Şimdi Ara

İcra mahkemelerindeki dosya sayısı 30 milyona yaklaştı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
152
Cevap
3
Favori
10.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam merhaba

Taksitle ödemeyi öner büroya. Her ay taksit taksit ödeyeyim de. Haciz gönderebilir onu engelleyemezsin ve haciz masrafları dosyaya yazılır

Ayrıca maaş haczi yapabilir ev haczinden haricen

Maaş haczinde 1/4 alır

Bunu da önerebilirsin ama kabul etmeme ihtimali var çünkü o borç senelerce bitmez bu sekilde

Eve hacze gelirse alabileceği şeyler çok kısıtlı bu konuda da defalarca paylasıldı

Lakin gelme masrafı dosyaya yazılır borcun artar hocam

Bence taksitle ödemeyi öner büroya her ay.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun Allah hepimize sabırlar versin çok yorucu bir süreç her anlamda..

ben de icralık olma arifesindeyim yaklaşık 10 gün sonra yasal takibe düşeceğim. Siz temmuz ayında icraya verildim dediniz. bu 3 ay süre içinde hiç işlem yapılmadı mı işsiz olduğunuz dönemde? işe başladıktan sonra mı avukat sizinle iletişime geçti?

halihazırda ben de işsizim, üzerime mal mülk yok ve aile evinde kalıyorum. Başıma neler gelebilir harıl harıl araştırıyorum. Siz de kısaca özet geçerseniz sevinirim. Sanırım bu süreçte sigortasız çalışmak en mantıklısı..Okuduklarımdan bunu anlıyorum

• Hocam taksitle 12 ay yapiyor ayda 20 bin TL,son ayda 40 bin oducekmisim ama önden en az 20 bin istiyor yatirmami,ben ayda bunu ödersem bana az para kalır gecinemem napacagimi şaşırdım,maaş haczi gönderin dicem eve gitmeyin ama tehdit ediyor resmen,yapsa 24 ay ayda 12 bin falan kabul edecem ama yanaşmıyor,olmaz diyor banka kabul etmiyor,ise girdigimide söylemedim ama mecburen pazartesi soylucem maaş haczi yapsınlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba iletişime geciliyordu,hergun arıyorlardı ben açmıyordum,üstüme birşey olmadığı içinde birşey yapamıyorlardi ama anladığım kadarıyla korkutmak bezdirmek amacıyla, evden bana ait birşey olmasada haciz göndermekle tehdit ediyor bende ailemle yaşamıyorum dedim olsun orda kütüğün görünüyor dedi,sigortalı işte çalışmadığım içinde birşey yapamıyorlardi,bana diyordu sigortalı işe neden girmiyorsun,bunu bile söyledi kadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lDirtyHandsl -- 1 Kasım 2024; 0:56:37 >

Sgk bilgilerinizi kontrol edince işe giriş tarihinizi görüp öyle iletişime geçmişlerdir. Ellerindeki sistem ile 7 ceddimize kadar arayıp tarayabiliyorlar. Biraz tehditvari konuşmaları varmış tamamen parayı bir an önce koparmak için. Pek kulak asmayın. Baktınız hadsizleşiyor görüşmeyi sonlandırıyorum diyip kapatın. Zaten birşey yapamayacaklarının onlar da farkında maksat göz korkutup bir an önce ödemeyi almak. Eğer önerdikleri ödeme şekli sizi zorlayacak ise yanaşmayın, beklesinler. Zaten her halukarda beklemek durumundalar.

Onlar Sgk dan sorgulama yapınca görürler işe girdiğinizi. Eğer taksitle ödemenizi kabul etmiyorsa maaş haczi yap deyin onlara hocam bakalım ne diyecekler

Hocam seni tehdit eder tarzda konuşamaz ilgili baroya şikayet edebilirsin böyle bir şey olursa ilgili avukatlık bürosunu.

