Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
56.223
Cevap
1.328
Favori
2.244.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Başka telefondanda denedim hatta mini tabletten de olmuyor. Ben her bölgeyi denedim maalesef kurulum tamamlanmıyor. Acaba başka bir yerde başka bir detayı mı kaçırıyorum?
  • Az önce arkadaşımın adroid telefonundan denedim maalesef ondada olamadı. Onda time out hatası veriyor. Of kafam takıldı niye olmuyor? Cihazın arkasında usb girişi var acaba yazılım mı yüklemek gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Çok az kulanılmış, 6 ay önce kısa süreli test amacı ile getirtilmiş, tüm güncellemeleri yapılmış, adeta yeni gibi durumda, orijinal ambalajında ve tüm aksesuarları ile birlikte Neato BOTVAC Connected sadece 3300TL.




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    980 cihazının saçmaladığını neye göre söylüyorsunuz? Dayanağınız nedir? Hangi kullanıcılar kara listeye almış, siz mi? satış yapmak için satmadığınız ürünleri kötüleyerek insanları yanlış yönlendirmemenizi tavsiye ederim. Ayrıca markalar hakkında yaptığınız kurumsal yorumlar legal süreçlere yola açabilir.
  • exposion E kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ahmet bey,

    Firma olarak 2005 yılından bu yana akıllı ev robotu ithalatı, satışı ve servisi yapıyoruz. iRobot firması ile 2009 - 2014 seneleri arasında çalıştık, binlerce 500/600/700 serisi robot sattık. Bu robotların tamamına hala servis vermekteyiz, bundan da gurur duyuyoruz. iRobot firması firmamız ile bağlarını kopartıp bu ülkeden çıkarken ne yedek parça ne de güncelleme desteği verdi, ki, özellikle 700 serileri için o dönemde çok ciddi yazılım problemleri vardı. Bu zorluklara rağmen kendin imkanlarımız ile hala müşterilerimize servis hizmeti veriyoruz.

    Aynı şekilde Signature serileri ile Lidar arızası bitmek tükenmeyen Neato Botvac serileri ile de hala uğraşıyoruz. Hiçbir markaya özel önem vermemiz gerektiğini de düşünmüyoruz.

    Bize yazdığınız satırları bireysel mi, yoksa iRobot firmasının bir desteği ile mi yazdığınızı bilmiyoruz, ancak hukuki bir gündem açmaya çalıştığınız aşikar.

    Akıllı ev robotları konusunda ülkemizde söz sahibi olan bir firma olarak hem iRobot ve Neato gibi distribütörlüğünü ve servisini yaptığımız ürünler konusunda, hem de dünya piyasasına çıkan hemen her robot konusunda zaman zaman bu platformlarda testlerimizi ve görüşlerimizi bildirmeyi görev biliyoruz.

    R980 de bu şekilde tarafımızca satın alınmış ve test edilmiş modellerdendir. Test ettiğimiz hali ile R980 gürültülü çalışmakta, hala duvarlara çarpmakta - soft touch dokunma değil, çarpma -, karanlık odalarda navigasyon problemleri oluşturmakta idi ve bunları yazdık. Muhtemelen update yazılımlar ile düzeltmişlerdir. Bu konudaki benzer müşteri şikayetleri için robotreviews.com sayfalarına bakabilirsiniz. Son birkaç gündür D7 test ediyoruz mesela, tüm yabancı testlerde dünyanın en iyi robotu olarak geçiyor, inceleyip o konuda da görüşlerimizi yazacağız. Daha önceden Ecovacs, Samsung ve iLife modellerini, iRobot R800 serilerini de test ettik ve görüşlerimizi yazdık. En son Neato Connected sürümü de bağlantı sorunları, tam oluşamayan haritalar ve takılma sorunları ile boğuşuyordu, onları da yazdık. Arçelik'in ithal robotu da orta sınıf, belirgin bir vasfı olmayan rebadge bir üründü, onu da yazdık.

