Şimdi Ara

İDEALLERİNİZ VE HEDEFLERİNİZ NELER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İdealleriniz, hedefleriniz ve aynı zamanda kimsenin müdahale etmesine izin vermediğiniz kişisel alanlarınız nelerdir? Ve daha da önemlisi bu uğurda ne yapıyorsunuz, zamanınızı nasıl harcıyorsunuz? Eğer birşeye karar verip yapamıyorsanız da sizce bunun sebebi nedir? Neden yapamadığınızın farkında mısınız yoksa nedenini bulamıyor musunuz?

Tabii ki bu konuya da ciddiyetsiz yaklaşanlar olacaktır. Fakat burada önemli olan insanların hayatları için neler yaptıklarını öğrenmek. Tavsiyeler almak ve vermek. Bir karar mekanizmasına henüz sahip olamayan arkadaşlara yardım etmek ve aynı zamanda bunlardan ders çıkarmak. Umarım faydalı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lehmecun yemek

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 30 Mart 2018; 11:18:19 >
  • Konunun amacını tam anlayamadım ama...

İdeal: Hakimlik

Hedef: Sakaryasporu süperligde görmek. (3 Yabancı dil öğrenmek, 2 tamam, fransızca baya grammar geliştirdim bayağı hadi bakalım)

Verilen kararlar: 22 yaşında 2. üniye başlamam zor karardı.

+Lahmacun yemek kesinlikle
  • Öyle yarım yamalak 2 dil öğrenmektense, sadece 1 dil öğrenmeyi tercih ediyorum.

Hedef: İngilizceyi ana dil seviyesinde konuşabilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Konunun amacını tam anlayamadım ama...

Hedef: Sakaryasporu süperligde görmek. (3 Yabancı dil öğrenmek, 2 tamam, fransızca baya grammar geliştirdim bayağı hadi bakalım)

Amaç kim nasıl yaşamayı seçiyor ve seçim yapamayanların buna sebebi nedir? Bir insan nasıl kendini kazanabilir. Nasıl gelişebilir bunu tartışmak. Yabancı dil öğrenme isteğin ve bu konuda emek harcaman dahi ciddi örnekler. İsteyip de emek harcamayanı da var. Yabancı dil ile ne uğraşayım diyeni de. Sen neden ve nasıl bu hedefi kendine koydun mesela bu konuşulabilir. Ya da yöntemlerin nelerdir? Mesela zoe kararım demişsin. Neden zor? Seni zorlayan neydi ve aynı zamanda karar verebilmesi sağlayan neydi? Sonuçta kararsız da kalabilirdin

• quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

Öyle yarım yamalak 2 dil öğrenmektense, sadece 1 dil öğrenmeyi tercih ediyorum.

Hedef: İngilizceyi ana dil seviyesinde konuşabilmek.

Çok güzel. Umarım kısa zamanda bunu gerçekleştirirsin. Peki bu amaç doğrultusunda neler yapıyorsun? Ne gibi yöntemlerin var? Zamanının ne kadarını feda edebiliyorsun? Ya da bu amaca ulaşınca bu seni nereye taşıyacak sence?

• idealim ve hedefim yok mis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myrobot

quote:

Amaç kim nasıl yaşamayı seçiyor ve seçim yapamayanların buna sebebi nedir? Bir insan nasıl kendini kazanabilir. Nasıl gelişebilir bunu tartışmak. Yabancı dil öğrenme isteğin ve bu konuda emek harcaman dahi ciddi örnekler. İsteyip de emek harcamayanı da var. Yabancı dil ile ne uğraşayım diyeni de. Sen neden ve nasıl bu hedefi kendine koydun mesela bu konuşulabilir. Ya da yöntemlerin nelerdir? Mesela zoe kararım demişsin. Neden zor? Seni zorlayan neydi ve aynı zamanda karar verebilmesi sağlayan neydi? Sonuçta kararsız da kalabilirdin

Bunları konuşmak bir araç, yani amaçtan kastım, sandalyeleri çevirip birbirimizi dinleyip sorunlarımızı mı çözeceğiz, "amaç" çözüm mü ben bunu anlayamadım hocam. :)

Uzun bir hikayem yok. Lisede dilciydim, ingce anadilim gibi olduğu için(sertifikam), puanımla Almanca bir bölüme yerleştim, çift diploma programına girdim İngcem körelmesin diye, 3 senede almancamı ilerlettiğimi dünüşüyorum, bunun 2 senesi fransızca ve italyanca derslerine girdim, İtalyancayı bıraktım, Fransızca hâla elimden geldiğince çalışıyorum.

