Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafama takılan bir şey var, ben hesapta 6 gün için sadece 2300 tl göstermiştim, formda da davetiye gönderem kişinin masrafları karşılayacağını belirtmiştim. İnşallah maddi yetersizlik reddi yememişimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 subat Pazartesi sabah saatlerinde yapmış olduğum başvuru 19 şubat'a sonuçlandı. Mesaj 16:30 da geldi. Yarın yarım gün çalışıyorlar. Benimle başvuran arkadaşımı da bugün mesaj geldi. Başvuruyu Harbiye'den yapmıştım.

• Hayırlı olsun, çok hızlı sonuçlanmış. Ankara'da işler daha uzun sürüyor. Yarın yarım gün çalışan i data ofisleri mi?

• maya010315 kullanıcısına yanıt
    Evet idata cumartesileri 12 ye kadar teslimat yapıyorlar. Mart başı için 6 günlük bir gezi için başvuru yapmıştık.06.01.2016 tarihine kadar vize vermişler yani 3 aylık. Farklı bir arkadaşımda idata üzerinden İtalya başvuru yapmıştı persembe günü , bugün 6 aylık vizesi elindeydi.

• İnşallah bana da vize vermişlerdir, uçuşum geçti, yıllık iznim bitti.
    Ben geç kaldım başvuru için 8 şubatta evrakları teslim etmiştim i dataya, dün transfer yazıyordu.
    Umarım olumludur.
  • Ankara alman buyukelciligi 1 yil gibi uzun sureli vize veriyor mu. Pasaportumda 2 tane schengen var. Sonuncusu gecen sene 1 yillik multi. Tecrube eden var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: maya010315

Bugün sistemden tekrar kontrol ettim, ;'başvurunuz başvuruda bulunduğunuz ofisimize gönderilmiştir' yazıyor.
    Umarım olumludur.

Basvurunun gonderilmesi beni killandirdi. Red gibi ama umarim degildir.

• Bu redle ilgili değilmiş, konsolosluktan idataya gönderilmiş olması anlamına geliyormuş.
    Bu şekilde yazıp vize alanlar da var.Bakalım bahtımıza ne çıkacak.
  • Tekrar merhaba arkadaşlar,

Bütün evraklarımız hazır, Cumartesi günü Bahariye şubesinden randevu aldık.

Evrakları tekrar incelerken bir şey dikkatimi çekti; Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı yazıyor. İş bankasından aldık, tüm istenen özellikleri karşılıyor fakat ıslak imzalı değil elektronik imzamı denir tam adı nedir bilmiyorum ama antetli kağıda otomatik imzalı çıkarttı. Sorduğumuzda bir sorun olmayacağını söylediler ama emin olmak için sizlere danışayım dedim. Sırf bu nedenden sorun yaşamayalım, sorun olur derseniz iptal edip ıslak imzalı yaptırmaya çalışayım. 3 sene önce aldığımız vize için de sanki bu şekildeydi ama tm hatırlamıyorum.

Herhangi bir sorun olurmu acaba arkadaşlar ?

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar birşey soracam. 16.02.2016 da İdata bahariye şubesine başvurmuştum. Şu an idata randevu takip sorgulamada '' Transfer '' yazıyor. Bu ibare Pasaportun İDataya ulaştığını mı gösterir? Ulaşacağını mı? Gitsem ordamıdır sizce?
  • Ulaşacağı anlamına geliyor. Bende de yazıyordu geçtiğimiz cuma, dün sabah da idata dan sms geldi kargoya verildi diye. Cumaya kadar gelir bence pasaportun

• tsotsis T kullanıcısına yanıt
    benim sigortamda da yoktu ıslak imza kaşe ancak i data gaziantep ıslak imza kaşe istedi. Adana bir Garanti bankası şubesinde yaptırmıştım, durumu ifade edip gaziantepteki garantinin birinde kaşeli imzalısını aldım tekrar ödeme yapmadan. 8 şubatta başvurmuştum

Teşekkürler,Anladım, o zaman bizden de isterler. Yanlız sitelerinde aslı olmasa bile bu kez ödenme makbuzu olmak zorunda, ancak o şekilde kabul edilir yazmışlar.

Makbuzları ile götürsem mi acaba, ya aslında değiştirmeside problem değil de bankadaki çalışan bir dünya uğraştırdı, ilk eşimim soyismini yanlış girdi, dedik bunlar ıslak imzalı olmalı bayan demiş yok bunlar antetli kağıtlı birşey olmaz, herkese bu şekilde veriyoruz bir sorun olmadı. İdata da yapılıyormu acaba oraya yaptırırdım hiç olmadı.

Bu arada bankadan aldığımız hesap dökümü ile birlikte bazı yerler bankanın imza sirküsünü istiyormuş bu doğrumu arkadaşlar ?
  • pasaportum idataya iade edilmiş, bugun 3,30 da gidip alıcam. İnşallah olumludur :S
    idata da sigorta 50 tl karşılığında yapıyorlar nüfüs cüzdanın fotokopisini alıyorlar onlar hallediyor gerisini poliçenin bir nüshası pasaportunla birlikte verilecek diyorlar. ben sigorta yaptırmıştım ama gidiş tarihinden birgün önce dönüş tarihinden birgün sonra olması gerekiyormuş ben tam gidiş-dönüş tarihlerime yaptırmıştım kabul etmediler daha önce ki vizelerimde sorun yaşamamıştım ama 2015 mayıstan beri bu şekilde yapıyorlarmış. bahariye şubesi
  • 23 04 22 07 arasi geçerli olmak kaydiyla 30 gun multi vermisler vizeyi. Darisi bekleyenlere veya basvuracak olanlara :)

İdata ofisi de seyahta sigortası yapıyor. Banka imza sirkülerini ben de istedim ama banka gerek yok dedi. Nitekim i data ofisinden de istemediler, sanırım gerek yok.
    Banka Hesap dökümü olarak istedim, bayan son 3 aylık çıkardı ve bu kez ben daha istemeden imza sirküsünü sonuna ekledi, sorun olmaz, istemeyecekler ama yinede yanınızda bulunsun dedi. Sorun çıkarmadan yardımcı olan insanlar ne güzel insanlar :)

Yurt dışı seyahat sigortası için bir gün önce ve bir gün sonrası için yaptırmıştık ama bizim sorunumuz eşimin soyisminin yanlış yazımı, ve ıslam imzalı olmamasıydı, orda ki bayanda hiçbirşey bilmediği için ısrarla yeğenimi göndermiş bu şekilde oluyor diye. Asıl yapılan sigorta yerini aradım , aslını ıslak imzalı şekilde kargoya verdiler dün, inşallah yarına kadar elimize geçer, çünkü randevumuz Cumartesi sabah 9,40 da. Bugün eşim gidip normal antetli kağıda verilen sigortaya imza attırmaya çalışacak, inşallah olur da bir sorun yaşamayız.

Sigorta kısmında o kadar uğraştık ki Daha vize çıkar çıkmaz heyecanı yaşama kısmına gelmedim :)

Herşeyin hayırlısı bakalım.

• 8 ADET SCHENGEN VIZESINE SAHIBIM. SON BASVURUMU 23.02.2016 TARIHINDE YINE TICARI OLARAK YAPTIM . EN SON VIZE 1 YILLIKTI BAKALIM KOLAYLASTIRILMIS VIZE NASIL OLUYORMUS. ULUSAL BASINDA 5 YIL A KADAR TICARI VIZE VERILECEK DIYORDU . SANIRIM BIR KAÇ GUNE SONUÇLANIR BILDIGIM KADARIYLA TICARI VIZE 5 İŞ GUNU.
  • BU ARADA AZ ÖNCE BAKTIM VE iDATA İade

3 GÜNDE VİZE HARİKA VALLA...
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.