Şimdi Ara

İki dizel araç arasında kararsız kaldım lütfen acil yardım!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tekrardan merhabalar, öncelikle mesajlarıyla bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim. Yaklaşık 1 haftalık araştırma ve soruşturma sonucu bugün yeni arabamızı almış bulunmaktayız. Arabayı aldık almasına ama dizel değil. Öncelikle dizelden vazgeçmemizin sebebini açıklayayım; forumda yapılan bir istatistik hesaplama ve sıfır km. otomobil satıcılarının "Benzinli ve dizel araç arasında fiyat farkı var ve dizel araç alındığında aradaki fiyat farkını amorti edebilmesi için arabayla yılda bilmem kaç bin km. yol gidilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde fazla yol yapılmayacaksa dizel araç tercih edilmemelidir. " şeklindeki açıklamaları bizi dizel araç almaktan vazgeçirdi. Çünkü onların söylediği mesafenin yarısını bile yapmıyorduk. Dizel araçtan vazgeçtik fakat ne almalıydık. Dizel olsun olmasın Focus her zaman 1. seçeneğimizdi ama ben rahat durmadım ve bu sınıfta başka ne olabilir diye araştırmaya başladım. Neticede 2 seçenek daha; Corolla ve Civic. Bu üçünün artılarını ve eksilerini kıyaslandığında hepsinin kendine göre iyi olduğu yerler var. Kullananların yorumlarını okudum herkes arabasından memnun. Sonuç; hangisini alırsan al pişman olmazsın. O zaman bize düşen uygun fiyata ve temiz hangisini bulursak onu almak. Bu karara vardıktan 1 gün sonra bilin bakalım karşımıza hangisi çıktı. Honda Civic. Focus hayranları biraz kızacak ama ne yapalım bu denk geldi. Fakat Focus kullanmanın nasıl birşey olduğunu hala çok merak ediyorum. Ama kısmet buymuş, Alman arabasından sonra (Opel Astra) birazda Japon arabası kullanalım. İnşallah beklentilerimizi karşılar ve herşeyden önemlisi kazasız belasız kullanmak nasip olur (+cümlemize). Neyse bu konuda bu şekilde kapandı. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkürlerimi sunarım. Farınızda, yolunuzda, bahtınızda hep açık olur inşallah. Saygılar...

• peugeot 307 diesel i düşünmüyormusun konfor tasarım yakıt performans mükemmel
  • Yılda 10.000 km yaparsan dizel her zaman amorti eder . Bezinli 8 litre dizelde 8 litre tüketse 10.000km de 800 litre mazot 1.840ytl ama benzin 2400 ytl yılda 600 ytl fark olsa 6 yılda amorti eder bu formül az kullanan için çok kullanan zaten bal börek. Genelde şehir içi benzinli 8 den fazla yakar mazotluda 8 den az yakar. Bu hesap yanlışmı? 2. el alarak dizelde benzinliden fazla eder , en az 2000 ytl. Az km yapan dizel alsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.