Merhaba arkadaşlar.Bir süredir bu işlemciye overclock yapmaya çalışıyorum.Amacım 4.6-4.7 ye çıkarmak.Sağolsun forumdan Boraxin oldukça yardımcı oldu.Anakartım asus sabertooth x79 ,işlemci soğutucum h100.Benim dikkatimi çeken değişik overclock profillerini incelediğimde 4.6 ve 4.8 değerleri arasında genelde 1.40 -1.515 gibi voltaj değerleri veriliyor ve yükte işlemci sıcaklıkları 80 derece civarında dolaşıyor.Benim işlemci ise bu voltajları verdiğimde hiç açılmıyor yada yüke bindiği an reset atıyor.Şu an 4.7 ghz de çalışıyor ve 1.310 v kullanıyor.Fakat voltage değerinin düşük olmasına karşı sıcaklıklar oldukça fazla.Mesela prime 95 de daha 2. dakikada 90 dereceye dayanıyor sıcaklık ve ben durdurmak zorunda kalıyorum.Boşta ise 45-55 derece arasında dolaşıyor.Soğutucuyu defalarca sefer çıkarıp taktım.Macun değiştirdim hatta Noctua d-14 ilede denedim fakat sıcaklıklar değişmedi.Bu konu hakkında fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
üstat sıcaklık artıyorsa daha yüklenme işlemciye bence sölim sıkıntı çıkabilir.
daha fazla hız aşırtıcam diye yüklenip voltajı arttırırsan ısınması dogal bence
Bu durumda sorun işlemcide gibi görünüyor çünkü ben az evvel test ettim (intelburn test) 4.8 ghz ve 1.545 voltaj ile asusun kendi içindeki thermal radar 74 derece gösterdi en çok, core temp 1.0 ise 90 gösterdi ama testi başarılı olarak geçti...
Her işlemci aynı derecede OC olmaz.
Üretildiği wafer, üretim ortamı, silikondaki kusurlar vb bir çok değişkene göre işlemci farklı sonuç verir. Aynı partide üretilse bile die kalitesi farklı olabilir. Esasen aynı model işlemcilerin hepsi hızına bakmadan aynı anda üretilir. Testler ile standart halde çalışabileceği güvenli hıza göre etiketlenir.
Sanırım sizin işlemcinin de pek OC kapasitesi yok. Zaten güçlü, yapmasanız da olur.