Şimdi Ara

ICYBOX IB-MP309HW-B FULL HD Media Player Kullanıcı İncelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
753
Cevap
1
Favori
59.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Vipracing

sadays,NakkaSss&metepe: Teşekkürler cevaplar için

Firmware güncellemek için ne el kitabından nede yabancı forumda bir yazı bulamadım,anladığım kadarı ile bir şekilde nete bağlı olması lazım cihazın bu güncellemeyi yapmak için? Zira usb flas disk ve WD Passport mobil hdd'e firmware'i türlü şekillerde yüklememe rağmen güncelleme yapamadım.Evdeki kablosuz modem ile IcyBox un arasında 10 metre civarı bir fark var.
    Sizler nasıl yaptınız firmware güncellemesini? Birde Pc nin yanına taşıyıp hdmi/dvi çevirici ile monitöre bağlayıp pc nin arkasındaki ethernet çıkışından faydalanabilme şansımda var.

usb belleği fat32 formatla ve firmwarei direkt içine at hiçbir kalsörde olmasın gerisi metepenin dediği gibi

internetten güncelleyemezsen diye dedim

• Şimdi son yazılımı indirip inceledim.

İçinde 3 adet dosya var.

index.html ve bin uzantılı olan firmware, NMT uzantılı olan NMT uygulama dosyası

Bunları USB'nin kök dizinine atın.. USB çubuğu cihaza takıp Medya kaynağından USB seçin.. Video/Müzik/Resim/Browser En sondaki kısımdan index.html'yi görüp tıklayın.

Cihazı güncelledikten sonra eğer HD kuruluysa Kurulum/Setup kımında en alttaki Destek Menüsüne girip NMT güncellemeyi seçin. Kaynak olarak USB seçin. Bu işlem biraz daha uzun sürer.. Eğer dahili HD kullanmıyorsanız NMT güncellemesi yapmanız gerekmiyor.
  • Arkadaşlar home düğmesine bastığınızda çıkan video-ses-fotoğraf simgelerinin yanında birtane daha simge var en sonda. onu ne için kullanıyoruz? playlist mi? playlist ise ben playlistlerimi çalıştıramadım, siz hangi playlistleri kullanıyorsunuz? uzantıları?
    playlist harici, listeden şarkıları teker teker sırayla dinleyemiyormuyuz? Varmı onun ayarı?

birde iso uzantılı filmleri nasıl kullanacağız? iso'nun içindeki film hangi türden olmalı? mkv, avi, vob..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar home düğmesine bastığınızda çıkan video-ses-fotoğraf simgelerinin yanında birtane daha simge var en sonda. onu ne için kullanıyoruz? playlist mi? playlist ise ben playlistlerimi çalıştıramadım, siz hangi playlistleri kullanıyorsunuz? uzantıları?
    playlist harici, listeden şarkıları teker teker sırayla dinleyemiyormuyuz? Varmı onun ayarı?

birde iso uzantılı filmleri nasıl kullanacağız? iso'nun içindeki film hangi türden olmalı? mkv, avi, vob..

Tarayıcı sayfasıdır o.. html uzantılı dosyaları orada görebilirsiniz. Playlist vs. gibi Mediajukebox ile hazırladığınız sayfalarda oradan görülebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadays

quote:

Orjinalden alıntı: Seko92

Popcorn C-200'ün işlemcisi Kaiboer K300'den çok daha güçlü. Ama K300 gerçekten çok güzel.

bu dvdli modellere takmayın fazla yazılım kafasına göre takılıyor eski dvd playeri atamazsınız öyle olunca da ya m32 gibi slim takılan olacak ya da dvdsiz modeller olacak

düşünsenize alet zaten eşek gibi büyük bir de altında dvd player duracak zaten standlarda yer yok amfi uydu receiver v.s.