Bu arada üstte bahsettim yine söyleyeyim eve hacze gelebilir bunu engelleyemezsiniz ve eve haciz geldiğinde masrafı dosyaya yazarlar

• Taksit yapmak için önden para istiyor,bende bu miktarı veremem,hatta diyor kredi çektirin veya kredi kartı bulursanız yaparım direk taksit,onun dışında para istiyor.kalan tutarı 12 aya taksit yaparım diyor,banka izin vermiyor falan diyor,pazartesi soylucem maaş haczi yapın eve haciz falan göndermeyin diye,ama kadinin konuşma tarzından anladığım kadarıyla eve haciz gönderecek çünkü korkutup paranın hepsini almak istiyor

Yok.hocam farkında değildi işe basladigimin,icradan sonra hiç sigortalı çalışmamistim biraktilar bence sorgulamayı ama,pazartesi kendim soylucem mecburen,eve icra gitmesin,ailemin huzuru kaçmasın benim yüzümden,yaza doğru kapatirim borcu zaten,maaş haczi yapsınlar napalim yapacak başka birşey yok, peşin ödersem güzel indirim var ama araba alma dusuncem var ilerde,şuan motorum var babamın üstüne satsam 150 bin eder ama satmicam çünkü geri alamam yaza doğru fiyatı uçabilir beklesinler

Anladım hocam. Gelişmeleri bizlere de aktarın eve geldiler mi, ya da anlaşırsanız nasıl anlaştınız gibi

hayırlısı olsun hocam ödeme imkanınız varsa bir şekilde ödemeye başlayın yoksa da yapacak birşey yok mecbur bekleyecekler

• Tqmamdir hocam,aklımda yapılandırma yok ne yalan söyleyin çünkü faiz biniyor,en mantıklısı ,maaşın 4te birini alsınlar,elime para geçerse toplu ödemek,kalanı indirimli ödemek,hocam bu yapilandirmada odenmezse birde hapis cezasi var sanırım o riskide almak istemiyorum

En mantıklısı maaşın 4te birini alsınlar,yapilandirirsan ekstra borç artacak faiz binecek,elime toplu para geçerse ileriki aylarda toplu kapatmak en mantıklısı

en mantıklısı aynen. yapılandırma'da ödenmeme durumunda hapis yok, taahüt imzalarsanız veya avukata sözlü taahüt verirseniz bunu bu şekilde ödeyeceğim diye o zaman taahüt ihlal cezası alabilirsiniz. Öbür türlü hiçbir şekilde hapis yatma vs yok. Gerçi bunda da yok para cezasına çeviriyorlar en nihayetinde ama neden stresi çekesiniz..

Hapis mevzusunu bilmiyorum hocam

Orijinalden alıntı: Guest-733E6E0F7

Hapis mevzusunu bilmiyorum hocam

Hocam merhaba,bugün avukat aradı tekrar ofisine çağıriyor ,12 ay taksit yapalım diyor,imza istiyor,napsam karar veremedim,her hafta icra yollarım diyor eve,ailemin huzuru kalmicak böyle olursa,blofmü yapıyor anlamadım

Merhaba

İcra gelebilir eve elbette böyle bir hakkı var. Avukat, icra memuru, polisler eşliğinde gelebilirler.

Eve gelmelerini engelleyemezsiniz yani.

Eğer sundukları teklif sizin için uygun ise, yani taksitle öde diyorlarsa ve bu teklif sizin için uygun ise elbette kabul edin. Yok uygun değil ödeyemem diyorsanız ya maaş haczi olacak 1/4 eğer maaşınız yoksa üzerinize kayıtlı olanlara bakarlar eğer o da yoksa e haciz ile yapılabileceklere bakarlar diyelim o da yok eve hacze gelirler. Sıralaması değişebilir elbette

Hocam merhaba,bugün avukat aradı tekrar ofisine çağıriyor ,12 ay taksit yapalım diyor,imza istiyor,napsam karar veremedim,her hafta icra yollarım diyor eve,ailemin huzuru kalmicak böyle olursa,blofmü yapıyor anlamadım,imza atarsam ödeyemezsem hapise girermiyim acaba

• Hocam hapis cezasından korkuyorum ya ,ya işler ters giderse şimdi büroya gidip kagit imzalatacaklar,birde yapılandırdigin zaman gununde ödemezsen bankalar gibi.90 gün süre veriyorlarmi acaba,yoksa anında anlaşma bozulur mu bilgin varmi

Bu konuyu avukatlık bürosuna sormalısın hocam

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.