Şimdi Ara

İ5 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İntel Core İ5 650 3.2 Ghz lik bir işlemci var ben buna overclock yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ve overclock değerlerini ne kadar artırmalıyım ?

• Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz yoksa özel bir soğutucu aldınız mı ? Eğer stok ise occt testinde 5dk içinde kaç derece oluyor işlemci sıcaklığınız ? Ona göre biraz oc yapılabilir. ÖZel soğutma varsa anakartınızı belirtin.. Size bir kaç ayar söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz yoksa özel bir soğutucu aldınız mı ? Eğer stok ise occt testinde 5dk içinde kaç derece oluyor işlemci sıcaklığınız ? Ona göre biraz oc yapılabilir. ÖZel soğutma varsa anakartınızı belirtin.. Size bir kaç ayar söyleyebilirim.

Stok soğutucu termal macun oluyor sanırım termal macun kullanıyorum anakart Gigabyte P55-US3L Rev. 2.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: manyqo12

quote:

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz yoksa özel bir soğutucu aldınız mı ? Eğer stok ise occt testinde 5dk içinde kaç derece oluyor işlemci sıcaklığınız ? Ona göre biraz oc yapılabilir. ÖZel soğutma varsa anakartınızı belirtin.. Size bir kaç ayar söyleyebilirim.

Stok soğutucu termal macun oluyor sanırım termal macun kullanıyorum anakart Gigabyte P55-US3L Rev. 2.1

stok soğutucuya nasıl termal macun anlamını yüklediniz anlamadım termal macun dediğimiz olay soğutucu(fan) ile işlemci arasındaki ısı alış verişini gerçekleştiren bi macundur. stok soğutucu dediğimiz olay işlemcinin yanında gelen standar soğutucudur onu çıkartıp daha iyi bişey takarsanız haliyle oc seviyesi artacaktır

• Anakartınız iyi. Soğutucudan kastım arkadaşın dediği gibi satın aldığınız şekilde gelen soğutucuyla mı kullanıyorsunuz ? Bir de stok sıcaklıklar max. ne kadar oluyor stress programlarında ? 3.8ghz falan kullanabilirsiniz tahminen.
  • i5 3.2 ghz işlemciyi 3.8 GHZ aşırmak çok büyük etki oluşturacagı kanatinde değilim.Birde turbo-boost teknolojisi varsa kapatıp öyle deneyin 4GHZ rahat çıkar gibime geliyor
  • quote:

Anakartınız iyi. Soğutucudan kastım arkadaşın dediği gibi satın aldığınız şekilde gelen soğutucuyla mı kullanıyorsunuz ? Bir de stok sıcaklıklar max. ne kadar oluyor stress programlarında ? 3.8ghz falan kullanabilirsiniz tahminen.

Evet satın aldığım zamanki soğutucuyla kullanıyourm boşta 30 derece oluyor yük altında ise en fazla 57 gördüm.
  • Bios'a gir ve CPU clock ratio'yu işlemci frekansı 3.8ghz olacak şekilde arttır. Misal : 16*200 dür şu an sen onu 19*200 yap. CPu vcore 1.15v falandır yanında auto sekmesi vardır. Auto olan yeri 1.21v yap. Cpu PLL 1.85v olsun. Diğerlerini elleme. Daha sonra kaydet çık.
  • quote:

Hocam merhaba bende intel core i5 650 kullaniyorum sogutucum ozel resim atayim overclock cekmek istiyorum yardimci olurmusun kac volt verebilirim ve bu sogutucuyla 4.3 ghz yapabilirmiyim diger sistem ozellikleri
    600w xilence power 80+
    8Gb sniper x ram
    Anakart eski ecs h55cm artik uretildigini sanmiyorum 7 yildir kullaniyorum bi sorun cikartmadi
    Ekran kartim asus gtx 760 direct cu ii 2gb sistemde 4 tane fan var fan kontrolcu var sence overclock degeri ne olmali ideal ve sorun cikartmayacak sekilde simdiden saol hocam
     İ5 Overclock

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sericatil18 kullanıcısına yanıt
    İnternette şöyle ayarlar buldum

Intel LGA1156 Core i5 650 overclock settings
    Note: Biostar TPower i55 motherboard has 0.04v Vdrop, default (Auto) voltage in BIOS is 1.24v (when at this voltage 1.20v is displayed in OS and BIOS voltage monitoring software).
    Core 0 40°C max temp (22°C minimum temp), Core 1 36°C max temp (20°C minimum temp)-stock temperatures
    3.3GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.4GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.5GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.6GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.7GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.8GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    3.9GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
    4.0GHz: 1.14-1.15v (1.24v-0.0625v) (1.158-1.175v showing in bios)
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    iyide hocam cok karisik degilmi hicbisey anlamadim hangi degerleri neyle carpip neye vericem turbo boost teklonojisini kapaticazmi?

• sericatil18 kullanıcısına yanıt
    Bana bios resimlerini atabilir misin özelden veya buradan ?
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Kusra bakma hocam isim vardi buyur resim
     İ5 Overclock

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.