Şimdi Ara

i5 2500k stok fan uğultu sundan şikayetim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu stok fanlardan aynı şikayeti yaşayan varmı yoksa ben müzisyen olduğumdanmıdır nedir böyle seslere çok yadırgayarak yanaşıyorum Uğultunun kaynağını bulmak için pc açıkken tek tek parmağımla yavaşlattım ve çok rahatsız edici bir ses olmasada uğultunun cpu dan geldiğini buldum intel neden böyle yapar şöyle fısıltı gibi bir pc neden olmasın o kadar para bayıldıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revnaknuma -- 11 Eylül 2011; 23:38:43 >

• Fanı tam yerine oturturdun mu sök işlemci macununu yenile ve yeniden tak hatta stok fanı at yeni bir fan al tak intelin fanları bazen oturmuyor karta köprüler kasılıyor ankartın arkasına bak fanın ayakları delikten çıkmış sıkışmışmı o zaman tamam.
  • stok fan benim de kafamı ütülemişti şimdi akasa venom kullanıyorum biostan fan hızını %50 ye düşürdüm kasada ses seda yok
    biostan fan hızını düşürün isterseniz ses azalır
  • Bu termal macunu nerden bulabilirim Ankarada?
  • Kurulumda bir hata yok . Akasalar benimde ilgimi çeken coolerlar ama anakart sabertooth p67 olduğu için işlemci soğutucusunun anakarta doğru üflemesi lazım diye bir söylem dolanıyor thermal shield ve anakart üstünde hava dolaşımı böyle daha sağlıklı oluyormuş öyle diyorlar ama paylaşım sitelerine baktığımda oc yapanlar gayet kule tipi coollerları koymuşlar sabertoothun üstüne bu konuda bilgisi olan varmı acaba yardımcı olacak birde %50 ye düşürürsem işlemciye zarar vermeyelim sonra
  • Stok fanı ne kadar olması gerektiği gibi montajlasanızda ses kaçınılmaz olur...

Kule türü soğutmalar daha başarılı olur, Sabertooth ile Noctua'yı aşağıdaki gibi montajladım sorunsuz kullandım; resimdeki gibi fan arka egzosta üflemeli anakarta değil.

http://www.legitreviews.com/images/reviews/660/noctua_nhu12p_024.jpg

Alacağınız soğutucunun lga 1155-1156 aynıdır, uyumluluğu var ise (firmaya da montaj yapılınca fan ne yöne bakıyor diye sormanızda fayda var) alır takarsınız.

Şu ara Akasa Venom iyi görünüyor ama fiyatı sanırım yükseldi tavsiye etmekten dolayı, iyi araştırın ona göre tercih edersiniz, bu tür soğutucularda fanlara da dikkat etmek lazım, 4 pinli PWM özellikli olan ürünleri tercih edin.

• sağol verdiğin bilgiler için senin kasa full tower mı midimi midilere zor sığıyor bu noctualar üsten fanlı olan tiplerde iyice ölçüp biçeyim siparişi vereceğim bu gün yada yarın bu ses bana dayanılmaz geliyor geceleri pc çekilmez oldu bizim semtte baya bir sessiz sırf pc sesi geliyor kulllağıma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Stok fanı ne kadar olması gerektiği gibi montajlasanızda ses kaçınılmaz olur...

Kule türü soğutmalar daha başarılı olur, Sabertooth ile Noctua'yı aşağıdaki gibi montajladım sorunsuz kullandım; resimdeki gibi fan arka egzosta üflemeli anakarta değil.

http://www.legitreviews.com/images/reviews/660/noctua_nhu12p_024.jpg

Alacağınız soğutucunun lga 1155-1156 aynıdır, uyumluluğu var ise (firmaya da montaj yapılınca fan ne yöne bakıyor diye sormanızda fayda var) alır takarsınız.

Şu ara Akasa Venom iyi görünüyor ama fiyatı sanırım yükseldi tavsiye etmekten dolayı, iyi araştırın ona göre tercih edersiniz, bu tür soğutucularda fanlara da dikkat etmek lazım, 4 pinli PWM özellikli olan ürünleri tercih edin.

Abi kasanın markası modeli ne?

• @revnaknuma

Hocam kasanızın V3 ve V5 olarak bir kaç modeli var, buna göre ölçülerine bakıp uygun soğutucuyu kullanın.

@mebrar

Haf-X var hocam bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.