Zaten benim de düşüncem, DVD seyretmek için DVD oynatıcı veya Blu-ray/DVD oynatıcı kullanmak yönünde. Popcorn C-200 alsam bile içine Blu-ray oynatıcı takmam ben. Onun yerine tercihen divx destekli (artık o saatten sonra hala seyredilirse) bir Blu-ray oynatıcı alıp yanına koyarım. Böylece LCD TV sehpasının kadrosu şöyle oluyor : Popcorn C-200, Blu-ray oynatıcı, ev sineması amplifikatörü, uydu alıcı ve merkez hoparlör. Yanlarına zaman zaman USB harici disk de gelecek tabii :). Bu durumda DVD oynatıcıya yol görünecek. Şu anda en büyük eksiğim LCD. Onu da inşallah NMT oynatıcı, harddisk ve filmleri aldıktan sonra yıl sonuna doğru alacağım. TV'yi alır almaz seyretmeye başlamak istiyorum da...

• metepe: Öncelik ile ilginiz ve detaylı mesajınız için teşekkürü borç bilirim
    Zira cihazın klavuzunda dahi yazmayan (halbuki yazması gereken) basit ama efektif bir bilgiyi paylaştınız,yön gösterdiniz zira bu işlemi bile yapamıyor zannetmiştim cihazı.Networkün yanına taşımaktan daha kolay ilk boş zamanımda deneyip sonucu buraya yazacağım (Zaten ethernet ile bağlamaya çalışmamın nedeni de firmware update yapıp wireless in çalışıp çalışmadığına emin olmak)

sadays: Teşekkürler fat 32 formatlı usb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Haziran 2009; 3:55:25 >
  • Standby konumunda ısınmış cihaz açtım bir kaç filimde (Evvelden problem olmayan) takıldı kaldı resetlemek zorunda kaldım yine garip davranıyor cihaz şimdi bir saat kadat soğumasını bekliyip deneme yapıcağım artık bu cihazda bozuk çıkarsa pes etmeye karar verdim.
  • Son durum : Tavsiye edilen yöntem ile firmware update'ini gerçekleştirdim,wireless adaptörü yeni firmware ile tanıdı ve kullandım(Ağ şifreleme tipi gibi bilgileri seçeneklerden seçmeniz lazım) ,bu konuda bilgi paylaşımı&görüşlerini eksik etmeyen arkadaşlara teşekkürler benim gibi takılan&sorun yaşaynlar için de bir nevi referans gibi oldu.
    Firmware update'i sonrasında nmt yazılımınıda update yaptı ve bu süreç de sorunsuzca geçti.

Ek olarak : Stop tuşuna bastıktan sonra tekrar play tuşuna basınca filme kaldığı yerden devam etme özelliğide son firmware ile cihaza eklenmiş.

Yanlız artık kesin emin olduğum bir şey var : Bu cihaz filim oynatırken vb ısınmıyor ama standby tuşu ile kapalıymış gibi dururken kesinlik ile çok ısınıyor.Arkadaki açma/kapama düğmesini kullanarak cihazı kapalı tutmak lazım.

Benim cihazda donanımsal bir arıza olabilir diye aklıma gelmiyor değil : Bir kaç youtube videosunda ve flickr fotosunda uzunca süre takıldı (2-3 dk) restart yapmak zorunda kaldım aynı şey bir kaç videoda başıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Haziran 2009; 14:34:48 >

• Benim cihazda bugün geldi. İlk iş firmware upgrade i yaptım. Fakat hala hd tanıtabilmiş değilim. Elimde 4 adet wd hd var. 2 tanesi 1 tb. 2 tanesi 500 gb. Dördünüde ayrı ayrı takıyorum. Bazen görüyor diskleri bazen görmüyor. Gördüğü zaman destek bölümünden etc3 format atmaya çalışıyorum. 2 seçenek var network ve usb. Ben network ü seçiyorum çyle bekletip donuyor. Kapatıp açtığımda bu sefer gördüğü hd i görmüyor. Açılışta bazen menüye gelmeden donuyor. Bazen menü geçişlerinde donuyor v.s v.s.

Açıkçası moral ozukluğu yaşıyorum. Yani bir cihazı alıp saatlerce pc başında " çalıştırmak " için uğraşmak sinir bozucu. Bir de pc bilgisi çok az olan insanlar nasıl kullanacak cihazı muamma.

