Şimdi Ara

İİBF VE SBF İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 .Arkadaşlar bakıyorum iktisadi ve idari bilimler fakultesinde (İİBF) de iktisat işletme kamu yönetimi vs. gibi bölümler var siyasal bilgiler fakulesinde (SBF) de peki bu iki fakultenin farkı nedir?
    2.Siyaset Bilimi Ve Uluslar İlişkiler - Uluslar Arası İlişkiler yada Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi-Kamu Yönetimi aynı bölümlermidir verilen dersler aynımıdır
    3.Bölümler Arası yatay geçişte iibf deki bir bölümden sbf ye yada sbf den iibf ye geçiş yapılabilirmi ?
    4.Bölüm Dersleri Her üniversitede aynımıdır. Mesela Ktü İktisatta okuyanla Odtü İktisatta okuyan aynı derslerimi görür?
    5.Üniversite sınavlarıyla yatay geçiş mümkünmüdür?

• **Türkiye'de 2 üniversitede "Siyasal Bilgiler Fakültesi" bulunmaktadır. Bunlar Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesidir. SBF'nin amacı devlet kademelerine idareci ve yönetici yetiştirmektir ve zamanında bu amaçla kurulmuştur. (Bkz. Mekteb-i Mülkiye), Bunun dışında SBF de Uluslar Arası ilişkiler, Kamu Yönetimi, İşletme, Maliye, İktisat, Çeko gibi bölümler yer alır. (Ankara SBF)

**Gerekli koşulları sağladığın takdirde her üniversiteden yatay geçiş yapabilirsin.

**Bölüm dersleri hemen hemen her üniversitede aynıdır, fakat içerik olarak farklılık göstermektedir. Bugün senin verdiğin örnekte KTÜ iktisatta okuyan bir öğrencinin sahip olduğu bilgi birikim, SBF iktisat öğrencinin sahip olduğu bilgi ve birikime sahip değildir.

**Uluslar ve Kamu Y. hakkında bilgim olmadığı için birşey yazmak istemedim.

dipnot: hakiki sbf, ankara'da dır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirva -- 15 Eylül 2009; 13:00:24 >

• peki iibf den sbf ye geçiş yapılabiliyormu ben iibf de okuyorum öss ye girip kazandım dielim sbf de kaldığım yerden devam edebilirmiyim?
  • SBF nin okul yönetmeliğindeki yatay geçiş şartlarını yerine getirirsen tabi ki geçebilirsin (ortak derslerini İİBF'de verip SBF'de kaldığın yerden devam edersin). Fakat ÖSS ye yeniden girip kazandığın takdirde tekrar 1. sınıftan başlaman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lirva

SBF nin okul yönetmeliğindeki yatay geçiş şartlarını yerine getirirsen tabi ki geçebilirsin (ortak derslerini İİBF'de verip SBF'de kaldığın yerden devam edersin). Fakat ÖSS ye yeniden girip kazandığın takdirde tekrar 1. sınıftan başlaman gerekiyor.

bundan eminmisin valla bir çok yerden duydum öss ile yatay geçiş yapıldığını
  • birisi cevap versin şu sorulara yahu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.