Şimdi Ara

İ5 4590+ 1TB HDD+ 240GB SSD VS İ7 4790 + 1Tb HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangi seti almalıyım. Anti vurüs, ccleaner gibi prigramlar kullanırım. Ağırlıkl olarak oyun oynarım. Genelde Fps ağırlıklı oyun oynar. Battlefield gibi... Bu durumda sizce hangisini almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i5 4690 al.
  • 30tl daha verip 4690 al antivitus olarak da eset kullan çok hafif bir antivirus.

• Ben İ7 4790 + 1Tb HDD kombinasyonunu tercih ederdim ve zamanla indirimleri takip ederek de güzel bir SSD alırdım.
  • Ssd'li paketi tercih etmeni öneririm.
    Önceden masaüstü sisteminde 500 gb 7200 rpm hdd ve Amd 1090T@4ghz işlemcim vardı.
    Şimdi i5-3210m işlemcili ve intel 335 240gb ssd'li bir dizüstü bilgisayarım var.
    Şimdiki sistemim en az 2 kat daha hızlı çalışıyor.Bilgisayarın açılısı , program yüklenmesi , oyun yüklenmesi vs. hepsinde çok daha hızlı.
    Ssd almaya imkanın varsa durduğun kabahat.
  • Merhaba,

SSD vb. ürünler sisteme daha sonradan kolayca eklenebilir.Ama işlemci değişimi ihtiyacı hissettiğinizde durum bu kadar kolay olmayacaktır.Eğer bütçeniz yeterli ise i7 4790'ı tercih edin.Yanına da eğer bütçeniz kalırsa en ucuzundan 120GB'lık bir SSD alabilirsiniz.Ya da 120GB SSD + 500GB HDD tercihi de olabilir.Ama her halükarda işlemciden kısmayın.

i5 ve i7 ler oyunlarda ne kadar benzer olsalarda i7'deki ekstra izleklerin faydası single oyunlar hariç diğer uygulamalar ve multi oyunlarda anlaşılıyor.Tabii ne kadar anlaşılıyor dersek; örneğin BF4'te duruma göre 5 FPS ve üzeri (duruma göre yazdım, çünkü başka konfigürasyonlarda dahada farklı farklar oluşabilir) daha fazla FPS alabilirsiniz.Günlük kullanımda da uygulamalarda saniyelerle ölçülebilecek kazanımlar yaşanacaktır.Ama bu kazanımlar tabii FPS kadar önemli değil.

SSD hız konusunda daha etkili olacaktır ama kolaylık ve zorluk durumunda açıkladığım gibi işlemci sonradan eklenmesi zor bir bileşen olur sizin durumunuz için (al, sat, tak, çıkar vs.).

Şimdi fark ettimde yazdıklarımdan i5 alsanız bile illa i7'ye geçmeniz gerekir gibi bir anlam çıkıyor ama demek istediğim tabii ki bu değil. i5'te gayet yeterli bir seviye (i5 3570K kullanıyorum) ama daha sonradan i7 ihtiyacınız olursa sıkıntı çekmemeniz için tavsiye veriyorum.Ve anlattığınız durumda da SSD'den kısılacağı için bunu makul gördüm.Yoksa ekran kartından kısılıp i7 alınsaydı, i5 önerirdim haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Aralık 2014; 21:24:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.