22 yaşında üni başlamakta kararsızdım çünkü geç olabilir diye düşündüm, beni zorlayan buydu.

İdeali ve hedefi olmayanlara motivasyon amaçlı bir konu ise burada o motivasyonu sağlayacak "Çöplükten çıktım doktor oldum" örneği ne kadar vardır bilemeyeceğim hocam.

@marselinyo

Yarım yamalak olan 2 dilim Fransızca ve İtalyancam hocam. Diğer ikisini öyle görmüyorum, İngcede ardıl çeviri yapmışlığım ve yine ikisinden de çeviri bürolarına iş yapmışlığım var. Bir ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sKjaer -- 30 Mart 2018; 12:36:57 >

• Hedefim Jeofizik Mühendisliği okuyup bu konuda akademisyen olmak. Bunun için kişisel gelişimime yatırım yapıyorum. Mesela Şengör kişiliğini(günde 12 saat çalışmak) kendime uyarlamak, hızlı okuma teknikleri-sürekli okumak-yabancı dil-sosyal hayatta sorumluluk almamak-gereksiz insanlarla tanışmamak vs gibi.
    Bir şeye karar verip yapamamanın tek bir sebebi yok bence, bir çok sebep var. Yapacağınız eylem hakkında geçmişte yaşanılan olumsuz deneyim etkileyebilir, yada bakış açınız yanlıştır yada kendinizi ikna edememişsinizdir veya öz disiplininiz düşüktür.

Tavsiye konusunda şunu tavsiye verebilirim, ilk önce ne yapmak istediğinizi belirlemek, daha sonra bu konuda geniş bilgi toplamak, sonra bu konuda kişisel olarak kendinize yatırım yapmak ve bu istediğiniz hedefe nasıl varılabilmenin planlarını yapmak.
    +Faydalı konu
  • Merhaba komşu

Yabancı dil öğrenmek için hangi kaynaklardan faydalandın? Öğrenmek için nasıl bir yol izledin? Paylaşırsan sevinirim.
    @sKjaer
  • İdeallerin, hedeflerin, hayallerin ne olduğu bilemediğim zamanlardayım. Hani arada düşünüyorum geçmişte de böylemiydi diye. Bir cevap bulamıyorum nedense. Kendimi yeniden tanımam, kendimle daha çok vakit geçirmem gerekir galiba. Sanki çevremde çok kişi varmış gibi konuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek konusunda bi hedef belirleyemedim bir türlü. Onun dışında bi kitap listem var. O kitapları okumak, hayatımda bi defa da olsa kitap yazmak, bi çok film izlemek bunlar hedefim. Meslek hedefimi bir türlü belirleyemedim ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kariyer için uğraşıyorum. Ylisans biteli bir sene dokuz ay oldu, doktorada olmama rağmen derslere gitmiyorum ve nedeni maddi durum. Bu süre içerisinde ales puanımı yükselttim, yds puanım zaten iyiydi. Bu sınavlardan sonra oturup kendi alanıma çalışmaya başladım ve neredeyse bitmek üzere, bir kaç aydır bu çalışmayı yapıyorum.

Eğlenmek için kitaplar ve forumlar okurum, nadiren bilgisayar oyunu oynarım. Dremel aldım oymacılık yapıyorum, ara sıra kafama göre bir şeyler kesip eğleniyorum. Bisiklet sürüyorum hava güzel olunca, insanın içini gerçekten açıyor bisiklet sürmek.

