Şimdi Ara

İBS hakkında yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk önce ibs var mı bilmiyorum, sessiz ortamlarda, sınavlarda bağırsaklarım gurulduyor ve gaz kendi çıkıyor ama kokusuz bunu yaşayan var mı sınav haftasını bunun yüzünden mahvetmek istemiyorum ilk sağlık ocağına gittim bana dicetel yazdı 1 ay kullandım etki etmedi dün hastaneye gittim bana bağırsak florasında sorun olabilir dedi ve entro germina yazdı onu kullanıyorum ama geçecek mi emin değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam candida vs biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Beslenme yanlışlarımızla alakalı daha çok.

• doğrudur, ben yazın su yerine kola içerdim o zaman niye olmuyodu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pustO kullanıcısına yanıt
    Hocam bu olay birden olan bir şey değil. Dediğiniz gibi kola vs. sağlıksız beslenme barsak floramızı bozuyor. Neden yazın değil de sonradan oluştu sorununuz tam bilemiyorum.

• Bu olay kesinlikle psikolojik. Bende yazın o kadar kola gazoz asitli ne varsa iciyordum. Ama yazin hic guruldama olmuyordu. Sokakta guruldama olmuyor, özellikle sessiz ortamlarda gurulduyor. Özellikle sessiz ortamlarda "inşallah bu sefer guruldamaz" diye düşünüyordum. Boyle düşündüğüm her zaman guruldama oluyor. Bunun tek çaresi var sınavdan, dersten önce tuvalete gitmek. Ve karnının guruldayacagini aklına getirmemek. Acaba gurulduyacak mi diye aklına getirirsen, kesinlikle guruldayacak. Ama aklına getirmeyip dikkatini odaklarsan ve stres olmazsan guruldama geçecek. Bende bu sorunu yaşadım. Şuanda pek kafaya takmiyorum, çok nadir oluyor. Olunca da sesi bastırmak için öksür.

• Günde 30 dk -1 saat yürüyüş yap. Mümkünse fitness yap. Bu lanet şey bende ilaçla geçmedi, sadece tranko buskas biraz iyi gelmişti.

• benim gaz kaçırma sorunum yok sadece cok gaz uretiyor beden ve tutmaya zorlarsam bazen kacabiliyor. çözüm besinlerle alakali eğer başka bir rahatsizliginiz yok ise.ben kendim 2 3 hafta diyet yaptım midem için. fark ettim ki ne gaz var ne tuvalete koşmalarım. günde 100 gaz cikariyorsam en fazla 5 cikardim diyette iken. tuvaletler sorunsuz. tekrar yemeklere dalmaya basladim ve eski sorunlar devam ediyor. Diyete basla ekmegi kes sekeri kes. kisaca canan karatayin diyetini uygula kendini bozmadan.oku uygula sonuc alırsın. abur cubur yeme dememe gerek yok. diyetten sonra da 8 ay aktif ilac kullanmama ragmen duzelmeyen midem 2 haftalik diyet sonucu düzeldi. ancak bedeninizi zorlamayin ve bedeninizi iyi tanıyın.en önemlisi sağlık için usenmeyin uygulayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dogal kefir ve yogurt tuket bol bol. Bir de spor yap. Bu genellikle stresli ortamlarda olur atresten uzak dur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.