Şimdi Ara

i5 4670K + MSI G45 OC Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün 4.500ghz için bir deneme yaptım 1.27V ile prime95 testinde sıcaklıklar 95C ye dayandı 17dk da bende durdurdum testi.

Bu ayarlar ile kullanılır mı yoksa 4.4'e dönmelimiyim? Bu kadar ısınmasını beklemiyordum açıkcası h100i pek işe yaramıyormu ne

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

2 gün önce yeni bir sistem almıştım biraz meraktan dolayı OC yapmak istedim birkaç video izledim vs.Stok voltajda Auto ile çarpanı 40 yaptım 4ghz oldu 30dakika Aida64 stress testi yaptım sıcaklık değerleri aşağıda.Sizce bir sıkıntı var mı voltaj az mı çok mu elimi korkak mı alıştırmışım yoksa.Bilen tecrübeli arkadaşlar bana bir yol gösterirse sevinirim

İşlemci soğutucum Corsair H100i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 25 Ekim 2013; 16:56:41 >

• Sıcaklık değerin gayet iyi. 72.72°C'ye kadar yolun var.
  • 4.5ghz 1.243V ile 1 saat Aida stress testi yaptım Sıcaklık max 75C gördü. 1 saat sorun yoktu hala stress testi devam ederken içeride tv izleyip geldiğimde Pc restart atmıştı acaba stabil değil mi yoksa başka bir sebepten mi restart attı acaba ? Şuan ki değerlerim şöyle

• quote:

4.5ghz 1.243V ile 1 saat Aida stress testi yaptım Sıcaklık max 75C gördü. 1 saat sorun yoktu hala stress testi devam ederken içeride tv izleyip geldiğimde Pc restart atmıştı acaba stabil değil mi yoksa başka bir sebepten mi restart attı acaba ? Şuan ki değerlerim şöyle

Gerçi konunuzdada yazmıştım ama sohbetten göremediniz sanırım tekrar hayırlı olsun sisteminiz.Sistem reset attıysa stabil değildir işlemci.4 Ghz için voltaj değerinizi göz önüne alırsak fena değil işlemciniz.4.5 Ghz için iş sadece voltajda bitmiyor malesef işin içine başka ayarlarda giriyor aynı anakartın bir üst modeli var bende mpower max onun için bıos ayarlarımız benzerlik gösteriyor.İlk olarak bıos güncellemesi yapın baya bir şeyi düzelttiler.Yaptıysanız 1.25 v ile 44x cpu çarpanı ve 1.9000 v vcıın yaparak 4400 mhz için aynı testi tekrarlayın eğer sıkıntı olmazsa 45 i denersiniz az bir cpu voltajı daha artırarak.Ancak oc yaparken pcyi terk etmemeye çalışın ani bir donma yada sistem tıkanması yüzünden elle reset atar yada komple sistemi kapatırsınız aksi halde o şekilde mavi ekran varken sistemi pek fazla açık tutmayın madem yeni aldınız soru yaşamanızı istemem.

• Durup dururken reset atması stabil olmadığı için reset atmasından çok çok daha düşük bir ihtimal.Sanırım stabil değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

4.5ghz 1.243V ile 1 saat Aida stress testi yaptım Sıcaklık max 75C gördü. 1 saat sorun yoktu hala stress testi devam ederken içeride tv izleyip geldiğimde Pc restart atmıştı acaba stabil değil mi yoksa başka bir sebepten mi restart attı acaba ? Şuan ki değerlerim şöyle

Gerçi konunuzdada yazmıştım ama sohbetten göremediniz sanırım tekrar hayırlı olsun sisteminiz.Sistem reset attıysa stabil değildir işlemci.4 Ghz için voltaj değerinizi göz önüne alırsak fena değil işlemciniz.4.5 Ghz için iş sadece voltajda bitmiyor malesef işin içine başka ayarlarda giriyor aynı anakartın bir üst modeli var bende mpower max onun için bıos ayarlarımız benzerlik gösteriyor.İlk olarak bıos güncellemesi yapın baya bir şeyi düzelttiler.Yaptıysanız 1.25 v ile 44x cpu çarpanı ve 1.9000 v vcıın yaparak 4400 mhz için aynı testi tekrarlayın eğer sıkıntı olmazsa 45 i denersiniz az bir cpu voltajı daha artırarak.Ancak oc yaparken pcyi terk etmemeye çalışın ani bir donma yada sistem tıkanması yüzünden elle reset atar yada komple sistemi kapatırsınız aksi halde o şekilde mavi ekran varken sistemi pek fazla açık tutmayın madem yeni aldınız soru yaşamanızı istemem.

Suan ayni degerler ile(4500mhz 1.243V) tekrar test ediyorum 1 saat oldu sorun yok gibi gozukuyor busefer basindayim sicakliklarda max 73C gordu ortalama 60-64c civari seyrediyor.
    Yarim saat kadar daha sorun olmazsa staabiliteyi saglamis diyebilirmiyiz ?

Islemcimin batch kodu L314B415

Tesekkur ederim hocam yardiminla oc yapip biraz sistemin hakkini verelim diyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 21 Ekim 2013; 20:12:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mavi ekran verdi stabil değil bu değerler ile.@mur88 hocam senin söylediklerini deniyecem şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI 970 Gaming AM3+ Anakart
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam söylediğin ayarlarla sorunsuz bir şekilde 1.5saat testten çıktı.

