Şimdi Ara

İherb Türkiye için bitmiştir maalesef (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.545
Cevap
3
Favori
111.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omniaa

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Almanya
    Avusturya
    Fransa
    İspanya
    Portekiz
    Yunanistan
    İtalya
    İsrail
    Rusya
    Ukrayna

Bu ülkelerede UPS-DHL seçeğeni kalkmış

Bunlardan çoğu bizi ilgilendirmez. Bizim derdimiz ürünleri fahiş fiyattan satın almamak. Bu listedeki bir çok ülkede yaşayanların asgari ücreti ile satılan besin destekleri fiyatlarının oranı önemlidir (araştırmak lazım); bizim insanımız da AB standardında ekonomik statüye kavuşsun, isterse iherb olmasın ;)

Tamam ama benzer sebepten kaldırmışlar gümrük vergilendirmesi yüzünden

• quote:

Tamam ama benzer sebepten kaldırmışlar gümrük vergilendirmesi yüzünden

Tam gerekçenin bu olduğunu sanmıyorum hepsinde (israil dışında). AB'de nisan başında çıkacak bir yasaya hazırlık tüm bunlar. Gıda desteği konusunda baya sıkı bir denetime girecekler. Bu bizi ilgilendirmiyor.

Aslında bizdeki sorun vergiden dolayı değil çünkü yurt dışından getirilen 150 euronun altındaki her şey vergiden muaftır. Esas sorun sağlık ürünlerinin, gıda desteklerinin bu şekilde alımında ayrı bir mevzuatın olmasıdır. İlgili bakanlık izni..!

Burada şu soruyu sorabiliriz:

ABD'de FDA'in izni dışında (FDA'in oradaki ürünlerin satışına onay vermesi diyorum dikkat; yoksa oradaki ürünlerin çoğu için FDA "sağlık içindir" onayı vermez) iherb satış yapabilir mi? Hayır. Peki FDA'in kriterleri mi daha keskin, bizim bakanlıkların mı sizce?

No comment.

O halde FDA gibi bu konuda dünya otoritesi olan bir kurumun satışına onay verdiği ürünlerin bizim bakanlıkların bir kere daha onayına sunulması ne anlama gelir?

No comment.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omniaa -- 11 Ocak 2011; 21:45:08 >

• Arkadaşlar ben bu işi uzun süredir takip ediyorum.Amerikada bile 2 yıl önce kongreden bu tip ürünlerin ilaç kategorisine sokulması için yoğun baskı oluştu orada bile bunu geçiremediler.Ben avrupa birliğindede böyle bir uygulama olacağını düşünmüyorum.Kılı kırk yaran elmanın şekli bile uygun değilse raftan atılan Japonyada bile henüz böyle bir düzenleme yok.Bence olay çok sayıda kişinin kampanya şeklinde çok sayıda ürün istemesi ve bunların çok büyük hacimde olmasıdır.Bugüne kadar 5 yılda 149 kez order verdim sadece bir kez takıldı.
  • :) omnia beni felaket güldürdün kardeşim :) tebrik ediyorum ne yapacağımızı şaşırdık diyorsun ya gülmekten öldüm ya :) İdare mahkemeye dava ederiz en son olumsuz cevap gelirse ankara dan
  • Arkadaşım öncelikle fax çeken arkadaşlarımın hepsini teşekkür ediyorum mutlu ürünün ne zaman takıldı üstelik 149 üründen 1 inin takılması çok iyi bir istatistik ben hiç bir zaman 150 € yu geçmedim genelde protein tozu NO ürünler söyledim son siparişimden bir tek anneme kırışık önleyici krem alacaktım 6. siparişim takıldı işte Senin ürün ne zaman takıldı bu son zamanda mı ? mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: binyamin

