Yeni Şafak gazetesinin Spor muhabiri Engin Albayrak'ın kendi resmi twitter adresi üzerinden sunduğu habere göre Beşiktaş'ın eski teknik direktörü yeni sezonda Bozbaykuş'ların desteğini arkasına alarak İBB'de kariyerine tekrar yön vermek istiyor. ( oha be ne yazdım )
Beşiktaş' ın İBB kabusu devam eder. (Bknz. : BJK li hocaların BJK den aldığı puanlar) Bence İBB zaten başarılıydı. Gereksiz bir risk oldu. Çok fazla birşey değişmez yine ilk 8 e oynayan bir İBB olur.
İBB'de zaten taraftar 50 kişi. Yönetim kurulu teknik heyet ve futbolcuları toplasan taraftarlarını döverler. O yüzden baskı yok.
Baskı olmayan ve şampiyonluk hedefi olmayan kulüplerde Carvalhal inanılmaz işler başarır. Buraya yazıyorum.
Sadece A takım değil, A2 takımı da yönetecekmiş. Vay gidi.
Hadi başarılar o zaman.
Carvalhal değeri anlaşılmasa da vizyonu olan bir hoca. Beşiktaş'ta bile iyi veya kötü hep bir sistem denedi. Ki Tayfur hoca içeriden çıkmadan önce de gayet iyiydi. Bu yüzden ben kaliteli bir hoca olduğuna inanıyorum. Takım da kaliteli, 2-3 takviye ile şampiyonluğa oynayabilir.
Hocalığı konusunda pek yorum yapmayalım diyorum zira Beşiktaş'ın karışıklığından ötürü o yeteneklerini pek konuşturamadı. Zaten idareten getirilmişti ve arkasında duran da pek fazla olmadı. Carvalhal'le ilgili asıl güzel olan şey kişiliği. Yıllardır yabancı teknik direktörler gelip duruyor, bize tepeden bakmayan, özveriyle çalışan, adam gibi adam olan numunelik örneklerden. İBB olur başka takım olur, Türkiye'de devam etsin kariyerine. Bence çok şey kazandıracak Türk futboluna.