• quote:

Hocam söylediğin ayarlarla sorunsuz bir şekilde 1.5saat testten çıktı.

Sıcaklık değerleriniz güzel.Kaça kadar çıkmayı düşünüyorsunuz?Bence bu hızda yeterli ama 45x denemesi yapabilirsiniz.Cpu voltajını 1.27 yapıp bir deneyin hata alırsanız her adımda 0.01 v artırarak(1.28,1.29,1.30)1.30 v kadar denemeler yapın.1.30 v sınırınız olsun daha üzerine çıkmayın.1.30 v da dahi 45x olmazsa o zaman vcıın voltajını 1.95 v yapın.

• quote:

quote:

Hocam söylediğin ayarlarla sorunsuz bir şekilde 1.5saat testten çıktı.

Sıcaklık değerleriniz güzel.Kaça kadar çıkmayı düşünüyorsunuz?Bence bu hızda yeterli ama 45x denemesi yapabilirsiniz.Cpu voltajını 1.27 yapıp bir deneyin hata alırsanız her adımda 0.01 v artırarak(1.28,1.29,1.30)1.30 v kadar denemeler yapın.1.30 v sınırınız olsun daha üzerine çıkmayın.1.30 v da dahi 45x olmazsa o zaman vcıın voltajını 1.95 v yapın.

Aslında fazla zorlamak istemiyorum sadece işlemcimin performansını merak edip hafif bir yoklamak istedim :) Belki yarın deneme yaparım 4.5 için. 1.30lara çıkmadan 4.5 yaparsam güzel olur sanırım.Sıcaklıklarda h100i nin eseri daha iyi olabilir ama kasam şuan sağ sol ve üstten kapalı bir konumda sadece önü ve arkası açık.

• Şimdiki ayarlarınızı OC Profili olarak kaydedin sonrasında lazım olur.Tek teste bağlı kalmayalım şu anki 44x için başka testler yapın linx,ıntel burn test,ıntel extreme tunıng gibi testler var bunlarıda deneyin.Oyun olarakta crysis 3 ilk 2 bölüm ve varsa bf3 multıde denerseniz stabilitesi daha iyi anlaşılır.

• quote:

Şimdiki ayarlarınızı OC Profili olarak kaydedin sonrasında lazım olur.Tek teste bağlı kalmayalım şu anki 44x için başka testler yapın linx,ıntel burn test,ıntel extreme tunıng gibi testler var bunlarıda deneyin.Oyun olarakta crysis 3 ilk 2 bölüm ve varsa bf3 multıde denerseniz stabilitesi daha iyi anlaşılır.

Intel Burn test sonucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 21 Ekim 2013; 23:39:26 >

• 1.27 yada 1.28 v ile 4500 mhz olursa 4500 de sorunsuz kullanırsınız sıcaklıklar sınıra gelmiş görünüyor 45x voltajı fazla isterse 44 de bırakın.

• quote:

1.27 yada 1.28 v ile 4500 mhz olursa 4500 de sorunsuz kullanırsınız sıcaklıklar sınıra gelmiş görünüyor 45x voltajı fazla isterse 44 de bırakın.

Şuanki halide bana fazlasıyla yeter zaten amacım çok sınırda kullanmak değil.Birde Corsairin link programını kurdum h100i ile ilgili ayar yapabilmek için ama fan ayarlıyabileceğim bir yerini bulamadım programın içi bomboş neden böyle ki ?
  • Linkin son sürümünü yükleyin.Bütün sistem bileşenlerinin görünmesi lazım.H100i nin usb kablosunu düzgün bağlamışlar mı?

• quote:

Linkin son sürümünü yükleyin.Bütün sistem bileşenlerinin görünmesi lazım.H100i nin usb kablosunu düzgün bağlamışlar mı?

Sanırım sorunu buldum.Windows 8.1 ile alakalı 8.1 için uygun sürümü daha bitirmemişler eski sürümler 8.1 de çalışmıyor
  • 8.1 e uyumlu ne var ki sorun yaşamayan kimse yok sanırım

• Bugün 4.500ghz için bir deneme yaptım 1.27V ile prime95 testi yaptım sıcaklıklar 95C ye dayandı 17dk da bende durdurdum testi.

Bu ayarlar ile kullanılır mı yoksa 4.4'e dönmelimiyim? Bu kadar ısınmasını beklemiyordum açıkcası h100i pek işe yaramıyormu ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 25 Ekim 2013; 16:54:34 >

• Soğutma olarak ne kullanıyorsun ben aynı işlemci ve aynı anakartla 4.5 ghz de 1.28 ile stabil olarak kullanıyorum ve maksimum en ağır testte 75 derece görüyorum 95 li değerler hiç görmedim?
  • Prime95 in hangi sürümüyle test yaptınız ve h100i fan profilini hangi ayarlara aldınız.Bu şekilde çok ısınmış işlemci 95 c ye ben 4770k ile ulaşmadım şimdiye kadar h100i iyi soğutucu ama radyatörden biraz kaybediyor aliminyum yerine full copper olsaydı çok daha iyi olurdu ama bu şekilde üretmeyi uygun görmüşler.Daha aşağı voltajda hata mı alıyorsunuz biraz düşürmeyi deneyin eğer olmaz ise 4400 de bırakın.Bu sıcaklığa oyunlarda çıkmaz ama önlem amacıyla 100 mhz düşürmek daha mantıklı bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.