İnsanın bir hedefi olmasının yanı sıra bu hedefi destekleyecek maddi ve manevi güce ihtiyacı var. Bunlara çoğu kişi sahip ama yine çalışmayan insan çok. Özellikle genç arkadaşlar gençliğin verdiği aktiflikle bunu pek umursamıyor. Bunun nedeni bazen rahat yaşamak ve her istediğini elde etmek olup bazen de çevresini ve dünyayı görüp anlayamamaktan kaynaklanıyor bence. Kısa keseyim yoksa bu konuda çok şeyler yazarım çünkü gençken bende bu arkadaşlardandım.

Uzun lafın kısası hedef varsa, az da istek varsa, biraz zaman ve parayla pek çok şey başarılır.

• Okumayın beyler ortada lahmacuhlu zebani var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Myrobot

quote:

Bunları konuşmak bir araç, yani amaçtan kastım, sandalyeleri çevirip birbirimizi dinleyip sorunlarımızı mı çözeceğiz, "amaç" çözüm mü ben bunu anlayamadım hocam. :)

Uzun bir hikayem yok. Lisede dilciydim, ingce anadilim gibi olduğu için(sertifikam), puanımla Almanca bir bölüme yerleştim, çift diploma programına girdim İngcem körelmesin diye, 3 senede almancamı ilerlettiğimi dünüşüyorum, bunun 2 senesi fransızca ve italyanca derslerine girdim, İtalyancayı bıraktım, Fransızca hâla elimden geldiğince çalışıyorum.

22 yaşında üni başlamakta kararsızdım çünkü geç olabilir diye düşündüm, beni zorlayan buydu.

İdeali ve hedefi olmayanlara motivasyon amaçlı bir konu ise burada o motivasyonu sağlayacak "Çöplükten çıktım doktor oldum" örneği ne kadar vardır bilemeyeceğim hocam.

@marselinyo

Yarım yamalak olan 2 dilim Fransızca ve İtalyancam hocam. Diğer ikisini öyle görmüyorum, İngcede ardıl çeviri yapmışlığım ve yine ikisinden de çeviri bürolarına iş yapmışlığım var. Bir ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz. :)

Hocam dediğim gibi amaç tartışmak. Bu konuyu tartışmak. Her insan farklı. Bazen bir insan hedeflerine yürürken bir başkası cesaret edemeyebilir. Birşey e karar verip yapan ve yapamayan insanları ayıran şeyler ne az çok bilinir. Fakat bunları insanların kendilerinden okumak başka. Hani durum biraz da ya tamam birşey yapamıyor olabilirsin fakat bunu yapamama nedenin hakkında ne kadar farkındasın? Farkındaysan alıkoyan ne? Bu yorumları görmek ve kişisel yöntemleri paylaşmak. Mesela sen bir hedefin için çalışırken ödül sistemi uygularsın. Bir başkası ise süre sistemi uygular. Ya da bir başkası birşey yapamaz vaktini boş harcar ve bundan şikayet eder. Hayata geçmiş ya da geçememiş kararlar neler ve yaş gruplarına göre insanların kişisel anlamda farkındalıkları neler bunları görelim istedim. Ayrıca bak en azından bir veya birçok vasfın var. Uğraşın zaman kaybı değil. Bu seni geliştirir. Kişisel anlamda zamanla bu birikim başka yönlerden de bilgi birikimi sağlayacaktır. Dünyaya bakışın değişebilir vs. Tebrik ederim. Motivasyon konusu da değil aslında. Birçok konu ülke siyaset vb dış faktörlerden kaynaklı sıkıntı veya memnuniyet dolu. Fakat şunu unutuyoruz. "Sen, sana ne yapıyorsun?" Kendi önünü açan geliştiren ve kendi önünü kendisi kapatan kendini körelten insanları görmek ve anlamak. Bir de aklı başında insanların yazacaklarımın değerli olduğunu düşünüyorum

• SEVDIGIM KADINLA CINSEL SEKS YAPMAK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.