Şimdi Ara

İdlib'de 6 askerimiz şehit oldu,9 yaralı GÜNCELLENDİ yeni şehitler var (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
29.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dış politika uzmanları , MİT'çi arkadaşlar ön sıralardan yerini almış. Çamura batmışız da , işi bilmeyenler yönetiyormuş ta , konuşan da Dış siyaset dehası , uluslararası denge uzmanı.

Bu işler öyle hesaplanmaz birader , Suriye'de , Libya'da olmasak sonuç ne olur du , kaç insan kaybederdik , kendi sınırlarımızı içerde kalarak koruyabilir miydik, bunların hesabı yapılır. 3 yıl önce sen burada sınırdan ateş açılıyor , sivil vatandaşlarımız ölüyor diye eleştiriyordun ne çabuk unuttun.

Dış politika konusunda 3 yıl önce hükümeti ağır eleştiren Ergenekon'dan kumpasla içerde yatmış paşalar bile son yıllarda atılan adımları takdirle karşılıyor ama bu işin uzamanı sizsiniz tabi ne deseniz doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Dış politika uzmanları , MİT'çi arkadaşlar ön sıralardan yerini almış. Çamura batmışız da , işi bilmeyenler yönetiyormuş ta , konuşan da Dış siyaset dehası , uluslararası denge uzmanı.

Bu işler öyle hesaplanmaz birader , Suriye'de , Libya'da olmasak sonuç ne olur du , kaç insan kaybederdik , kendi sınırlarımızı içerde kalarak koruyabilir miydik, bunların hesabı yapılır. 3 yıl önce sen burada sınırdan ateş açılıyor , sivil vatandaşlarımız ölüyor diye eleştiriyordun ne çabuk unuttun.

Dış politika konusunda 3 yıl önce hükümeti ağır eleştiren Ergenekon'dan kumpasla içerde yatmış paşalar bile son yıllarda atılan adımları takdirle karşılıyor ama bu işin uzamanı sizsiniz tabi ne deseniz doğrudur.
    Beni burada tanıyanlar, zaten Suriye, Libya gibi yerlerde yaptığımız operasyonları desteklediğimi bilir. Bu coğrafyada Türkiye'nin hiçbir şeye karışmamasını istemek, hayalcilikten başka bir şey değildir. Bu cevabı da sana isim vermeden beni eleştirdiğin için yazıyorum. "Çamura batma" deme sebebim "Biz niye Suriye'deyiz şurada buradayız" demek değil. İşlerin karışması. Hala Suriye'deki rejime cephe almamız vb. olaylar. Rejim askerlerini yıllarca bombala, öldür. Bu adamlar, arkalarında Rusya olduğu sürece düşmeyecek. Sürtüşmeye devam ettikçe, bizim sınırlarımıza daha çok mülteci dayanacak. İşte "Çamura batmak" dediğim kısım tam da bu konular. Şu duygusallığı bir kenara bırakıp, rejimle anlaşmamız gerektiğini söylüyorum aylardır. Bu operasyonların, verdiğimiz kayıpların bizim lehimize dönmesi ancak bu şekilde mümkün olur. Yoksa istediğin kadar rejimle çatış. Çatışırsın da, ağır kayıplar da verdirirsin mesele o değil. Mesele bu adamların çatışmayla bitmeyeceği. Ayriyetten Ruslara güvenemeyeceğimiz.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Suriye dış politikası bence yanlış ilerledi.
    2012 ye kadar gayet sıcak giden Suriye ilişkileri vizelerin kalkması, hatta ortak bakanlar kurulu toplantıları yapılması, mayınlı bölgelerin mayınlardan temizlenerek bu toprakların Türk ve Suriyeli çiftçilere eşit dağıtılması noktasından birbirine ateş eden iki ülke haline geldik.
    Suriye ile birlikte toprak bütünlüğünü koruyarak ortak adımlar atılsa şu anda Suriye de ne Rus ne Amerikan nede başka ülke askeri olurdu nede milyonlarca sığınmacının göç ederek ülke ekonomisine milyarlarca liralık zararı nede ülkenin demografik yapının değişmesi riski olurdu. Pkk da işidde barınamazdı.
    Şu anda o bölge yabancı asker ve istihbaratların cirit attığı, terörist gruplarının yuvalandığı alanlar haline geldi.
    Evet şu anda Türk Silahlı Kuvvelerinin orada bulunması gereklidir. Yoksa Suriye bu haldeyken ülke güvenliğinin sağlanması çok zor. Ama Türk askerinin orada olmasını zorunlu hale getirmek dış politikadaki hatalardan dolayıdır.
    Emin ol dış siyasete yön verenler senin benim gibi ortalama analiz yapan insanlar. Bu konuda deneyimli insanlar yok mu tabiki vardır. Ama sayılarının az olduğunu yada pek fazla dinlenmediklerini düşünüyorum. Bir çoğuda zaten monşer denilerek dışlandı. Askeri olarak hiç bir sıkıntı olamaz. Türk askeri verilen görevi her zamanki gibi yine başarı ile yapacaktır ancak uzun vadeli istikrar için asıl olan dış politikada ülke çıkarları doğrultusunda günübirlik değilde uzun vadeli stratejilerin geliştirilmesi gerekir.

