Şimdi Ara

i20 bakım ücreti hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
19.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atartutar

benim diğer açtığım konuyu takip edenler bilirler direksiyon ve kapı soyulmasını da garantiden yapacaklar şimdi bu meblayı ödeyince onların prasını da ödemiş oluyorum gibi geliyor küçücük motora 600 tl bakım mı olur

Değiştiriyorlarmı garantiden soyulan parçaları?
    Her servisin bakış açısı farklı oluyor

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • O kadar fazla bakım ücreti liste fiyatıdır. Benim getzinde 475 civarı falan. Ama en son balatalar ile 300 verdim. Birde sıyrıklara makyaj falanda yaptılar.
    Demek istediğim liste fiyatları yüksek ama genelde kimseden liste fiyatlarını almazlar. Size şu soyulma olayından falan gıcık oldularsa inat yapıyorlardır. Çevrenizde başka servis varsa ona götürün tanıdık falan aracılığı ile götürün. Mesela nerde oturuyorsunuz. Forumdan illaki birileri çıkar.
    Örneğin ben kocaelinde oturuyorum. Ama arabayı servise istanbula götürüyorum. Çünkü kayınpederin tanıdığı var ucuza hallediyoruz. Burda sordum bir kere liste fiyatından 50 lira gibi bir şey düşmüşlerdi.
    Forum ahalisi bir yardım edin arkadaşa. Boşuna para ödemesin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etufekci -- 20 Nisan 2012; 23:03:08 >

• merhaba arkadaşlar,

bugün garanti işlemleri için gittim. direksiyonu değiştirecekler kapı içinse ikisni tek seferde yaparsak merkezden dorun yaşarız dediler! bakım ücret içinse 600 tl den en fazla %10 indirim yapabiliriz dediler. Bende kamyonamı bakım yaptırıyoruz yoksa 1,2 benzinli bir arabayamı dedim :)

Saygılar

O bakımın yetkili serviste edeceği fiyat 250, hadi en fazla 300 olsun..

Hyundainin servislerinden çekmediğim kalmadı. Birdahamı hyundai asla..

Buradan herkes duysun araba alırken satış sonrasını da mutlaka sorun.
  • arkadasın biri baslarda paylaşmış 250 civarı tutmus 10 ve 20 bakımları. Belki debriyaj falan da degişiyodur 60'da yoksa normal 10bin bakımından hiçbir farkı yok dediklerinizin. Farklı bayileri telefonla arayıp fiyat alın derim. i20'de artık turkıye de uretiliyor parcası da ucuzladı...
  • Hocam 15.000 bakımı için bayiyi aradım ve 18.000 kmde yaptırırsam bir sorun olup olmayacağını sordum bu sırada bakım fiyatlarını da sordum KDV dahil 350 tl gibi bir fiyat verdiler pazarlıkla 320'ye hallolur. Ucuz mu değil ama niye böyle bilmiyorum. Bayi hunko
    Sony Vaio VPCF11S1E
  • quote:

bende aynen sizin yazdıklarınızı dedim. Dışarda 150 serviste 250 olsun ama nedir bu 600 tl dedim. Birde motor 1.2 küçücük motor.

Hyundainin servislerinden çekmediğim kalmadı. Birdahamı hyundai asla..

Buradan herkes duysun araba alırken satış sonrasını da mutlaka sorun.

Hocam yapacakları diğer onarımların parasını da sizden almaya kalkmışlar,normalde bakım 350tl civarı tutuyor.Hakkınızı yedirmeyin.Şikayet edin.Diğer servisleri de tek tek arayıp fiyat sorun.Hyundai'de garanti olayı forumda söylenilen kadar sıkıntısız ve rahat değil.
  • merhaba,

2 servisi aradım biri 585 diğer 600 tl fiyat verdi ama 585 diyen kdv dahil dememişti. Belki oda + kdv diyecek. Ne işlem yapılacak diye sordum. Normal yağ bakımına + olarak ön ve arka takım kontrol edilecek denildi. Değişecek bişey varsa da fiyata yansıtacaklarmış. Neden böyle diyince de i20 fiyatları böyle biraz yüksek dedi. Adamların yapacağı yağ değiştirecekler filtreleri değiştirecekler yap tapası ve contası değiştirecekler ve ön arka takıma bakacaklar. Bu resmen soygun. Bir başlıkta i30 un da dizel bakımının 1000 tl olduğunu okumuştum. Adamlar insanların çoğu zaman 2. planda bıraktıkları yerden kazanmaya bakıyorlar gibime geliyor.

saygılar

merhaba,

2 servisi aradım biri 585 diğer 600 tl fiyat verdi ama 585 diyen kdv dahil dememişti. Belki oda + kdv diyecek. Ne işlem yapılacak diye sordum. Normal yağ bakımına + olarak ön ve arka takım kontrol edilecek denildi. Değişecek bişey varsa da fiyata yansıtacaklarmış. Neden böyle diyince de i20 fiyatları böyle biraz yüksek dedi. Adamların yapacağı yağ değiştirecekler filtreleri değiştirecekler yap tapası ve contası değiştirecekler ve ön arka takıma bakacaklar. Bu resmen soygun. Bir başlıkta i30 un da dizel bakımının 1000 tl olduğunu okumuştum. Adamlar insanların çoğu zaman 2. planda bıraktıkları yerden kazanmaya bakıyorlar gibime geliyor.

