Şimdi Ara

İKİ İNTEGRAL SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İKİ İNTEGRAL SORUSU

yardımlarınızı bekliyorum.

• 1. sorunda aslında d içindeki ifadenin türevini alıyorsun oda 2.dx çıkıyor yani 3 ten 7ye integral 2f(x)= 27 denmiş sorulan ifadede de içine sınırları koyduğunda 3 ve 7 olduğunu görürsün yani 1. ifadede 2yi dışarıya alırsan diğerinin onun yarısı olduğunu görüsün yani cevap 27/2dir.

2. sorunda d içindeki ifadenin türevini alıyorsun -sinx.dx oluyor oda cot=cos/sin odluğundan alttaki sin gidip integral içinde -cosx kalıyor -cosxin integrali sinx tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 7 Haziran 2010; 13:21:30 >
  • arkadas dgru cozmus 1 ve 2 yı ama 2. de ufak bı yanlısı var -cosx ın ıntegralı -sınx tır gerısı tamamıyle dogru
  • ck1991 cevaplar 27/4 ve -sinx+c çıkıyor şimdi buldum sen anlatınca. İlk soruda 27/ 2 =F7-F4 yapıyo. f(2x+3) ün integralinde 1/2 geliyor bide 2x ten. cevap 27/4. ikinci soruda da -cosx in integrali -sinx çıkıyor. Çok teşekkürler gidiş yolumu aydınlattığın için diferansiyelin farklı olduğu bu soruları yapamıyordum. Sayende az önce çıkardım mantığı. Çok teşekkürler tekrar. iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 7 Haziran 2010; 14:19:50 >
  • hmm ewet dikkatsizlikten -sini kaçırmışım :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.