Bir de sorum cihazı pc ye bağladığınız zaman içindeki hd i pc niz normal external sürücü olarakmı görüyor yoksa hd i söküp pc ye ayrıca bağlayıp film v.s içine o şekildemi atıyorsunuz. Bazen cihaz hd i gördüğünde ben pc ye bağlıyorum ama harici bir hd gibi pc icybox üzerindeki diski görmüyor.

Neyse uğraşmaya devam.

• Valla sıkıldım artık cihaz sürekli donuyor. Büyük hayal kırıklığı yaşadım. 500tl verip bir cihazı çalıştırabilmek için bu kadar uğraşmak sinir bozucu. Yarın geri götürüyorum cihazı. Değiştirsem bile yeni cihazın ( kaldı ki buda yeni idi ve değiştirdiğim cihazdı ) donmayacağını kimse garanti edemez. Diğer arkadaşlarda yorumlarında cihazın donduğundan bahsediyorlar.
    Yani ben sürekli film izleyen biriyim. Böyle kapa aç kapa aç nereye kadar. ICYBOX kullanan arkadaşlar valla ne diyim Allah kolaylık versin.
  • Allah Allah ciddi sıkıntı Alman malı filan dediniz ama sanırım bu cihazın biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var işin kötüsü de bu bahsettiğiniz şeyler yazılımla da alakalı değil
  • quote:

Allah Allah ciddi sıkıntı Alman malı filan dediniz ama sanırım bu cihazın biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var işin kötüsü de bu bahsettiğiniz şeyler yazılımla da alakalı değil

Yok üstad en güncel firmware yüklü. Bu donmalar hardware kaynaklı diye düşünüyorum. Isınması ile falanda alakası yok. Cihazın menüsünün gelmesi için en az 2 kez power kablosunu çekip takmam gerekiyor. Bazen bu 4-5 i buluyor. Yani herhangi bir elektronik cihazda arıza çıkma olasılığı yüzde kaçtır bilmiyorum ama icybox rekor kırar herhalde bu konuda. Diğer markaları kullanmadım bilemiyorum ama bu alet tam bir sabır test aleti.
    Valla bunun yerine hangi cihazı önerirsiniz. Gideyim birtane wd media player alayım diyorum. En azından verdiğim paraya yanmam

• quote:

Orjinalden alıntı: sissente

quote:

Allah Allah ciddi sıkıntı Alman malı filan dediniz ama sanırım bu cihazın biraz olgunlaşmaya ihtiyacı var işin kötüsü de bu bahsettiğiniz şeyler yazılımla da alakalı değil

Yok üstad en güncel firmware yüklü. Bu donmalar hardware kaynaklı diye düşünüyorum. Isınması ile falanda alakası yok. Cihazın menüsünün gelmesi için en az 2 kez power kablosunu çekip takmam gerekiyor. Bazen bu 4-5 i buluyor. Yani herhangi bir elektronik cihazda arıza çıkma olasılığı yüzde kaçtır bilmiyorum ama icybox rekor kırar herhalde bu konuda. Diğer markaları kullanmadım bilemiyorum ama bu alet tam bir sabır test aleti.
    Valla bunun yerine hangi cihazı önerirsiniz. Gideyim birtane wd media player alayım diyorum. En azından verdiğim paraya yanmam

Dostum acaba senin cihazdamı problem var çünkü söylediklerin normal birşey olarak gözükmüyor. En son aynı sorunları vipracing'de yaşamıştı cihazı geri götürdü kontrol ettirdi ve cihazın arızalı olduğunu öğrendi sonra cihazı yenisi ile değiştirmişler sorunsuz kullanıyor şuan sanırım yazılarından okudğum kadarı ile sende istersen bir aldığın yere geri götür belki seninde cihazda aynı problem vardır. Çünkü senin yazdığın şeyleri ben yaşamıyorum normal değil senin yaşamanda. Hemen hemen bu tarz oynatıcılarda böle sorunlar yaşanabiliyor. wd side öle popcorn uda wd tavsiye etmem dh nin ikinci el bölümüne bakarsan bir çok kişi elinden çıkarmak istiyo