Not: Dış siyaset vs uzmanı değilim. Okuduklarımdan, gördüklerimden, tarihsel gelişmelerden kendine göre analiz yapan bir vatandaşım. Onun için görüşünü yazanlarla uzman vs diye dalga geçmeyelim varsa analizini yazın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 4 Şubat 2020; 15:49:47 >

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    Buna kuşku yok , Yani askeri istihbarat , dis isleri gibi yerlere yuvalanmis , devleti dinleyen hainler varken takdir edersin ki bu islerin duzgun olmasi mumkun degil , dis politikadaki rayina oturma bu hainlerin tasfiye edilmesinden sonraya denk gelir , hatta bana gore darbe girisimi Suriye meselesiyle dogrudan ilgili , Erdogan hukumetinin adim atacagini bildiklerinden is basina gecmekten baska careleri kalmamisti.

Yalniz benim takildigim nokta Suriye’ nin bu hale gelmesinde tek sorumlu Turkiye gibi yorumlanmasi. Turkiye ne Suriye ‘ yi karistiracak ne de Toparlayabilecek etkide bir oyuncu olmadi hic .

Bir de Suriye rejimi ile temas kuralim talebinin gercek hayatta karsiligi var mi ona bakmak lazim , Rejimin ne kadar gucu var ki , Rusya nin isgali altindalar, yurtdisinda temsileyeti bile kalmamis bir rejim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Aslında ne işimiz var değil işin varsa da ABD bin yaptığı gibi girersin dümdüz eder çıkarsın ne işimiz var değil girmek için ne kadar gücümüz var olmalı doğru soru ama maalesef maalesefler ülkesi olduk her gün yeni bi film oynuyor ekranlarda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında temsiliyeti kalmamış derken?

Bir vazgeçmediniz saçma sapan yorumlardan. Bak bakalım bizim destek verdiğimiz taraf mı tanınıyor Suriye devleti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Şubat 2020; 18:4:27 >
  • ŞAM da adam çok rahat ülkenın yarısını bize sürdü ama eset gaddar çoluk çocugun üstüne bomba atar. bu öso ŞAM da nıye yok şamda kazan kaynaması lazımkı eset gıtsın öso şama gitsın bu mücadele orda bıter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 4 Şubat 2020; 19:26:2 >
  • Ukrayna ile anlaşma yaptığımızı gören Ruslar boş durur mu hemen emir verdi itlerine onlarda vurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Yurt dışında temsiliyeti kalmamış derken?

Bir vazgeçmediniz saçma sapan yorumlardan. Bak bakalım bizim destek verdiğimiz taraf mı tanınıyor Suriye devleti mi?
    Kendi ülkesinin kaderini belirleyecek 4 zirve yapıldı hiç birinde bu arkadaş yoktu. Ülkesini temsil edecek otoritesi olsa gelir babalar gibi katılırdı. Saçmalayan kim acaba ?
  • quote:

Buna kuşku yok , Yani askeri istihbarat , dis isleri gibi yerlere yuvalanmis , devleti dinleyen hainler varken takdir edersin ki bu islerin duzgun olmasi mumkun degil , dis politikadaki rayina oturma bu hainlerin tasfiye edilmesinden sonraya denk gelir , hatta bana gore darbe girisimi Suriye meselesiyle dogrudan ilgili , Erdogan hukumetinin adim atacagini bildiklerinden is basina gecmekten baska careleri kalmamisti.

Yalniz benim takildigim nokta Suriye’ nin bu hale gelmesinde tek sorumlu Turkiye gibi yorumlanmasi. Turkiye ne Suriye ‘ yi karistiracak ne de Toparlayabilecek etkide bir oyuncu olmadi hic .

Bir de Suriye rejimi ile temas kuralim talebinin gercek hayatta karsiligi var mi ona bakmak lazim , Rejimin ne kadar gucu var ki , Rusya nin isgali altindalar, yurtdisinda temsileyeti bile kalmamis bir rejim.
    Hani diyoruz ya; biz Libya'da BM'nin kabul ettiği meşru yönetimi destekliyoruz diye.
    Şu an Esad'da BM'nin tanıdığı meşru hükümet.
    Yani kendi dedigimizle ters düşüyoruz.
    Biraz boş keseden salliyorsun, belli ki bilgisiz birisin.

• quote:

Kendi ülkesinin kaderini belirleyecek 4 zirve yapıldı hiç birinde bu arkadaş yoktu. Ülkesini temsil edecek otoritesi olsa gelir babalar gibi katılırdı. Saçmalayan kim acaba ?

Alıntıları Göster
    Bunu ciddi ciddi yazmış olamazsın di mi?

Ciddiysen vahh vahh dışında yorum yapmak imkansız.

• yazık gene gariban Türk Askeri Şehit İcım yanıyor Her Haber Okuduğumda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İdlib de ne işimiz var diyenlerin ataları eminim sosyal medya olmadığı dönemlerdede Ne işimiz var çanakkale'de veya sarıkamışta dedikten sonra yunanın koluna karısını takanlarla aynı çanaktan beslenmiştir. Ulusal çıkarlar nerede, ne zaman neyi gerektirirse o yönde adım atılır. Bunu adama bedelli askerlik sırası beklerken öğretmezler.

• Aha yeniden ABD'nin kucağına oturduk, ne stratejik derinlikmiş arkadaş, zamanında dalga geçtiler birisi başka bir konu hakkında 360 derece dedi diye, bu durumda gerçekten 360 derece

• işin en zoruma giden tarafı o bedeviler burda yiyip içip sıçıp 5 çocuk peydahlarken bizim askerimizin vatandaşımızın orada ölmesi ulan kimsede demiyor bu mk savaşı bu bedeviler savaşmazsa nasıl bitecek nereye kadar gidecek sabır sabır diye diye
  • Torres1903 kullanıcısına yanıt
    O suriyeli sünnilerin hepsi potansiyel bir oy ve kurtuluş bileti kardeşim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.