Bende şu an 2 tane kablosuz modem var. Birisi, TTNET'in kampanyasından aldığım Airties RT-205; diğeri de yine TTNET'in verdiği ZTE ZXV10 W300 serisi kablosuz modem.
İnternet yayınını Airties RT-205 üzerinden sağlıyorum. Bu modemden yaydığım sinyalleri, diğer modem ile yakalayıp hotspot olarak kullanabilir miyim acaba ? Amacım, internet sinyalinin zayıf olduğu yerlerdeki sinyal kuvvetini arttırmak.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.
Affınıza sığınarak, yukarı !
merhaba. daha önceden forumda "http://forum.donanimhaber.com/m_26293261/tm.htm" linkinde böyle bir konu anlatılmış bu sanırım sorununuzun cevabı olacaktır. sizi fazla uğraştırmamak adına ZTE ZXV10 W300 adsl sunucu ciahz olarak ayarlayıp 205 i linkteki gibi kurulum yaparak istediğinizi elde edebilirsiniz. iyi günler.
Airties yine bir airties ile mesh yapiyor diye hatirliyorum. Farkli bir markayi tekrarlamasi durumu olmayabilir. ustteki yazida zaten baska bir airties tekrarlanmis sanirim. ve yine ustte goruldugu uzere WEP e mahkumsunuz ve bu da cok cabuk kirilabilen bir sifreleme.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Amacım; Airties modemimi yayıncı olarak kullanıp, ZTE modemimi hotspot olarak kullanmak. Üstteki rehberde, bunun tam zıttı anlatılmış. :)
bende bu konuyla uğraşıyorum fakat olmuyor ip çakışması oluyor ana bilgisayarın ip sinimi değiştirmek gerek modeminmi çözemedim gitti
ana modem wifili== wifikli farklı bir modem bu farklı modemin interneti hem wirles üzerinden alıp hemde bulunduğu yere dağıtması nasıl acaba
quote:
Orijinalden alıntı: musty578
bende bu konuyla uğraşıyorum fakat olmuyor ip çakışması oluyor ana bilgisayarın ip sinimi değiştirmek gerek modeminmi çözemedim gitti
ana modem wifili== wifikli farklı bir modem bu farklı modemin interneti hem wirles üzerinden alıp hemde bulunduğu yere dağıtması nasıl acaba
Merhabalar.
IP çakışmasını önlemek için, hotspot olarak kullanılacak modemin DHCP çözümlemesini kapatmak gerekiyor sanırım.
Tam 1 ay olmuş. Halâ bir çözüme ulaşamadım arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Eric Cartman.
Tam 1 ay olmuş. Halâ bir çözüme ulaşamadım arkadaşlar.
hocam merhabalar..tam anlıyamadım sorunuzu ama bende şöyle bir şeyin ğeşindeyim bir adet ar-100 fishet modemim bir tanede rt-205 modemim var şuan adsl fishnette bağlı ve bende köprüleme yapmak istiyorum airtiesten girip eklyorum fishneti ama bağlantı kuramıyorum şifre girme bölümü gelmiyor..bunun hakkında bi bilgsi olan varmıııııı...
cilent özelliği varsa cihazın şu anda ben bakmadım netten var mı yok mu diye ama vardır diye tahmin ediyorum cilent özelliğini kullarak yapabilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme