Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.257
Cevap
207
Favori
805.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vize verdikten sonra pasaportu iade ederlerken konsolosluk pasaportla beraber bir evrak gönderiyor. Evrakta özetle şunlar yazılı: "vize almış olmanız Almanya'ya girişinizi garantilemez, sınır kapısındaki polisin kararına bağlıdır" anlamına gelen bir kaç paragraflık bir açıklama.

Pasaport polisi sizin hangi evraklarla vize aldığınızı bilemez ve sorgulamaz, soracağı sorular şunlar olur:

Ne için geldin? (turist olarak gezmeye geldim)(akraba ziyaretine geldim demeyin)

Nerde kalacaksın? (bookingcom dan bir otel rezervasyonu yapıp çıktısını bastırın sonra iptal edin)

Yanında yeterli para var mı? (cüzdandaki paraları görmek isteyebilir)

Uçak biletinin dönüşü var mı?

Bunlara inandırıcı cevap verirseniz sorun olmaz.

• Merhaba Arkadaşlar

Vize giriş tarihim 20 Haziran 2022. Aynı gün gece uçak 03:00 de. Vize tarihi ile aynı gün almanya ya giriş yapabilir miyiz bilgisi olan varmı?

• komutan2003 K kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak ne sordunuz anlayamadım? Vize başlangıç tarihi 20.06.2022, siz 20.06.2022 sabah 03:00'te uçağa bineceksiniz sanırım.

Yani doğal olarak girebilirsiniz, neden giremeyeceğinizi düşündünüz anlamadım. Ya da ben mi soruyu yanlış anladım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

Merhaba. vize başlangıcı 20 sinde. bende gece 03.00 de bilet bulmuştum. acaba 1 gün sonra mı gitmek gerek aynı gün sorun olurmu onu merak etmiştim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bileti alıyorum şimdi.

• Arkadaşlar merhaba, temmuz başında işbaşı yapacak şekilde almanya'dan iş teklifi aldım. Mavi kart kapsamında gideceğim. Şöyle ki vize başvurumu yaptım ve randevu için 21 haziranı verdiler. Resmen 9 gün falan kalıyor vizenin çıkması için.

İşverenim başlangıçların sadece ay başlarında yapıldığını söyledi. Bu sebeple temmuz başını kaçırırsam ağustos'a sarkacak gibi görünüyor. Hali hazırda haziran diye planlıyorduk ancak almanya'dan gelecek birkaç evrağın gecikmesi sebebiyle temmuza kaydırmıştık işverenimle.

Sizce mavi kart kapsamında bu vizem 9 gün içerisinde çıkar mı? Uçak bileti alıp onu ibraz etsem süreç hızlanır mı? Bir şekilde bu vize sürecini hızlandırabilirsem içim daha rahat edecek. Yoksa 1 aylık bir kayıba ve işverene bir mağduriyete sebebiyet verecek.

• KilliKarpuz kullanıcısına yanıt

Vize sürecini hızlandırmak ancak içerden çok yakın tanıdığın varsa olur yoksa ters bile teper. Süreci kendi haline bırak, acele etme. Mavi kartın 9 günde çıkması şansa kalmış. 1 ay geç gitmeye kendini hazırla derim. İmkan varsa randevunu öne almaya çalış.

• cleanton kullanıcısına yanıt
    Hocam randevuyu öne nasıl alabilirim peki? Yani idata'nın sitesinden pnr no ile girip tarihi değiştir diyince uyarı veriyor sizi sıranın sonuna atacağız diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

iData'ya gidip sorun.

iData'ya gidip sorun.

Farklı randevu şekilleri var. Öncelikli randevular var. Premium Lounge gibi, fiyat biraz daha yüksek ama hemen randevu veriyorlar. Mavi kart için var mıdır bilmiyorum.

• merhaba arkadaşlar, vizeye 20 mayıs günü gayrettepe ofisinden başvurdum. başvuruyu sorguladığımda "Başvuru dosyanız, ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderim yapılmak üzere işlemleri tamamlanmıştır." yazısı çıkıyor. normal şartlarda aynı gün ya da ertesi gün konsolosluğa iletilmesi gerekmiyor mu? böyle bir şey deneyimleyen oldu mu daha önce?

• Fethiye yamaç paraşütü ile eşsiz bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? Ölüdeniz eşsiz manzarasını havadan deneyimlemek için sizleri tandem uçuşlara davet ediyoruz. Çift kişilik paraşütle atlayışları Babadağ pistinden gerçekleştiriyoruz. Üstelik uçuş fiyatı gayet makul seviyelerde. 

Fethiye Yamaç Paraşütü

Fethiye Paragliding

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfethiye -- 25 Mayıs 2022; 18:48:13 >

• train123 kullanıcısına yanıt
    Hocam araya haftasonu girdiği için ve şayet randevunuz Cuma günü öğleden sonra ise gönderilmesi biraz gecikmiş olabilir ama Pazartesi günü ulaşmış olmalıydı.

Siz bu yazıyı bugün yani Çarşamba günü görüyorsanız ya sistemde bir bug olmuştur yazı değişmemiştir ya da başka bir aksilik olmuştur. Bu kadar uzun sürede konsolosluğa gönderilmemesi normal değil.

• iDoctor kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler hocam. açıkçası ben de yazının değişmeme ihtimalini düşündüm. bugün idata'nın çağrı merkezini aradım, "konsolosluğa gitmiş görünüyor, orası işleme alınca başvuru durumunuz güncellenir." dedi görevli ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası. umarım başvuru dosyam halen ofislerinde beklemiyordur.

• train123 kullanıcısına yanıt

Gidip sorun bu tip durumlarda telefonda verilen cevaplara güvenmeyin.

• cleanton kullanıcısına yanıt

bugün tekrar aradım. gayrettepe ofise bağladılar. görevli "sistemsel bir hata vardır, ben konsolosluğa iletilmiş olarak görüyorum kendi ekranımda" dedi. umarım doğru söylüyordur. gidip sorsam da farklı bir cevap alamam sanırım. insaflarına kaldık.

• Merhaba,

Almanyadan türkiyeye dönüş tarihimiz net değil. Almanya girişinde dönüş bileti soruyorlar daha önce ki gittiğim dönemlerde.

Ücretsiz 1-2 günlüğüne uçak biletini hangi havayolunda rezervasyon yapabilirim.

İnceledim ama hepsi direk bilet satış sunuyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Merhaba hocam, en son Turna internet sitesinden ücretsiz rezervasyon yapılabiliyordu, oraya bakmanızı öneririm.

• Baktım hocam eywallah. Hala yapıyor. Soran arkadaşlar da olursa bilgileri olsun diye cevap yazdım. Sıkıntı bilet çıktısı şeklinde vermiyor onu hallederim artık.

• Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce karşılaşan oldumu bilmiyorum ama burdan sormak istedim.

Almanya da akrabam tr den ev e takmak için 3 adet kamera, kayıt cihazı vb malzemeleri istedi.

ALmanya ya girişte gümrük te sıkıntı çıkarmı nasıl götürebilirim.

Faturasını yanıma alsam yeterlimi. gümrük te vergi tarzı bişey alırlarmı bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

Geldiği zaman kendisi alsın, seni riske atıyor. Eğer büyük şeyler değilse götürebilrsin ama büyük şeylerse ve gümrük memuru bulursa gümrük vergisi alırlar ya da el koyup yüksek ceza yazarlar.

• 
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.