Şimdi Ara

i7 4770k Softcore oc hazırlıkları yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar imzamdaki sisteme oc yapmak istiyorum . Ufak bilgi veren birkaç program açtım ve işlemci ve sistemin prime 95 ile yükteki 10 dk lık durumu resimdeki gibi
    *Sizce oc yapabilir miyim ? Değer nasıl ?
    *Soğutucu hangi voltaj / ghz e kadar dayanabilir ?
    *Nereden nasıl başlamalıyım ?
    *Anakartımın üstünde birçok tuş var olurda bilgisayar kitlenirse biosa giremezsem nasıl bios sıfırlamam gerekiyor ? Jumper falan hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesis

Merhabalar imzamdaki sisteme oc yapmak istiyorum . Ufak bilgi veren birkaç program açtım ve işlemci ve sistemin prime 95 ile yükteki 10 dk lık durumu resimdeki gibi
    *Sizce oc yapabilir miyim ? Değer nasıl ?
    *Soğutucu hangi voltaj / ghz e kadar dayanabilir ?
    *Nereden nasıl başlamalıyım ?
    *Anakartımın üstünde birçok tuş var olurda bilgisayar kitlenirse biosa giremezsem nasıl bios sıfırlamam gerekiyor ? Jumper falan hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Oc yapmadan önce anakartınız için yayınlanmış en bıosu yükleyiniz.Bıos güncellemesinden sonra stabiliteyi daha kolay sağlarsınız.Sistem kilitlenirse anakart arkasında cmos düğmesi vardır onu kullanarak bıosu sıfırlayabilirsiniz jumper ile aynı görevi görmekte.

Sıcaklık değerlerine ve güç tüketimine bakmak için speed fan yerine hw monitör kullanabilirsiniz.Sadece sıcaklık içinse real temp öneririm.İşlemcinizin stok hızı 3.5 ghz turbo açıkken 3.9 ghz ilk testi 3.9 ghzde yaptınız peki ramler x.m.p modda mı yani olması gereken max hızda eğer öyleyse ocye geçelim yoksa x.m.p açıp tekrar test edin voltajda değişme olabilir hız farkından dolayı.

Belleklerin x.m.pde olduğunu varsayıyorum.İlk olarak her şeyi defaulta alın(bıos güncellerseniz gerek kalmaz) değişmeyecek ayarlarınız ssd/hdd/dvd boot sırası ve ekran kartı için pcıex 3 özelliği bunlar sabit kalacak.Ayrıca bıosdan cpu fan devirlerini yükseltin yada ocye göre uygun bir profile alın.

İlk olarak çarpanı 44 e cpu voltajını 1.25 olarak ayarlayın.Ramler yine x.m.p modda olsun.Bendeki anakartta VCCIN olarak geçiyor sizde farklı yazılmış olabilir ama voltaj aynı 1.8 v olan değeri 1.9 olarak ayarlayın(Boardda nasıl geçtiğini bulun 1.8 den yanlış bir ayarı değiştirmiş olmazsınız)Sonrasında fan ayarlarını yapın ve sistemi yeniden başlatın.İlk olarak aıda64 son sürümü(kayıtlı olursa daha iyi olur nette key mevcut) ile 30 dk civarı stress testi yapın hata almıyorsanız bıosdan voltajı 0.01 düşüreceksiniz yani sonraki deneme 1.24 v olacak.Bu şekilde stabil olan en düşük voltaja ineceksiniz ve hata aldığınız voltajın bir üstü size gerekecek olan voltajı verecektir.45 ve üstü için bıos ayarlarını içeren ss atmanız gerekecek ki başka ince ayarlar olabilir 44 için çok fazla ayar yapmaya gerek yoktur.Sıcaklık değerlerini içeren ss atarsanız daha sağlıklı olur.Aıda64 te en az 30 dk stabil kalırsa işlemci aynı testi bu sefer 1 saati geçecek şekilde tekrarlayınız.

• Bios a girdim ramler 1600 mhz de çalışıyorlar. Fakat XMP mod açık deilmiş. Açtım ve VCINN göremedim ona bakıcam tam olarak ne olduğunu anlamadım ve 1.8 gibi bir değerde gözüme çarpmadı . Cpu fanı boşta 600 yükte 1200 rpm den çalışıyor sanırım. Otomatik ayarlar var orda birde Derece başına fana kaç volt vereceğini seçebiliyoruz. Stock ta 0.75/C 2.5/C ye kadar yolu var. Dediğiniz programları hazır ediyorum şuan.
  •  i7 4770k Softcore oc hazırlıkları yardım lazım

Bu benim anakartım. Clear Cmos yazan plastik birşey var. Sanırım jumper oluyor nasıl kullanılır bu düğmeye benzemiyor diğerleri gibi birde switchler var orda yardım =)
  • işlemci sıcaklıkların düşük geldi O.o soğutucudan desem değil ortam sıcaklığın kaç yada işlemci ısısını düşürmek için herhangi bişey yaptınmı farklı olarak cunki %100 ken o sıcaklıklar mümkün değil, sandy bridge ivy bridge kadar ısınıyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Ekim 2013; 21:21:35 >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    10 dk Test yaptım 2. dk dan sonra sıcaklıklar bu seviyede kaldı soğutucu ve kasa imzada var ekstra birşey yapmadım. oda 20-25 C
  • quote:

