Şimdi Ara

iframe & jquery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim sorunum şu. sitemdeki içerikleri hide show div uygulamasyıyla gösteriyorum. yani linklere tıklayınca içerik alanı açılıp kapanıyor.fakat bazan bu içerik alanlarında (yani hide olan divin içerisinde) iframe kullanıp farklı bir dosya çağırıyorum. fakat sorunda burada başlıyor. çağırdığım dosyanın içindeki jquery uygulaması iframe içerisinde çalışmıyor. aşağıda en özet şekilde açıklayacağım kodları yazıyorum. umarım yardımcı olabilirsiniz bana.
    sayg.

1- divleri çağırdığım link kodu (hakkimizda sayfasi) :
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=64654195&url=javascript:showHidePanels('1');" id="link1" data-href="javascript:showHidePanels('1');" id="link1">Hakkımızda</a></li>

script kodu :

<script language="javascript">
    function showHidePanels(panelId)
    {
    for(i=1; i<=2; i++)
    {
    if (i!=panelId)
    {
    document.getElementById("bolum" + i).style.display = "none";
    document.getElementById("link" + i).style.textDecoration= "none";
    }
    }

if (document.getElementById("bolum" + panelId).style.display == "none")
    {
    document.getElementById("bolum" + panelId).style.display = "block";
    document.getElementById("link" + panelId).style.textDecoration= "underline";
    }
    }
    </script>

2- açılan div

<div id="bolum2">
    <iframe src="hakkimizda.html" name="iframe_a" width="740" height="370" frameborder="0"></iframe>
    </div>

3- hakkimizda.html sayfasının iframe içerisinde çalışmayan scripy kodu:

<script type="text/javascript" id="sourcecode">
    $(function()
    {
    $('.scroll-pane').jScrollPane();
    });
    </script>

ne yapmam gerekiyor, yol gösterirseniz sevinirim.

• tam emin olmamakla beraber , hakkımızda sayfasının içinde jquery , ve .jScrollPane() gibi fonksiyonların bulundugu sicriptleri eklediğine emin misin? çünkü iframe sayfa içine bambaşka sayfa yerleştirir.
  • hakkinizda sayfası tek başına açıldığında jquery eklentisi çalışıyor. bahsettiğim uygulama renkli sroolbar uygulaması. hakkimizda sayfasını tek başına çalıştrdığımda uygulama çalışıyor. ama şöyle garip bir durum var. <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=64669777&url=javascript:showHidePanEls('1');" id="link1" data-href="javascript:showHidePanEls('1');" id="link1">Hakkımızda</a></li> linkiyle gizli olan divi açtığında iframe içindeki bu uygulama çalışmıyor. ama iframe üzerinde tekrar çağıırırsam çalışıyor. çok mu karıştırdım. kimse birse birşey anlamamıştır heralde.)
  • mevzuyu daha iyi anlatabilmek için dosyaları yukledim. aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz. şimdi burada 2 link var. 1 anasayfa 2 hakkımızda. hakkımızda sayfasına tıklayınca frame içerisinde basic.html dosyasını çalıştırıyor. bu basic.html dosyasında scroolbar ı renki gösteren bir uygulama mevcut. sadece internet explorerda yaşadığım sorun ise şu. hakkımızda butonuna tıklayınca açılan sayfada bu scroolbar uygulaması çalışmıyor. ama sol menudeki tarihçeye basınca yine aynı dosya olan basic.html deki o jquery çalışıyor. benim anlamadığım niye ilk seferde çalışmıyor. öneden yuklenmesimi gerekiyor ki firefox ve chorme da bu sorun yok.

link :http://perkullekul.byethost18.com/

• billgatese sormak lazım 15 yıl oldu o anlayabilmiş mi exploreri.
  • her ne kadar işimi görmese de son derece doğru ve gülümseten bir tespit.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

billgatese sormak lazım 15 yıl oldu o anlayabilmiş mi exploreri.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.