:) omnia beni felaket güldürdün kardeşim :) tebrik ediyorum ne yapacağımızı şaşırdık diyorsun ya gülmekten öldüm ya :) İdare mahkemeye dava ederiz en son olumsuz cevap gelirse ankara dan

umarım bu sorun hallolur da daha çok güleriz.. Obama'dan mail geldi haberler iyi :P
  • İnşaallah olmazsa ben davaya gideceğiz idare mahkemeden o zmn da size belirteceğim arkadaşlar
  • Yakın zamanda takılmadı.2 yıl önce zayıflama ilaçlarından ölen birisi ile ilgili tv de haber vardı.Ondan dolayı takılmıştı.Zaten o zaman hiçbir supplementi geçirmek mümkün değildi.
  • bu memleketin şöyle bir sorunu var, halk bir şekilde pratik bir çözüm bulursa, az biraz nefes almaya başlarsa hemen önüne set konmalı! misal dünyanın en pahalı benzinini tüketiyoruz, buna alternatif ''tüp'' gibi ekonomik bir alternatif çıktı, hemen geçirdiler zamları vergileri. şu an lpg eskisi gibi ekonomik bir alternatif değil. yani su ile çalışan araba icat etsek tr de suyun litre fiyatını 5 tl yaparlar.

i herb ten twinlab aminofuel alıyorum, şansa bak ki son siparişim geçen hafta elime geçti, bir hafta geciksem mağdur olacaktım. 21 dolarlık bu ürünün tr de satış fiyatı 80-110 tl arası değişiyor, yani sistem diyor ki kazığı sürekli hisset bir tarafında.

sonuçta su gibi elzem bir halt değil benim verdiğim siparişler, %200 kar ile satan ithalatçılar sevinmesin boşuna.
  • Arkadaşlar bu arada,ben spor ağırlıklı alışveriş yapmadığım için dilekçeyi değiştirmiştim,onu da buraya koyuyorum,hem de çekilen fakslarda çeşit olmuş olur..

GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Türkiye’deki fahiş fiyatlandırma uygulamaları nedeniyle değeri 150 Euro’yu geçmeyen, içeriği tamamen doğal protein, karbonhidrat ve bitkiler olan ve getirilmesinin miktar ve tutar itibarıyla ticari nitelik taşımadığı bariz belli olan gıda takviyelerini Amerika’dan iherb.com ve bodybuilding.com dan sipariş eden bir tüketiciyim. Uzun süredir bir sıkıntı olmadan ürünlerimi getirtebiliyordum fakat son iki haftadır çevremde aynı yerlerden ürün alan kişilerin kargolarının nerdeyse tamamının Atatürk Hava Limanı Gümrük Müdürlüğü tarafından kargo firmalarının antreposunda bekletildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Gelen kargoların özellikle DHL kargo firmasının antreposunda bulunan 2 gümrük muayene memuru tarafından durdurulduğunu ve AHL Gümrük Müdürlüğü arandığında devlet memuruna yakışmayan üslupta, çok yakışıksız bir tepki ile karşılaşıldığını belirtmek isterim. Yaptığım araştırmalar sonucunda aldığım ürünlerin bu şekilde ülkemize girişinde yasal bir engel olmadığı bilgisini edinmiş bulunuyorum.
    AHL Gümrük Müdürlüğü’nün neden böyle bir uygulamaya gittiği konusunda bilgilendirilmek istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Dilekçe sahibi:
    İletişim Bilgileri
    Adres :
    E-posta:
    Tel No:

• Ben iherb e geri iade istiyorsanız paramı geri ödeyin lütfen şeklinde bir mail göndermiştim.Cevap olarak dhl ile bağlantı kuracağız ve para iadenizi yapacağız şeklinde bi cevap geldi.Acaba ürünü geri göndersem mi bu işten olumlu bişey çıkmayacak gibi geliyor bana.(çünkü Türkiyede tüketiciyi değil kazıkçı firmaları destekleyen bir sistem var)
  • Hele hele Türkiye'de zaten satılmakta olan besin destek ürünlerinin, iherb aracılığı ile (ya da başka bir şekilde) yurt dışından getirilmesinin engellenmesi sadece ithalatçının korunması adına kişisel hak ve özgürlükler bağlamında ithalat kapsamına girmeyen kişisel alışverişin haksız yere yasaklanması, ihlali anlamına gelir.

