Şimdi Ara

ICRALIK.COM'DAN TASIT ALMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
86.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim bir akrabam alıyor icradan araba para yedirmeden asla alamazsanız kaba kuvvet olmasa bile arabanın fiyatını yükseltip size yar etmezler .

    ya ihaleye girmeden para yedireceksiniz yada birileri ile ortak yapıcaksınız bu işler yedirmeden olmaz . Oldu da ihaleden araba aldınız sonra arabayı nasıl teslim alacagınız muamma .

    rentacar bi arkadasım ın olayı ; 2010 kasım ayında pert olmuş kendi kredili arabasını ihaleden satın almaya çalışırken ihaleye 5 kişi daha girdi 8 bin liraya almayı planladıgı arabayı 13.500 tl ye aldı oda 100 er lira para vererek oldu araba focustu ondan 100 lira aldılar adam başı lüks arabalarda rakamlar cok daha fazla ucuyordu bu pertlik bir arabada böyleyse digerlerinde nasıldır bi düşünün .


    ağlayanın malı gülene yararmaz sözüne kısmen katılıyorum . (bu araçlar satılmazsa araçlara el koymak yerine borçlarını ödetmek için bir yaptırım uygulanabilir . icradan daha düşük ücretle satılacagına esnafa daha karlı satılabilir . borçluyu daha fazla sıkıntıya sokup 100 liralık malı 60 lira olursa bu yükün altından kalkamaz kaldı ki arabayı en az 1 yıl yatırıyorlar otopark parası avukat parası harçları derken iyice zarar bu tip işlerde cogu avukat art niyetli davranıyor . )

    birde şu yönden bakmak gerek arabaları ile iş yapan firmaların arabalarını haczettemek bu işleyen sistemini bozmak ne kadar dogru . kişinin borcunu ödemesi için çalışması lazım çalışması içinde alternatifler sunulmalı .

    Söylediklerim borcunu ödemek isteyen iyi niyetliler için geçerlidir .




  • birde şöyle bir durum var mesela ihaleye 10 kişi giriyor herkes yavas yavas arttırıyor baskaları arttırdıkça sende gaza geliosn arttıyorsun diğerleride senin gibi gazageliyor arttıyor sonuç olarak araç yine normal piyasa fiyatına geliyor tecrübeyle sabittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    bu işte mafya var diyenler hayatında kaç kere ihaleye giripte mal aldı acaba?

    Ben söyliyim... Hiç. Ancak işkembeden atarlar




    Aynisini yazmak için girmiştim hay ağzına sağlık. Millet amma da meraklı ayni kulaktan dolma şeyi yazmaya ve başkasının deneyimini kendi gerçeği yapmaya. Boş bir milletiz vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 31 Ocak 2011; 1:51:21 >
  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 3 Ocak 2016; 19:06:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raifkokten

    Ağlayanın malı düşüncesine katılmıyorum.Neticede ihaleye kimse girmezse zor durumda olanların malı daha ucuza gider,asıl bu taraftan bakmak lazım.Ne kadar talipli olursa mal o kadar pahalı gider.


    Ne kadar talipli olursa olsun mal o kadar pahalı gitmiyor.

    1. artırmada malın muhammen bedelinin yaklaşık %60 bedeli ve satış-paylaştırma giderlerine satılması gerekir.
    Şayet satılmazsa bu sefer 2. artırma yapılır ve malın muhammen bedelinin %40 bedeli ve satış-paylaştırma giderlerine satılması gerekir.

    İhalelere girenler de genelde bunu bildiklerinden ilk artırmada yeterince miktarı vermezler;mal 2. artırmaya kalır.2. artırmada da %40 değerine gider..

    Zaten bunu bilmeyen verir durur yüksek teklifi..Onun haricinde ihaleye girenlerin %99'u;malı %40 değerine almaya çalışıyor..

    100 milyarlık Mercedes satışa çıksa bunu ilk artırmada 60 milyara kimse almak istemez ikinci artırmada 40 milyara almak varken..


    quote:

    Orijinalden alıntı: mszehir

    birde şu yönden bakmak gerek arabaları ile iş yapan firmaların arabalarını haczettemek bu işleyen sistemini bozmak ne kadar dogru . kişinin borcunu ödemesi için çalışması lazım çalışması içinde alternatifler sunulmalı .



