Şimdi Ara

İki Dirhem Bir Çekirdek | İskender Pala

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  İki Dirhem Bir Çekirdek | İskender Pala


    Anlatımı güzelleştirmek, savunulan fikir ve düşünceyi daha etkili kalmak ve daha etkili kalmak üzere her dilde kalıplaşmış bazı sözler bulunur. Atasözleri, dua ve temenni cümlecikleri, sövgü ve ilençler, bilmece ve tekerlemeler... Bu tür kalıplaşmış sözler arasında, dilin bünyesinde en sık rastlanılanlar ise deyimdir. Dilin bünyesinde kalıplaşmış ve kökleşmiş olarak değişmeden kullanılan deyimler, hiç şüphe yok ki anlatıma canlılık ve güç katarlar. Bu sayede düşüncelerin ve olayların muhataba daha etkili biçimde yansıtıldığı bir gerçektir.

    Bazı kişilerle ilgili anılar ve hikâyeler, tarihten alınmış olaylar, ve deyimlerin ortaya çıkış nedenleri arasında ön sıraları paylaşırlar. Bu bakımdan deyimlerin kaynaklarını arayıp bulmak, oldukça meşakkatli bir iştir. Bazen rastgele bir sayfada, bazen bir dipnotta, bazen de hiç ummadığınız bir el yazması sayfasında bir deyimin ortaya çıkış hikâyesiyle karşılaşmak mümkündür.

    Deyimlerimizin ortaya çıkış hikâyelerini bilmenin, dilimizin kültüre yansıyan yüzüne bir renk katacağı kesindir. Umarız, bu konuda daha geniş araştırma yapacaklar için bu küçük kitap bir başlangıç olur.







  • ..okul için okumustum, ama güzel bir kitap ,akıcı ,ilginç hikayeleri var ,iki dirhem bir çekirdek gibi kitap valla:)..
  • Deyimlerin anlatıma katkıları açıklamada güzel betimlenmiş. Hikayeleri onları daha doğru kavrama ve daha doğru yerlerde kullanma açısından etkili olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

    Deyimlerin anlatıma katkıları açıklamada güzel betimlenmiş. Hikayeleri onları daha doğru kavrama ve daha doğru yerlerde kullanma açısından etkili olacaktır.

    Özellikle bu nedenden dolayı açtım konuyu. Deyimleri yanlış yerlerde kullanabiliyoruz. Yanlış yerde kullanınca da bilen biri tarafından komik duruma düşürülebiliyoruz.

    Aynı zamanda deyimler anlatımı güzelleştiriyor. Hayatımızda çok önemli bir yer taşımasına rağmen çoğu insan deyimleri kullanamıyor veya kullanmak istemiyor.




  • güzel kitap

    okumuştum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blckbrd5

    güzel kitap

    okumuştum


    Bunun bir yorum olduğunu sanmıyorum. Okumuş olmanız veya güzel kitap demenizin hiç bir ehemmiyeti yok burda insanlar için önemli olan sizin kitap hakkında eleştirilerinizi paylaşmanızdır. Güzek ama neye göre güzel, neresinden hoşlandını,z dikkatinizi çeken noktalar nelerdir ?
  • Bu kitabı öğretmenim tavsiye etti okuyanlar memnun mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BAY DÖNER Mİ HD İSKENDER Mİ ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.