Şimdi Ara

i3 2100 x4 955 ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i3 2100 nasıl muazzam OC oluyormuş 2100 tek eksiği OC olamaması,bunu fırsat bilen intel önümüzdeki günlerde OC olan bir i3 çıkarcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFlow.

araştırdım fakat kafa kafaya oldukları için insan ister istemez kararsız kalıyor yani en sonunda yazı tura çözecek bu işi

Phenom2 X4 955 Tabiki sorman bile çok saçma :D daha uzun ömürlü olsun, ileride fikrim değişir oyunda oynarım filan dersen.
    yok ömrü kısa olsun, oc yapmıyacağım, oyun oynamıyacağım filan dersen i3 2100 alabilirsin.
    OC yapmıyacağım daha ekonomik olsun derseniz Athlon2 X4 serilerine bakabilirsiniz i3 2100 pahalı yani, hem 2 çekirdek
    AMD'nin athlon2 x4 veya phenom2 x4 modelleriyle hele çoklu çekirdek kullanan uygulamalarda i3 2100ü solda sıfır bırakabilirsiniz.
    + AMD'nin onboard gpu çözümlü anakartları hem daha ucuzdur hemde daha iyi grafik performansı alırsınız. Ayrıca fan filan almaya gerek yok arkadaşlar atıp tutuyor, 4 çekirdekli sistemi 50 liralık kasanın içine koyuyorlar tabi ısı olur. Her önüne gelen foruma dalıyor, siz sağa sola aldırış etmeyin Fiyat/Performans diyorsanız Phenom2 x4 veya Athlon2 x4 alın. en azından ileriye dönük olur ve i3-2100 işlemcinin çekirdekleri güçlü olmamasına rağmen çekirdek başına çift izlek desteği koymuş intel buda satış stratejisidir. hatta işlemciyi bugün alırsanız vatanda %25 indirim var yararlanırsınız ve çok ucuza getirirsiniz sistemi.
    Ayrıca AMD'nin bu çözümlerinde oc potansiyeli yüksektir, i3 2100'e oc yapabilirsiniz tabi ama %3 - %5 anakart ve işlemci daha fazlasına izin vermiyor diye biliyorum. OC yapsanızda yapmasanızda F/P istiyorsanız tavsiyemi dikkate alınız.

• Bak şimdi!

inventustan siparişi vermiştim akşam üzeri ama vatanda %20-25 lik indirim var gerçekten. aynı parçaları vatan bilg.den sipariş versem arada 60 liraya yakın fark oluşuyor.
    ancak vatanda bana önerilen sistemdeki msi p67a gd53 anakart ve gskill ramler yok. onların yerine tavsiye edilebilecek başka marka anakart ve ram var mı?
    Gerekirse inventustaki siparişi iptal edicem.

Ayrıca vatanda indirim olduğu için i3 2100 yerine 130 lira daha fark verip i5 2400 almak akıllıca olur mu? 130 lira i3-i5 arasındaki performans farkına değer mi?
  • asus p8p67 bak le değil sadece p8p67
    corsair yada kingston cl9 1600mhz 4gb ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @wise -- 1 Haziran 2011; 1:05:08 >
  • Yetişemedik, Vatanda %20-25 indirim gece 00.00 itibariyle bitmiş, fiyatlar artmış. Hayırlısı olsun.
  • anadtech deki cpu testleri yalan elinde i3 2100 olan varsa gelsin bize aynı ram hdd 3 farklı ekran kartı ile test edelim(düşük-orta-yüsek seviye hepsi mevcut elimde) oyunlarda vs. de i3 2100 hızlı çıkarsa sistemi vericem x4 955 hızlı çıkarsa elinden alrım bilgisayrını elinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 1 Haziran 2011; 10:03:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

anadtech deki cpu testleri yalan elinde i3 2100 olan varsa gelsin bize aynı ram hdd 3 farklı ekran kartı ile test edelim(düşük-orta-yüsek seviye hepsi mevcut elimde) oyunlarda vs. de i3 2100 hızlı çıkarsa sistemi vericem x4 955 hızlı çıkarsa elinden alrım bilgisayrını elinden

Bir sitenin yalan degerler verdigini soyleyecekseniz nedenini de soylemeniz gerekir. Kanit olarak ise bir baska sitede yer alan ayni islemcilerin test sonuclarini gostermeniz gerekir. Eger aradaki celiskiler kabul edilebilir duzeyde degil ise, ikinci bir sitede yer alan sonuclar gosterilmelidir. Dayanak olmadan "bu sitede yer alan sonuclar yalandir" demeniz cok yanlistir.