    Bu arada, sanırım bir konuda yanlış bilgiye sahipsiniz, 2016 senesinden bu yana biz robot satışı yapmıyoruz, üretici firmaların sattıktan sonra ilgilenmeyip çöplüğe çevirdiği bir pazarda her marka ve model robota servis vermeye çalışarak ülke kaynaklarının heba olmamasına gayret ediyoruz.

    Ahmet bey, bir robot tasarlamanın ve üretime geçirmenin zorluğunu bu sektöre 13 senesini vermiş bir firma olarak bizden iyi bilemezsiniz. Dolayısı ile üzerinde emek verilen hiçbir tasarımı kara listeye almak gibi bir haddimiz olamaz. Ancak 4k+ fiyatla satılan robotların müşterilerin olası ihtiyaçlarını tam olarak karşılamasını da isteriz tabii ki. Testlerimiz sonucunda yaptığımız önerilerimiz bu çerçevededir.

    Saygılarımızla,




  • iLIFE A8 aldım, henüz test etme şansım olmadı, bugün ulaştı bana.

    Bakalım bu fiyata bizi tatmin edecek mi!!!

    Beklentim çok yüksek değil, günlük kaba temizliği yapsa yeter...
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cevabınız açıklayıcı olmuş teşekkürler. Firma ile olan ilişkilerinizi bilemiyorum, irobot firmasının takip etmediği bir konuyu ben takip edecek değilim, kendim de sadece bir son kullanıcı olarak ve ticaret hayatında tecrübeleri olan biri olarak yorumlarınıza cevap verme ve uyarma ihtiyacı hissettim. kolay gelsin
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2 bin 3 bin tl arası ürün tavsiyesinde bulunabilir misiniz rica etsem ?
  • extinct kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Biliyorsunuz resmi ithalat yok ülkemize, garantisi olmayan ürünler alabilirsiniz.

    iLife modelleri o fiyat aralığına girer, hatta ucuz bile kalır ama servis ve garantileri yok.
    iRobot grubu zaten daha yüksek rakamlarda. Bireysel ithalat Neato'lar da aynı şekilde.

    O fiyata ikinciel çok temiz, çok gelişmiş robot da alabilirsiniz.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    garanti gözetmeksizin alacağım ama hangisini alacağım bilemiyorum model çok.

    Sağlam işlevsel güzel bir model tavsiyesi istiyorum sizden =)

    Mi nin yeni jenerasyonu için ne diyorsunuz
  • extinct kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Mİ2, iRobot altyapısını kullanıp Lİdar ile navigasyon yapan gayet güzel bir üründür.
    Forumlarda arıza kayıtları hep lidar üzerine, Slamtec RP1'in değiştirilmiş bir versiyonunu kullanıyorlar.
    UYgun bir fiyata alabilirsiniz sanırım.
    İyi günlerde kullanın.
  • arkadaşlar kafam allak bullak oldu. şimdi ne olur bana 1500 tl ye kadar bir ürün tavsiye edermisiniz. rica ederim. evde halı da var. kısa tüylü hepsi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slbn -- 8 Nisan 2018; 18:53:5 >
  • slbn kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir iLife A,
    İlk seri Xiaomi Mi
    İkinciel el iRobot 500/600 serileri (en uzun ömürlü)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Herhangi bir iLife A,
    İlk seri Xiaomi Mi
    İkinciel el iRobot 500/600 serileri (en uzun ömürlü)
    çok teşekkür ederim. xiaomi mi içim illaki çinden mi sipariş vereceğiz. hızlı olması açısından başka seçenek varmı acaba
  • deepkurt kullanıcısına yanıt
    halı perfonsını çok merak ediyorum. çünkü bizim evdekilerin halı takınıtısı çokça...
  • Bir konuda kafama takılan bir konu var. Diyelim evimiz 300 metrekare 4+1 bir ev olsun. Diyelim ki cihazı aldık mutfağa koyduk ve çalıştırdık. Kapılar açık olduğunu farz edelim ve ev tamamen düz ayak olsun, robot Gidip tüm evi tarayıp her odaya girip çıkıyor mu? Yoksa Belli bir mesafe aralığı içinde mi temizlik yapıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Robot süpürgeler artık iki temel grupta toplanıyor: Bir navigasyon sistemine sahip olanlar ve olmayanlar.
    Navigasyon sisteminden kastımız lidar veya kamera kullanarak ortamın haritasını çıkartan ve bunu aklında saklayabilen sistemlerdir. Buna göre robotunuz açık kapılara rastladıkça incremental yani ardışık odaları/bölümleri farkeder ve haritaya ekler. Pratik olarak bunun bir limiti yok ancak robotun çalışma süresi, şarj süresi ve şarjdan sonra kaldığı yere geri dönebilme yeteneği söz konusudur.

