İ5 overclock yaptım 4.4 ghz voltajı değiştirmediğim için mi ilk açarken reset atıp açıyor? yani aslında sorunum şu. şimdi msj z77a- g43 anakart aldım ve bunu overclock yapmak için aldım İ5 overclock yaptım 4.4 ghz sorunsuz. ama cpu voltajı hiç değiştirmedim. voltajı değiştirmediğim için mi ilk açarken reset atıp sonra 2 sn sonra kendisi sorunsuz açıyor? yani ilk bi pc soğukken açtığımda reset atıyo ve peşine kendisi açıyo. şimdi voltajı arttırdım ve sorun yok gibi duruyo acaba gerçekten de sorun voltajı arttırmamam mıydı?
anakart da voltaj ayarları auto da ise normaldir voltajı ayarladığından ilk açılışda reset atması
quote:
Orijinalden alıntı: by_ager34
anakart da voltaj ayarları auto da ise normaldir voltajı ayarladığından ilk açılışda reset atması
voltajı çok az arttırdım sorun gitti hocam sanırım. böyle olması yani biraz voltaj vermem gerekiyomuş o zaman dimi?
aynen öyle oc de işlemcin fazla voltaja ihtiyaç duyuyor o yüzden ankart bios dan voltaj ayarlamasını otamatik yaptığı için ilk açılışda reset atıyor voltajı ayarlıyor.sen manuel olarak girdin ihtiyaç duyduğu voltajı reset olayı yaşanmaz iyi oc ler dilerim :)
ayrıca voltaj artırımında işlemcide sıcaklık artışı olacaktır iyibir soğutman varsa güvende olursun stok fan kullanıyorsan işlemci sıcaklıgına dikkat etmeni öneririm ayrıca stabilite testi yap değerler iyiyse oc ye tam gaz devam ama bilinçli bir şekilde
Saol dostum anladım.soğutma alacam dostum ayın 15'i maaş gününü bekliyorum :)) Sanırım Arcticcooling pro 13 alacam 80 tl ye.