saygılar

Daha ben 3-4 ay önce bakım yaptırdım ve 358tl. ödedim.Aracım 1.4 benzinli.Sizin aracınızın daha ucuz olması lazım sonuçta 1.2 motorlu.Eğer bu kadar insafsız bir zam yaptılarsa yakın garantiyi sanayide yaptırın.Bahsettiğiniz diğer sorunlarda dahil yine 600tl. tutmaz sanayide.Servisteki soygunculara yem olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: enoman

quote:

merhaba,

saygılar

Daha ben 3-4 ay önce bakım yaptırdım ve 358tl. ödedim.Aracım 1.4 benzinli.Sizin aracınızın daha ucuz olması lazım sonuçta 1.2 motorlu.Eğer bu kadar insafsız bir zam yaptılarsa yakın garantiyi sanayide yaptırın.Bahsettiğiniz diğer sorunlarda dahil yine 600tl. tutmaz sanayide.Servisteki soygunculara yem olmayın

Merhaba,

Açıkcası benimde şu anda kafamda ağır basan böyle. Zaten araçta lpg olduğu için motor garantisi vermiyoruz diyorlar. Aklıma hyundaiden uzak dur diye kazıyorlar resmen.

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Hyundai için "abi ama parçalar orijinal"
    Benim için "hadi oradan, sanayide yarı fiyat"
    Hyundai: Tamam siz bilirsiniz şeklinde bi diyalog geçti. Geçen cumartesi.

Accent Admire(2004)(sitesinde bile yok)(üvey evlat muamelesi görüyor)
    4lt motor yağı ve filtresi, hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi, 4tane buji+ işçilik =300tl(vitamin kampanyası ile 230TL yaptılar)

Aynı parçaları sanayide kendim aldım. parçacı 125TL dedi, düz 120TL geç diyerek kredi kartını uzattım, tamam yaparız, ama taksit yok dedi.
    40TL de ustama verdim. Bütün işlemleri yaptı. Gerekli kontrolleri yaptı. Silecek suyu, bilmem ne tapası, kapağı adı altında fazla masraf çıkarmadı. servise gidiyorum. Adam bütün vida, tapa, kapağı değişetirecek. ustamda bütün işlemleri gözümle gördüm. tırdan araç düşürüp boyayıp sıfır diye satan firmaların servisleri de farksız olmaz. izleyemiyorsunuz da. Tek tek izledim. bir dahakinde kendim değiştireceğim. Alet edevat var.
    70TL cebimde kaldı. kampanya olmasa 140TL gidecekti.

benim kafadansınız bende kendim yapmayı düşünüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enoman

quote:

merhaba,

saygılar

Merhaba,

Açıkcası benimde şu anda kafamda ağır basan böyle. Zaten araçta lpg olduğu için motor garantisi vermiyoruz diyorlar. Aklıma hyundaiden uzak dur diye kazıyorlar resmen.

saygılar

Benim aracımda fabrika çıkışı BRC LPG'li ama garantisi devam ediyor.Çok ilginç.Sonradan mı taktırdınız acaba?

• selamlar servisler ucuyor zaten
    birde her serviste her maddenin fiyati ayri
    bu isin bi standardi olmali diye dusunuyorum

birde kimi servis lpg garantiden cikmiyor diyor
    kimi cikiyor diyor ....
    boyle kurumsallik otesi bir anlayis olmamali
    hyundai genel merkez in bir vizyonu olmali
    kim ne tutturursa almis basini gidiyorr...

Orijinalden alıntı: sfzb67

1.4 CRDİ İ20 BAKIMLARI

Hx7 10W30 Motor Yağı 5.3Litre
    10W/30 Motor Yağı 5Litre
    Castrol 10/30 Motor Yağı 5litre
    10W/30 Motor Yağı 5Litre

konu dışı olacak ama
    turbo dizel aracınıza
    neden servisler 10W/30 yağ koyuyorlar

Orijinalden alıntı: yuci

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

1.4 CRDİ İ20 BAKIMLARI

Hx7 10W30 Motor Yağı 5.3Litre
    10W/30 Motor Yağı 5Litre
    Castrol 10/30 Motor Yağı 5litre
    10W/30 Motor Yağı 5Litre

konu dışı olacak ama
    turbo dizel aracınıza
    neden servisler 10W/30 yağ koyuyorlar

Kendileri onu uygun görüyor normalde ben dışardan getirip Castrol 5-40 koymak istiyorum ama hık mık ediyorlar bende bıraktım garanti bitene kadar ne koyuyorlarsa koysunlar ondan sonra ben onlara tekmeyi koyucam

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.