılığını etkiler. Plazma tuz ve sıvı kaybında kanın vizkosi-tesi bozulur. Vizkosite bozukluğu tansiyonu düşürür.

• 1C 2D mi
  • 2a dır etileni yükseltgersen glikol oluşur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

1C 2D mi

c - a

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jejooo

2a dır etileni yükseltgersen glikol oluşur

ben hep alkenlerin yükseltgenmesiyle ilgili menekşeyi biliyordum :D bak bu oluşuyomuş demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poly_d -- 9 Mayıs 2013; 16:27:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Bir geometri sorusu (Benzerlik)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğin tepkime bu işte bayer deneyi gibi bir şey diyorlar alken tanınması.
  • quote:

dediğin tepkime bu işte bayer deneyi gibi bir şey diyorlar alken tanınması.

hocam diol yükseltgenirse ne oluşur, monoalkol aldehit oluşturuyodu mesela peki ya diol ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: polyDEEP

quote:

hocam diol yükseltgenirse ne oluşur, monoalkol aldehit oluşturuyodu mesela peki ya diol ?

dialdehit oluşturur. mesela 2 değerlikli alkol sonuna kadar yükseltgenirse 2 değerlikli asit oluşur

bu arada hocam 1. soruyu anladınmı bilmiyorumda ben yine de anlatayım.

Würtz de Saf olarak elde edilme demek mesela 2C2H6 dan alkan eldesidir. yani aynı madde tepkimeye girecek

Saf olmayan elde edilmede ise C3H8-Br + C5H12-Br den elde edilendir. buna göre 3. şıkkımızı bu şekilde yapamayız. soruda bağlanma yerlerine dikkat etmelisin. hani 2 tane aynı maddeyi bağladıgında oluşuyor mu oluşmuyor mu diiye

2. soruyu bende şimdi öğrendim. o kadar kitap çözdüm bayer ayıracı yükseltgenme tepkimesi oldugunu yeni ogrendim

bu arada D şıkkı nitrobenzenden anilin demiş. bende atladım. bu indirgenme oluyor. anilinden nitro olursa yükseltgenme oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

Orijinalden alıntı: polyDEEP

quote:

dialdehit oluşturur. mesela 2 değerlikli alkol sonuna kadar yükseltgenirse 2 değerlikli asit oluşur

bu arada hocam 1. soruyu anladınmı bilmiyorumda ben yine de anlatayım.

Würtz de Saf olarak elde edilme demek mesela 2C2H6 dan alkan eldesidir. yani aynı madde tepkimeye girecek

Saf olmayan elde edilmede ise C3H8-Br + C5H12-Br den elde edilendir. buna göre 3. şıkkımızı bu şekilde yapamayız. soruda bağlanma yerlerine dikkat etmelisin. hani 2 tane aynı maddeyi bağladıgında oluşuyor mu oluşmuyor mu diiye

2. soruyu bende şimdi öğrendim. o kadar kitap çözdüm bayer ayıracı yükseltgenme tepkimesi oldugunu yeni ogrendim

bu arada D şıkkı nitrobenzenden anilin demiş. bende atladım. bu indirgenme oluyor. anilinden nitro olursa yükseltgenme oluyor

anladim hocam ana urun olarak olusmasi gerekiyormus

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.