• Bugün icy boxumu açmak için on/off tuşundan açtım ama o da ne? Alet açılmadı. Adaptörün ışığı yeşil yanması gerekirken yanmıyor, yani ya adaptör bozuldu durduk yere ya da cihaz bozuldu. Daha alalı bir hafta olmamasına rağmen böyle bir arıza vermeside pes artık... Yarın ilk işim vatan bilgisayar servisine vermek olacak...
  • Aleti yeni alanlar da bu kadar çabuk arızaları okumak hoş olmuyor , geçmiş olsun arkadaşlar
  • Sanırım cihazı kullananlar içinde bir tek nakkass cihazdan memnun diğer arkadaşlar sorunlu olduğunu söylüyor.
    Ben bu yüzden cihazı koşulsuz iade garantisi olan bir yerden almak için bekliyorum.
    yoksa yeni cihazı servise göndermek ,iade için uğraşmak ciddi sıkıntı.
    WD hd tv aldığımda iadeyle çok uğraştım bu sefer yoğurdu üfleyerek yiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aktamer

Sanırım cihazı kullananlar içinde bir tek nakkass cihazdan memnun diğer arkadaşlar sorunlu olduğunu söylüyor.
    Ben bu yüzden cihazı koşulsuz iade garantisi olan bir yerden almak için bekliyorum.
    yoksa yeni cihazı servise göndermek ,iade için uğraşmak ciddi sıkıntı.
    WD hd tv aldığımda iadeyle çok uğraştım bu sefer yoğurdu üfleyerek yiyorum.

Şu an iade için vatan bilgisayardayım. Çakallık yapıp ürünün satıldığı reyona gittim. Demo amaçlı ürün koymuşlar. Elemana görmek istiyorum görüntüsünü dedim. O cihazı bile çalıştıramadılar

Ben dolaşıp geleyim belki çalıştırırsınız dedim. Ben de indim aşağıdan foruma yazıyorum şimdi. Çıkayım bakayım çalıştırmışlarmı

• Bir tek nakkass arkadaş değil, ben de hiçbir sorun yaşamadım.İnşallah da yaşamam.Hatta bu cihazdan çok çok memnunum.Sadece şu arayüzü daha farklı renkli yapsalar iyi olacak.
  • Valla bendede bir problem yok mutlu mesut devam ediyorum cihazımla şimdi sorunu olan arkladşları okudukça kendimi şanslı hissettim bi an Cihazımdan çok memnunum Allaha şükür şimdi öle dedik ya bozulur kesin
  • Evet arkadaşlar bugün Vatan da idim malum. Dayanamadım kaşındım ürünü iade edince alacak birşey bulamayıp yine bir icybox alıp eve geldim. Yanyana 5 cihaz vardı ya şundadır ya bunda tekerlemesi ile çıkan cihazı aldım geldim. Ha bir de golda uğrayıp tplink wireless aldım
    En hoşuma giden noktası cihaz gerçekten hiç açılmamış ben açtım. Bağlantılarını yaptım üzerine WD1001FALS WD CAVIAR BLACK 1 Tb. HD taktım.

Bu cihaz gerçekten stabil. Tıkır tıkır çalışıyor. Güncellemeleri yaptı. Hard diske et3 formatımı attı. 500 gb. film,mp3,resim v.s gömdüm.

Valla babacım Metallica nın mkv konserini indirmiştim. Yok böyle bir görüntü. Cihaz 7 saattir hiç durmadan çalışıyor. Menüler arasında zıplıyorum, bir film kapatıp bir film açıyorum. Takılmadan eser yok.

Yani sonuç itibari ile herhalde önemli olan doğru cihazı yakalamak. Ben 3. de yakaladım. ( sanıyorum inşallah bir terslik olmaz )

Bir de vatanın hakkını yemeyeyim her ne kadar 2 seferde de açılmış cihaz gönderselerde değişimlerde hiç ama hiç zorluk çıkartmadılar. Koşulsuz iade hakkı diye bir olayları var neden göstermeden 15 gün içinde faturası ile cihazı gönderdiğinizde veya götürdüğünüzde geri alıyorlar. İsterseniz parayı geri veriyorlar isterseniz alışveriş çeki. ( alışveriş çeki vermek için kasıyorlar biraz tabi )

Neyse ben cihazımın başına döneyim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.