Bu benim anakartım. Clear Cmos yazan plastik birşey var. Sanırım jumper oluyor nasıl kullanılır bu düğmeye benzemiyor diğerleri gibi birde switchler var orda yardım =)

Anakartın kitapçığında ne işe yaradığı ayrıntısıyla yazar hocam.Ortak olanları söyleyeyim;

cmos: bıosu sıfırlıyor her şeyi fabrika çıkışı hızlarına geri getiriyor.

BCLK:Bus hızı yani 100 Mhz i artırıp azalmanıza olanak sağlıyor.Bu bus hızıyla fazla oynamayın sonuçta çarpan kilitsiz bir işlemciniz var ve bus hızının getirisi ratıodan daha az.

Ratıo:Çarpan artırıp azaltmanızı sağlıyor.

Reset:Sistemi yeniden başlatmanızı sağlıyor.Uzay montajda işe yarar daha çok.

Direct2 BIOS:Sİstem açılışında "del" tuşuna basmaya gerek kalmadan direk bıosa giriyor anakart diğer türlü post ekranında bekleyip boot ediliyor sistem bu tuş aktif olursa boot öncesi bıosa giriyor anakart çıktığınızda boot ediliyor sistem.

Memory Safe:Belleklere oc yapılıdğında stabilite sorunu oluştuysa bu tuşla bellekleri def hızlarına çekiyorsunuz böylece bellekler çalışabileceği en güvenli hızlara çekiliyor def 1333 mhz z87 boardlarda.

Dual BIOS :Ana bıosta herhangi bir sorun oluşursa yedek bıosdan sistemi başlatmaya ve sonrasında ana bıosu onarmaya yarar.

Ek olarak soldaki 1-2-3-4 olan swıtch ise pcı ex slotlarının kontrolünde kullanılıyor örneğin ekran kartında mı yoksa slotta mı sorun olduğunu anlamak için birebir.

Diğerlerini bilmiyorum ama bu tuşları bıos üzerindende kontrol edebilirsiniz hepsinin görevini bıosdanda yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim yarın sakin kafa ile ufak ufak başlıyacağım.
  • quote:

Jumper değil basit bir dijital devre butonu. Konuyu daha önce görmemiştim kardeşim ben de aynı anakartı kullanıyorum. Şimdi clear cmos butonu ve sata,usb girişlerin solunda bulunan cbat_sw butonu bu iki buton da bios sıfırlamaya yarıyor. Bunların içinde en sağlam olan yöntem cbat_sw butonunu kullanmak. Eski anakartlarda yaptığınız bataryayı çıkart bekle uygulamasını tek seferde hallediyor bu buton. Yapman gereken şey, bilgisayarın kapalı konumda olacak, power kablosunu güç kaynağından çıkaracaksın cbat_sw butonuna basıp çekeceksin ve 5 dakika bekleyeceksin. 5 dakika sonra power kablosunu takıp bilgisayarını açabilirsin. Ekrana muhtemelen Bios sıfırlandı diye bir uyarı 3 seçenekli bir tercih listesi gelecektir bunlardan "Load optimized defaults then reboot" u seçersen bilgisayarın yeniden başlayacak ve del tuşuna basıp tekrardan biosa girebileceksin. Kafana takılan başka konular olursa her zaman özel mesajla ulaşabilirsin

• confuest kullanıcısına yanıt
    Geçen eve geldimş bilgisayarı açmak için düğmeye bastım. 3 Seçenekli ekran geldi. Operating system boot failure dedi yada o tarz başlatamadı windows u . Bende Load Defults and Reboot dedim. Bir sıkıntı olmadı başladı. Neden böyle bir ekranı görmüş olabilirim Biosu kurcaladım daha önce ama performans voltaj fan devri birşeye dokunmamıştım.
  • quote:

Geçen eve geldimş bilgisayarı açmak için düğmeye bastım. 3 Seçenekli ekran geldi. Operating system boot failure dedi yada o tarz başlatamadı windows u . Bende Load Defults and Reboot dedim. Bir sıkıntı olmadı başladı. Neden böyle bir ekranı görmüş olabilirim Biosu kurcaladım daha önce ama performans voltaj fan devri birşeye dokunmamıştım.

Hiç yaşamadım böyle bir problem, hangi biosu kullanıyorsunuz?
  • confuest kullanıcısına yanıt
    f6 son çıkan versiyon
  • Sistem guzel üstat ve güzel dereceler elde edilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

f6 son çıkan versiyon

Hmm. Hocam 1 kere olduysa çok dert etmeyin bence. Denediniz mi yukarda arkadaşın anlattığı şekilde overclock yapmayı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.