Şimdi Ara

İ7 860 İNTEL işlemciye overlack nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • overlack sadece işlemciye mi yapmam gerekir yoksa anakart ve ekran kartamı yapmam gerekir.sadece işlemciye ise 3.50ghz yapmak istıyorum voltajı kaç yapmam gerekir.bıos tan mı yapacagım yoksa ek programlar gerekirmi.yardımcı olursanız çok tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_99 -- 24 Aralık 2010; 23:55:10 >

• arkadaşlar bilen varsa ustalar lütfen yardımcı olun
  • arkadaşlar lütfen bilgidiginiz birşeler varsa paylaşın allah için...
  • sistemi bi komple yazsana
  • ANAKART:Msi P55-GD65 DDR3 2.93Ghz Gigabit Lan Soket 1156 Anakart
    İŞLEMCİ: Intel CI7 2.8 GHZ(860) 8MB Lga 1156 Soket Core I7 İşlemci HDD: Western Digital 1 TB 7200 Rpm Sata3 64Mb Cav.Black WD1002FAEX Sabit Disk
    MONİTÖR: Samsung P2270HD 21.5" 5ms (Analog+DVI+HDMI) Multimedya Wide Screen LCD Monitör TV RAM: Kingston 8GB (4X2GB) 1333MHz DDR3 Hyperx
    EKRAN KARTI:asus eah 6870 1gb 256 bit cf KASA:cooler master rc692 750 wat
  • islemci sogutucusu ?
  • thermalright cogage true spirint intel işlemci sogutucusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oncelikle biostan

Intel Eist, C1E support ve Intel turbo boost disabled olsun.

Spread Spectrum disabled olsun

load line calibration enabled olsun.

cpu base frequency 200 olsun

cpu ratio 18 olsun

memory ratio ramleri 1333mhz veya civarina cekicek sekilde carpani azalsin.

qpi ratio 3600 mhz olucak sekilde carpani azalsin.

cpu voltaji 1.25v olsun, cpu vtt 1.36v olsun, ram voltaji 1.65v

ramlerin zamanlamalari ayarli degilse ram menusunden zamanlamalar ayarlansin. (7-7-7... seklinde ramin fabrika cikis zamanlamalari nasilsa oyle)

aslinda bu dedigim voltajlari kendin bulman lazim ben yuvarlak bisiler soyledim 3.6ghz de stabil kalicagindan emin oldugum degerler islemci voltaji ve vtt voltaji daha asagiya cekilebilir.

bu dediklerim yapildiktan sonra googleden prime95 64 bit i indir yanina da islemci sicakligini gorebilecegin bir program.

prime 95 i ac blendi sec 1 saat yapsin islemci sicakligini kontrol et 80 i gecmesin o sogutucuyla gecmez zaten bu hizlarda eger dogru takilmissa sogutucu..

ayrica bunlarin hepsini kafamdan soyledigim icin belki eksik bisiler soylemis olabilirim ama sanmiyorum ve yukarda sunlar disabled olsun dedigim ayarlar haricinde baska seyleri disabled yapma

mesela intel thermal monitor acik kalsin.

tum islemler bittikten sonra islemci voltajini biostan yavas yavas azaltip ve her degisiklikten sonra prime95 te test ederek islemcinin 3.6 ghz de stabil kaldigi voltaji bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 26 Aralık 2010; 3:43:39 >

• tşk ederim arkadaş allah razı olsun bişey olursa gene yazarım.bir kaç gün sonra format atacagım pc ye o zaman overlack yapacagım tekrar tşk.
  • bence overclocku format atmadan once yap bilgisayarin tam stabil kaldigi degerleri bul sonra temiz windows yukleyip yola devam et

rica ederim.
  • işletım sistemi windows 7 32 bit kullanıyorum overlack ta degerler degişirmi ramim 8 gb ramlere de overlack yapacagım
  • dostum be o Overclock yapmadan önce ismini öğrensen diorum hani
  • bende diyorum ukalalık yapmasan diyorum paylaşacagın birşey varsa adam gibi yaz yoksa işine bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.