Ben de zamaninda bu sitenin sonuclarina ilk basta guvenmedim, fakat yaptigim arastirma gosterdi ki diger sitelerde yer alan sonuclar, anandtech ile guclu bir benzerlik gosteriyor, bu da anandtech'in verdigi sonuclarin yalan olma ihtimalinin cok dusuk olduguna bir isarettir.
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-16.html

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-2120-2100_5.html
    http://www.legitreviews.com/article/1501/20/

Evet, sistemini bana vermek icin nerede/kacta bulusuyoruz?

• elinde varsa i3 2100 getir içerenköye beraberaber benim ki ile oyunlarda test edelim fazla fps verirse veririm artis bey
  • quote:

elinde varsa i3 2100 getir içerenköye beraberaber benim ki ile oyunlarda test edelim fazla fps verirse veririm artis bey

Ayip ediyorsun ama arkadas, artis martis konusmalari yapma artik lutfen, "eger i3 2100 ile daha fazla FPS alirsan sistemimi verecegim" diyen sensin. Iki link verdim sana, anandtech ile 3 etti. Hepsinde i3 2100'un, Phenom II X4 955'ten daha yuksek FPS verdigi goruluyor. Daha neyin testini yapmak istiyorsun bilmiyorum ve yapmak istemendeki mantigi da anlamiyorum. Ha, eger 3 sitenin yaptigi testlere inanmiyor ise o senin bilecegin is, eger insanlara fikir vermek istiyor ise o zaman kendi testlerini yaparsin, "bak, bu testlerin hepsi yanlis" dersin, o zaman seni dinlemeye baslarim. Fakat o zamana kadar lutfen bir site hakkinda asilsiz suclamada bulunma, ve insanlari yanlis yonlendirme. Saygilar.

• ben gel test yapalım diyorum ona bakrsan 980x ile 1-2 fps fark var 2000 vermeye değer mi sen benim posttaki mantığı çözememişsin ihtiyacın varsa ayarlarım bir bilgisayar ayıpsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 1 Haziran 2011; 16:04:56 >
  • quote:

ben gel test yapalım diyorum ona bakrsan 980x ile 1-2 fps fark var 2000 vermeye değer mi sen benim posttaki mantığı çözememişsin ihtiyacın varsa ayarlarım bir bilgisayar ayıpsın

980x hakkinda bahseden oldu mu? Hayir. i3 2100 ve 955 hakkinda konusuyoruz. Simdiye kadar ne hakkinda konustugumuzu anlamanizi beklerdim.

Bilgisayarim var, sagolasin. 955'e nal toplatacak i5 2500K'li bir sistemin var.
  • güle güle kullan o zaman hani ihtiyacın falan vardır diye düşündüm büyük bir hevesle almak istiyordun

• quote:

güle güle kullan o zaman hani ihtiyacın falan vardır diye düşündüm büyük bir hevesle almak istiyordun

Sen arastirmani yapmadan pat diye atlayip "bu bundan daha iyiyse sistemimi verecegim" diyip atladigin kuyudan cikamayinca sana ders oslun diye sistemini aliyorum dedim. Hevesimden yada ihtiyacimdan dolayi degil yani

• iyi olduğunu kabul eden olmadı neyse seninle tartışmaya girip uğraşamam kimsenin sisteminide almıyorsuz kimseyede vermiyoruz espri anlayışın yoksa ben ne yapim
  • quote:

iyi olduğunu kabul eden olmadı neyse seninle tartışmaya girip uğraşamam kimsenin sisteminide almıyorsuz kimseyede vermiyoruz espri anlayışın yoksa ben ne yapim

Senin kabul edip etmemen hic onemli degil zaten. Testler ve sonuclar ortada, sen istedigin kadar katilmamaya devam et
  • evet haklısın aslında i3 buldozerlerden bile hızlı olacağını düşünüyorum borumu çift çekirdek + 2 sanal çekirdek
  • Bu saçma tartışma halen devam mı ediyor?
    http://www.anandtech.com/bench/Product/362?vs=289
    Biri diğerinin yarısı kadar güç tüketip diğerine yetişiyorsa onu almak gerek.
    955@3,7 = i3 2100 gibi birşey mantıklı olan 2100 almak.
    i3 4 çekirdekli bulldozerlere yetişemez boşuna umutlanmayın çok çekirdekli uygulamalarda 955 bile geçebiliyorken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiPPeR91 -- 2 Haziran 2011; 15:11:49 >
  • iyiki bir i3 2100 x4 955 demişim sistemi eksenden kurdum i3 2100 lü yarın elimde olacak yardım ve destek veren herkese teşekkür ederim
  • i3 2100 al İlerde İşlemciyi i5 2500K Yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

i3 tabiiki daha iyidir

kesinlikle katılıyorum dostum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.