beyler merhaba , şimdi benim şöyle bir planım var : planım okulda palmenin son 15 gün kitaplarından toplam 20 test çözerek ( 2 kitap var ) 15 günde iki kitabı da bitirmek , eve geldiğimde de türkçe-sosyal-matematik olmak üzere hepsinden birer deneme çözmek , kalan vakitte de fen çalışmak . fizik ve biyoloji bakmayı planlıyorum ama bunu yaparken de lys durumumu göz önünde bulundurmak istiyorum , kısaca şöyle anlatayım :
LYS edebiyatı bitirdim + limit edebiyat soru bankasını bitirdim
LYS Matematikte Limit-Türev-İntegral kaldı , şu anda dizilerdeyim .
YGS netlerim de şöyle :
Türkçe 36-40 Sosyal 30-35 Matematik 30-35 Fen 10-15
şimdi sormak istediğim şey şu : fen netlerimi arttırmak adına bu son ayda eve geldiğimde denemelerden sonra fen mi çalışayım , yoksa limit-türev'i aradan çıkarıp ygs'den sonraya sadece integrali mi bırakayım ? edebiyat bittiği için ygs'den sonra sadece soru bankası ve deneme çözmek istiyorum limit-türev de en fazla 20 günümü alsa ancak nisanda başlayabiliyorum soru bankasına .
önerileriniz nelerdir ? ygs neti arttırmak adına fen çalışmak mı , yoksa limit ve türevi aradan çıkarıp ygs sonrasına sadece integrali bırakmam mı
cevaplarınızı bekliyorum
yukarı
Königsrasse36
kullanıcısına yanıt
Oğlum sen mezun değil misin? Ne okulu
yok yahu ne mezunu 12yim ben
Okulda 20 test çok olmasın
hocam mat-geo ve türkçe-sosyal kitabı var bende çok problem olacağını sanmıyorum
matematik belki vaktimi harcayabilir ama türkçe-sosyalin 10 testi 3-4 tenefüse biter sanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Königsrasse36
hocam mat-geo ve türkçe-sosyal kitabı var bende çok problem olacağını sanmıyorum
matematik belki vaktimi harcayabilir ama türkçe-sosyalin 10 testi 3-4 tenefüse biter sanıyorum
Aslında dediğin gibi çok da problem olmayabilir.
Ben de 3 kitap da var (tekrar kitabı). Dershane olmayan günlerde 3 günü çözüyorum (3*10 ) ama arada çok fazla sıkılıyorum.
Netlerimiz yakın da edebiyatı ne ara bitirdin ya ben daha divandayım bide 12 sin moralim alt üst su an.
Fen konusunda tavsiyem kimyayı bitir kolay konularını 7-8 net yaparsın biraz fizik bak 4-5 ordan gelir biyolojiden de hafif konulara baksan 4-5 te ordan gelse 15-20 arası yaparsın.
2.tavsiyem denemen varsa soruları tara en çok hangi konudan soruluyosa onlara yogunlas.
Bi de bişi sorcam türkçe için nasıl çalıştın ben 35 üstünde dolansam bile en iyi 2-3 y geliyo taktigin ne ?
doğrudur hocam ben de sıkılıyorum ama sıkıldığımızın karşılığını alacağız inşallah tek ümidim o oluyor bazen
quote:
Orijinalden alıntı: Königsrasse36
doğrudur hocam ben de sıkılıyorum ama sıkıldığımızın karşılığını alacağız inşallah tek ümidim o oluyor bazen
İnşAllah
hocam cumhuriyeti 2 ayda baya kısa aralıklarla bitirdim 15 tatilin ilk haftasında da kalan diğer konuları bitirdim bitirdiğim gibi limitten testini falan çözdüm çok vaktimi almadı aslına bakarsan
kimya bitik zaten hocam 8-10 net falan kimyadan geliyor , fiziğin doğası gelirse ordan 1-2 , biyolojiden de hücre zarından madde geçişlerinden gelirse 1-2 yine öyle oluyor . fundamentals biyoloji + umut öncül yapacağım her gün yaklaşık 4 saatimi fene harcamış olacağım karşılığını alabileceksem problem olmaz heralde
türkçe için geçen sene güvenderin baya kalın bir soru bankası vardı onu bitirdim , güvenderin paragraf kitabı vardı onu çözdüm bir de yanılmıyorsam sıradışı analiz çözdüm . yani paragraflarda falan sıkıntı çıkarabilecek her türlü şeyi ( bakıp bakıp anlamama , süre kaybı vs . ) engellemiş oldum .
bu sene de 1 hafta içinde 2 saatimi türkçeye ayırdım okulun başlarında önder hocadan falan dinledim hızı x2'ye alıp , dilbilgisini de ordan hallettim
ama tabi şöyle bir şey de var o paragrafı o an anlayamazsan elin ayağın titriyor o anki psikolojine bağlı biraz algı meselesi , kafana takılan bir şey olmaması lazım ya da türkçe bitsin de x dersine geçeyim diye düşününce direk hızlı geçmeye çalışıyorsunuz , ben o hataya düşmedim ama arkadaşlarımın geneli matematiğe geçmek için hızlı hızlı atlıyordu türkçeyi . valla verebileceğim tek taktik bu onun dışında çok bir olayı yok türkçenin , oku , anla , anladığından emin ol ( burası çok önemli çünkü anlamayıp şu şık yakın geliyor diyip işaretlersen genelde yanlış çıkar ) , son olarak da işaretle
iyi dersler umarım sen de halledebilirsin türkçeni
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme