Şimdi Ara

İ7 4790k ve Hyper 212 evo(Noctua NH-U14S güncelleme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hayır ben hiç birşey yapmadım..
    bu işlemci güçlü o yüzden çok ısınıyor haberin olsun sıvı soğutma şart önce bende stok soğutucuyla kullanıyordum sıkıntı oluyordu

corsaih100i işini görevini çok güzel yapıyor iyide soğutuyor
  • Iyi bir macunla denicem tekrardan ama oc genie ile bu kadar cok (100 derece) cikmasi yada isilarin bu duzeyde olmasi herhangi bir parcanin sorunlu olduguna isaret olabilirmi 5-10 derece yuksek cikmasi montajdan mi ? Teknik bir ariza olabilirmi acaba?

Birde bu islemciyi msi hic denememis mi bana oda garip geliyor oc genie ile yakacak islemciyi nerdeyse tek tusla overclock diye o kadar yaziyorlar heryere yanarsa suclusu msi mi oluyor

Overclock dan pek anlamayan (benim gibi) kullanicilarin tercih etmesinde buyuk etken bu oc genie isi ama voltajini adam gibi veremiyorsa bence bir problem var. En azindan oc genie ile kullanirken kuvvetli sogutmayla yapiniz diye bir uyari olabilirdi

Bunlari yazmamin sebebi bu kadar para harciyoruz ve alirken bende biliyordum islemcinin sicak calistigini, sogutmasiz olmayacagini fakat anakart alirken bunun overclock tusu var ben ugrasmicam diye bir miktar daha fazla odeyim diye guvenmek yanlis anladigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kexey kullanıcısına yanıt
    sağlam soğutucu alıp öyle yapsan o.c bence daha iyi olur ama sen bilirsin yinede
  • Kasanın içine kaç tane fan üflüyor birde yukarıda birisi daha söylemiş bazı programlar voltajı fazla veriyor ondan dolayıda çok ısınıyor olabilir işlemciyi stok frekans voltaj ve çarpana çekip stress testle denermisin kaç derece çıkıcak
  • İlerde h100i düşünüyorum bende şuan herşeyiyle stok hızlarda ellemedim bişeyine

Kasanın önünde 2 altta 1 içeriye, üstte ve arkada dışarıya çalışan toplamda 5 fan var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    kasanın ebatı şekli bulunduğu yer fanların dizilşi hep etkendir
    kasam masaüstünde durduğu zaman başka aşağıya aldığım zaman ise sıcaklıklar farklı oluyor bende
  • Şuan kafayı kırmış bulunmaktayım bütün soğutma sistemini değiştirmeye karar verdim

Heryeri noctua yapmayı düşünüyorum işlemci soğutucusu olarak nh-u14s fanlarıda nf-f12 pwm yapmayı planlıyorum

• Bir güncelleme yapayım

Hyper 212 evo yu Noctua NH-U14S ile değiştirdim idle sıcaklıkları değişmedi 30-33 arası aida 64 stress testinde 70-75 den 60-62 arasına düştü prime95 de 75-80 den 70 e düştü

Hala istediğim gibi bir durumla karşılaşamadım kasa fanları kaldı tek çarem. Aida64 stress testinde 50-55 arası olursa muradıma ericem :D

İşlemci hala stok bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: kexey

Bir güncelleme yapayım

Hyper 212 evo yu Noctua NH-U14S ile değiştirdim idle sıcaklıkları değişmedi 30-33 arası aida 64 stress testinde 70-75 den 60-62 arasına düştü prime95 de 75-80 den 70 e düştü

Hala istediğim gibi bir durumla karşılaşamadım kasa fanları kaldı tek çarem. Aida64 stress testinde 50-55 arası olursa muradıma ericem :D

240mm veya 280mm radyatörlü sıvı soğutmaları tercih etmediğiniz sürece, hava soğutma ile bu değerleri almaya devam edeceksiniz.
  • krmkkr kullanıcısına yanıt
    Şuan o tür bir sıvı soğutmayı almak 450-500 tl civarı benimde niyetim H100i idi ama sonradan bu işlemcinin stok haliyle 2-3 sene rahat ettireceğini düşünüp ertelemeye karar verdim

Sonradan bu ürünle karşılaştım arta kalan para ile ssd takviyesi yapmak daha mantıklı geldi, forumdaki testinde de gayet beğenilmiş olması da cezbetti beni

Eğer forum halkından bu kombinasyonla bu sıcaklıklar normal cevabını alırsam içim çok rahat edicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

O sıcaklıklar intelde normal amd de anormal nasıl oluyor. Sonuçta bunların hepsi silikondan yapılmıyor mı?

Silikon konusunu bilmiyorum ama intellerin durduk yerde aşırı ısınmasının nedeni intelin dandik macun politikası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şuan o tür bir sıvı soğutmayı almak 450-500 tl civarı benimde niyetim H100i idi ama sonradan bu işlemcinin stok haliyle 2-3 sene rahat ettireceğini düşünüp ertelemeye karar verdim

Sonradan bu ürünle karşılaştım arta kalan para ile ssd takviyesi yapmak daha mantıklı geldi, forumdaki testinde de gayet beğenilmiş olması da cezbetti beni

Eğer forum halkından bu kombinasyonla bu sıcaklıklar normal cevabını alırsam içim çok rahat edicek

elinizdeki soğutucu ile o değerler normal. içiniz rahat olsun.
  • quote:

Sizin sıcaklık değerleriniz çok iyimiş gerçekten cpu voltajını kendinizmi yaptınız bendeki tam yükte 1.2 nin üstüne çıkıyor

auto çalışıyor

o.c yapıcağım zaman biostan ayarlayıyorum
  • quote:

Bir güncelleme yapayım

İşlemcinin stok hali zaten 4.4 ghz ye çıkıyor evo 212 ile 50-55 derece tam yükte imkansız boşuna uğraşmayın sizin değerler evo ile normal stok voltaj 1.24 mesela benim işlemci üretim yeri viaetnam 4.4 ghz için 1.15 voltaj 5 ghz için ise 1.32 voltaj

yetiyor o yüzden stok voltajdan düşürüyorum 4.4 kullanırsam 4.4 evo ile 60 derece civarı seyrediyor cooler master nepton 120xl ilede 45 civarı sıcaklık oluyor tam yükte sıvı soğutma kullanmadan 50-55 derece tam yükte evo ile hayal boşuna uğraşmayın.

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Benimde işlemcim vietnam batch koduna bakmadım

Şuan üzerinde nh-u14s var stok voltaj stok değerlerle tam yükte 60-64 derece arası

Eğer değerler sizcede normal ise işlemci işini kapamak istiyorum belki push pull yaparım zaten stok halde güçlü bir işlemci

Tek amacım işlemci ısısını optimumlarda tutmaktı olmuşmu onu merak ediyorum sadece

• quote:

Benimde işlemcim vietnam batch koduna bakmadım

Şuan üzerinde nh-u14s var stok voltaj stok değerlerle tam yükte 60-64 derece arası

Eğer değerler sizcede normal ise işlemci işini kapamak istiyorum belki push pull yaparım zaten stok halde güçlü bir işlemci

Tek amacım işlemci ısısını optimumlarda tutmaktı olmuşmu onu merak ediyorum sadece

Hocam işlemci ısısı normal 50-55 civarı istiyorsanız sıvı soğutucu kullanmak zorundasınız zaten 60-70 derece işlemci sıcaklığı hiç bir sorun yapmaz 85 ten sorna sorun çıkarabileceği söyleniyorki onda bile sıkıntı olacağını sanmıyorum günümüz işlemcileri zaten ısı tehlike sınırına gelince makinayı resetliyor içiniz rahat olsun.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    İlle de oraya indirmek istemiyorum bende ama hoş olurdu soğuk olması o yüzden belki dedim inermi

Şuanki bileşenlerle olağan değerleri yakaladım gibi gözüküyor. Herhangi bir teknik arıza yada benim hatam olmasından korkuyordum içim gerçekten rahat şuan teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı

• quote:

İlle de oraya indirmek istemiyorum bende ama hoş olurdu soğuk olması o yüzden belki dedim inermi

Şuanki bileşenlerle olağan değerleri yakaladım gibi gözüküyor. Herhangi bir teknik arıza yada benim hatam olmasından korkuyordum içim gerçekten rahat şuan teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı

Sizin tarafınızdan hata ve ya işlemciye zarar verme ihtimali yok denecek kadar az işlemci kendini kapatıyor çünkü verdiğiniz değerler zaten normal yani işlemciniz saat gibi rica ederim iyi günlerde kullanın.

i7 4790 k kullanan arkadaşlar bana da yardımcı olurmusunuz

http://forum.donanimhab...30/f_//tm.htm#105551830
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.