"İherb ile getirttiğiniz ürünler Türkiye'de satılıyor olabilir, ancak bu onların orijinal ürünler olduğunu kanıtlamaz" deniyorsa, iherb'ten satılan ürünlerinin üretici firmadan aldığına ve orijinal olduğuna dair onaylı belge istenir, bu da kapı gibi gösterilir isteyen kişi veya kuruma. Eğer hala "hayır gümrükten geçiremezseniz" denirse "gerçek neden" (yukarıda söyledim) kabak gibi ortaya çıkar.
  • Şimdi spor takviyeleri almayanlar için bu gelen kısıtlama sizce sorun yaratır mı?

Bu kısıtlama geldikten sonra alışveriş yapan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcmstar

Şimdi spor takviyeleri almayanlar için bu gelen kısıtlama sizce sorun yaratır mı?

Bu kısıtlama geldikten sonra alışveriş yapan oldu mu?

Bu şartlarda rus ruleti gibi bir şey, yurtdışından airmail ile tracking number olmadan on kargonun biri gelir ancak.
  • Arkadaşlar müjdemi isterim (daha önceki söylediklerim haksız çıktığı için seviniyorum)

Biraz önce bu sorunla ilgili bakanlıktaki esas birim olan TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü yetkilisi ile görüştüm (iletişim bilgileri aşağıda) ve bu sorunu anlatınca aynen şunu dedi:

Ticari kapsamı olmayan (Bununla ilgili 3 kriter var: 1) 150 Euronun altında; 2) aynı üründen çok fazla içermeyen -yorumu gümrüğe kalmış; ancak 1-2 ürüne ithalat demesi imkansız; 3) Siparişin sıklığı (yani kişi ayda defalarca getir[t]miyorsa ürünü) hiç bir gıda takviyesi, bitkisel ürün için gümrükte "bakanlık izni ve onayı zorunluluğu" gerekçesiyle ürünler tutulamaz. Bu kriterlerin aksi mahiyettek her türlü ürün ithalat kapsamına girer ve mevzuatta olduğu gibi Bakanlık izni istenir.

Siz de bu bilgiyi teyit edebilirsiniz:

http://www.kkgm.gov.tr/
    0 312 418 05 21
    0 312 417 41 76

Biraz sonra Sağlık Bakanlığı ile de görüşeceğim.

• arkadaşlar selam
    faks çekerken yasal dayanakları da belirtirsek daha etkili olur diye düşünüyorumm..

mesela 150 euro ile ilgili bakanlar kurulu kararı madde 45:
    http://bursagumruk.gov.tr/v2/yazilar/bkk.pdf
     İherb Türkiye için bitmiştir maalesef

• şu işi çözün hepinize benden protein tozu
  • Bir komşumun "3-4 günde geliyor" tavsiyesi üzerine iherb'ten eklem ağrıları,sıvı eksikliği için 2 ürün getirtecektim.

Baktım takip numaralı sistem kalkmış iherb'te. Nette biraz araştırayım durum ne derken burada madur olan arkadaşları gördüm.

Bunun açıklaması resmen birilerinin çarkına çomak sokma ile ilgili.

Mevzuat gayet açık. Ürünü(hangi ürünler olduğu belli) ticari maksatla getirmiyorsanız, 150 Euro'yu aşmıyorsa bunun gümrüğe takılmaması lazım.

Kapitalist düzene ayak uyduran firmaların gümrükte bazı elemanları tabiri caizse tamamen duygusal nedenlerle kafalaması ihtimal dahilinde.

Bu sistemi kar amacı ile suistimal edenler olabilir fakat bunun ayrımına varmak ilgili devlet memurunun görevidir.

Ebay'den alınan değerli ürünlerin iç edildiğini de duyuyoruz. Türkiye'ye gönderim yapmıyor o nedenle bazı satıcılar.

Millete zararı dokunan menfaatçilerin bir an evvel temizlenmesi dileğiyle.

• quote:

şu işi çözün hepinize benden protein tozu

bu lafın altında kalırsın sonra :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: omniaa

quote:

şu işi çözün hepinize benden protein tozu

bu lafın altında kalırsın sonra :D

ama herkese bir ölçek
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.