    Bu durumda mal üzerinde emek mi fazla yoksa sermaye mi fazla ona bakılıyor.Örneğin bir taksicinin taksisini haczedebilirsiniz.Çünkü taksicinin taksisi üzerinde emeğinden çok sermayesi vardır ve bunun haricinde de gidip başka bir takside çalışabilir.
    Sizin verdiğiniz örnekte de bu durum söz konusu.Her ne kadar arabayla iş yapıyor olsalar da sonuçta arabaların üzerinde sermaye unsuru daha fazla.Haczederler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 31 Ocak 2011; 2:28:20 >




  • bu tarz sitelerden piyasa fiyatının altında arac sahibi olabılırsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvtmor -- 21 Eylül 2011; 10:00:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lvtmor

    evet bende ıcralik.com uyesıydım ama zanedıldıgı kadar kolay degıl arac almak adamların ekıbı var ama sana arac hakkında dogru duzgun bılgı vermıyolar yatırdıgım temınatları gununde alamıyodum artık guvenım kalmadı ıcın uyelıgımı ıptal ettırdım ama o da problem oldu cunku para ıadesını yapmadılar hemen baska sıteye uye oldum su an gayet mennum

    bende icramatik e üye oldum ,ankara sincanda ihaleye girecegimde nasıl olacak anlatırsan sevinirim ,boş gitmeyelim dimi
  • bende üye olup araç almayı düşünüyorum akadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim sitelerin işlevselliği hakkında mafya bozuntusu kısmına girmeyin gerekirse 500 kişi ile de gideriz salona özellikle lüks araç alımı ve araçların sağlamlığı hakkında tecrübesi olanlar yazsın lütfen 80000 tl var piyasadan alabileceğim Range yerine icradan 2006 2007 Range gelir diye düşünüyorum
  • ?
  • bi girin bakalım nasıl oluyormuş bizede yazın...
  • elbet girersin dostum ama oraya gidince adamlara diyeceksin bu işin ehli kimdir burada

    bu arabayı almama kim yardımcı olacak

    biraz para vereceksin %10'u ver mesela
  • yazık yahu.

    buralara düşecek kadar aleni olmuş. mafya, haraç, yol kesme, para isteme...

    açıkça biliniyor, forumlara kadar düşmüş, kimse bir şey yapmıyor..
  • Türkiye'de araç satışlarının büyük bir kısmını zaten para ihtiyacı olan ya da hacizden kaçınan insanların otomobilleri oluşturuyor. Kimse kendisini kandırmasın 100 bin liralık bir otomobili 40 bin liraya satın alma fırsatı bulsanız elinizde paranız varsa bunu fırsat olarak görürsünüz, bu noktada vicdanlı görünmek gerçekçilikten uzak kalıyor malesef.

    İcra satışları ise Türkiye'de hukuksuzlugun hatta hukukun da dahil edildigi kokuşmuşlugun bambaşka bir boyutu, yediemin har(a)cı, aracı haracı, avukatların ve hukuk müşavirliklerinin göz yumma bedeli gibi bir sürü kıstası ekleyince aslında ucuz araç satın alamıyorsunuz. Bu işi ticarete dökenler bir aracı begendi ise sizin o aracı ucuza alabilme şansınız yok, inada bindirip rayiç bedelinden alsanız dahi (ki böyle oluyor) yediemin deposu size tepkisini araca zarar vererek ortaya koyuyor.
  • Benim anladığım;

    Bunun önüne ancak şu şekilde geçilir, icralık olan kişinin malının değeri kendi değerinde sayılırsa, artık icralık araçların fiyatları düşük olacak diye birşey olmaz. Tamamen bunun önüne geçilmiş olunur.

    Demekki icralık olan birisinin ~60 000liralık arabası, icra için ~20 000 lira olarak sayılıyor. Sonra icra müdürlüğüde bu araçları açık arttırma ile satıyor. 40 000 liraya satıldı diyelim, kimlerin ne kazandığı ortada.
    Hem icra müdürlüğü haksız yüksek kazanç sağlıyor, hemde alanlar çok ucuza alıyorlar.

    Açık arttırmalara zaten galeri sahipleri katılıyormuş, tüm araçları galeriler ucuza alıp, galeride satıyorlarmış.
  • Valla işin vicdani boyutu var, ancak zamanında kendi arabası haciz ile zorla elinden alınmış biri, böyle bir yerden "çekinmeden" araç satın alacaktır.
  • bu kadar hukuksuz uygulamayı herkes biliyor ama kimse engellemiyor!!! bu ülkede haramilerin saltanatı ne zaman bitecek acaba?
  • Sakat işler, uğraşılmaz, orada aracı almaya kafasına koyan kişi sizin yanınıza gelip sizi ikna eder. İkna olmanız sizin yararınızadır,pek uğraşmak istemessiniz. Tabi ben illa uğraşacağımda diyebilirsiniz...
  • alabilen oldumu arkadaşlar
  • Babamın patronunu icralık 3 tane s500 mercedes aldığı için vurmuşlardı. Önceden uyarmışlar kendisini ama dinlememiş üç aracıda almıştı. 2 gün sonra tek kurşunla öldürdüler. Allah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.