    300 m2 bir robot süpürge için büyük bir alan, hele karmaşık yapıda bir planı var ise her navigasyon sistemi bunun altından kalkamayabiliyor, belirtmekte fayda var. Bazı mekanik kısıtlamalar/zorlamalar olduğunu da hesaba katmak lazım tabii ki.

    Navigasyon sistemine sahip olmayan robotlarda genel olarak tam düz gidebildikleri mesafe 8m olarak sınırlandırılmıştır, bu mesafeden sonra robot kaybolduğunu düşünerek geri döner. Temizlik süreleri çok daha uzundur, çünkü bir noktadan birkaç defa geçebilirler. Bu tip robotlar için 300m2 imkansız, çünkü geri dönüp şarj olduktan sonra başlama yetenekleri yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    halı perfonsını çok merak ediyorum. çünkü bizim evdekilerin halı takınıtısı çokça...
    Benim de evim fazlasıyla halı dolu.

    A8 halıda çok başarılı, toz haznesinden çıkanlara şaşırmamak elde değil. :-)

    Halı ile ilgili tek sıkıntı, uçları püsküllü olanlar. Eğer püsküller çok uzunsa, bazen alt ruloya dolanabiliyor. Cihaz zorlanınca hemen kendini korumaya alıyor, sizin kurtarmanızı bekliyor. Lastik temizlik rulosunu hiç denemedim, belki o takılmaz.

    Konuşması çok iyi, örneğin elinize alıp başka bir odaya götürmek isterseniz, "lütfen beni yere bırakın" diyor. :-)

    Evim 4+1, tek şarj ile bütün evi bitiriyor. Genelde max. modunda çalıştırıyorum, gayet güzel temizliyor.

    Kameralı navigasyon çok iyi, bir kez çarptığı birşeye asla bir daha çarpmıyor (yerini değiştirmediğiniz sürece).

    Ortalıkta kablo bırakmamak gerekiyor, kablolara da dolanabiliyor (sanıyorum bu bütün hepsinin ortak sıkıntısı).




  • deepkurt kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bu anlattıklarınız tüm robot süpürgelerde olan ortak özellikler aslında. Yerden kaldırılınca uyarması düşme sensörleri sayesinde, ruloya püskül takılması da püskülün fırça yarıçapından uzun olması yüzünden.

    Bir cümlenize takıldık: bir kez çarptığı birşeye asla bir daha çarpmıyor (yerini değiştirmediğiniz sürece) diye yazmışsınız. Kameralı bir sistem bir objeye çarpıyorsa ne işe yarıyor diye düşünmeden edemedim. Yani kameranın amacı zaten görmesi ve çarpmaması.
    Bu hata/sorun tüm Samsung modellerinde de var, demek ki ilife Samsung altyapısını kullanıyor.
    Kauçuk fırça halılarınızı biraz fazla yolabilir, sürekli kullanmadan önce denemenizi öneririz.
    İyi günlerde kullanınız.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.