Şimdi Ara

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...| (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.968
Cevap
26
Favori
396.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://img93.imageshack.us/my.php?image=p8250007em9ho3.jpg

Bitkili 180 Lt lik Japon akvaryumum.

Sebastin arkadaşım eğer japon balığı almak ve beslemek istiyorsan yaklaşık 30 lt genişliğinde bir akvaryumun olması gerekiyor.Japon balıkları için fanus resmen hapis hayatıdır.Filitresiz ve havasız bir ortamda hiç bir balık sürekli yaşıyamaz.Eğer imkanını varsa yaklaşık 60 70 ytl civarına güzel bir akvaryum kurma şansın olabilir.İyi bir araştırma yapmanı öneririm.
    Ayrıca akvaryumda ıstıcı ortada durur diye bir yazı yazılmış.Tamamen yanlış bir yazıdır.Akvaryumdaki suyun eğer suya eşit dağıldığına emin olmak istiyorsanız ısıtıcınız ile dereceniz tam zıt noktalarda olması gerekir.Eğer imkanınız var ise su çıkışına yakın bir yere ısıtıcınızı koyarsanız suyun ısısı here yere eşit oranda dağılacaktır.Kısacası filitrasyonun başladığı yere koyduğunuz ısıtıcı akvaryumda eşit ısı dağılımı yapar.
    Akvaryumlarda 3 çeşit filitrasyon bulunmakta.1-İç filitre (mekanik) 2 - Dış filitre (Biyolojik) 3 - Sump filitre (En iyi filitrasyon şeklidir)
    İç filitrenin esas amacı akvaryumun suyunda serbest olarak dolanan ve dış filtirenin çekemediği balık artıklarını toplamaktır.Akvaryumun içinde bulunan bir filitre asla biyolojik filitrasyon yapmamaktadır.Biyolojik filitrasyonu yapan filitre dış filitredir.Dış filitrenin amacı suyu belirli biyolojil mazemeler içinden süzerek (elyaf,bioball vs...) bakteri oluşumna yardımcı olmak ve suyun berraklığını kazandırmaktır.150 lt den daha büyük akvaryumlarda dış filitre ile birlikte içi filitre kullanılması zorunlu değildir.Ancak her boyuttaki akvaryum için dip çekimi yapmak hayati bir önem taşımaktadır.Nitrit ve nitrat döngüsü için dip çekimi %yüzde 80 tüm akvaryumlar için yapılmalıdır.

Bazı konulara değinmek istedim,aslında yazdıklarım çok çok kısa bir özet.Bu konularda diğer akvaryum forumlardında detaylı bir şekilde de tartışılmakta.Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abuz -- 28 Ekim 2006; 14:19:04 >

• bende büyük akvaryum var ama onla ilgilenemiom cok anlamıom cunku yeni bir kucuk akvaryum alp en baştan deneyerek öğrenerek prof olmak isityorum

Fazla Vaktinizi almadan soruma geçmek istiyorum.Yaklaşık 1 yıldır amatör olarak akvaryuma bakmaya çalışıyorum,mevcut akvarmum 80 lt. bende akvaryumumu büyütmek için dün bir akvaryum almaya gittim biraz dolaştıktan sonra Lifetech ön yüzü tek parça bombeli. 100*60*40 200 lt,kendi filtfesi kapağının üzerinde bir akvaryum aldım ve mutlu bir şekilde evimin yolunu tuutum :) buraya kadar herşey normal ancak akvaryumu arabadan indiren karşı klomşumuz görünce geldi biraz baktıktan sonra

- valla kardeş sen bunu hemen geri iade et alt taban kuşakları var ama üstte kuşakları yok dedi esner ve patlar...

daha bu şoku atlatamadan

ben akvaryumu kendinden filtreli olanlardan almış ve alırken sözde dürüst esnafımızza bu filtre bunu temizlermi diye an az 5 kere sordum bana temizleyeceğini söyledi komşumuz ise kesinlikle bu büyüklükteki bir akvaryum için dış filtre almam gerekliliğinden bahsetti...

benim sorularım;

1- bu akvaryum esner ve patlar mı? (bu benim için önemli çünkü 1 yaşında bir bebeğim var ve bu sebeple zarar görmesini istemem.)

2- o kuşakları ben bir camcıdan kestirip yapıştırabilir miyim? (bu gerekli mi? )

3- kendi filtresi kafi gelir mi?

4- ben bu akvaryumu 80 cm lik çok sağlam bir sehpa üzerine 1 m.lik bir mdf kestirip koysam esneme yapar mı??

Arkadaşlar lütfen cevap verin yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @kidon günaydın almış olduğunuz akvaryum tam olarak dediğiniz gibi 200 litre su kapasitesi var kendinden olma filtre zamanlı performansını kaybeder size tavsiyem tamamen o filtreyi iptal etmeniz ve tetratec ex 700 alabilirsiniz bende tetratec ex 1200 kullanıyorum 330 litre akvaryumum var sorması ayıp kaça aldın akvaryumu birde tek cam herhalde sizin akvaryum tek cam olan akvaryumların ğatlama ve esneme payı çok düşüktür hatta yoktur diyebilirim tabi dikkat etmekde gerekir.
    altına alacağına alacağınız sehpa mutlaka aynı boy ve ende olmalı bir marangoza yaptırabilirsiniz ortasından mutlaka destekli bir akvaryum yaptırınız

410 ve 55 litrelik iki çiklet akvaryumum var.

bide satılık 20cm lik erkek rostratusum var.
  • yukarı yukarı

Orjinalden alıntı: ömerözkan

yukarı yukarı

Çıkar Hocam Çıkarrr

dün akşam sarı prensesimi kusturdum 10 adet yavru aldım şimdi işler daha da zorlaştı yaşatabilcekmiyim

hayırlı olsun inşallah kayıpsız büyütürsün.

yavru sayısı az geldi bana birazcık, kaçıncı gününde kusturdun?

dün akşam sarı prensesimi kusturdum 10 adet yavru aldım şimdi işler daha da zorlaştı yaşatabilcekmiyim

hayılrlı olsun ömer,sağlıklı olurlar inş.

benimde kötü bir haberim var sARI PRENSESLERİMİN 4 TANESİ SABAH KALTIĞIMDA ÖLMÜŞLERDİ VE DİĞERLERİDE SARHOŞ GİBİ ÖLENLERİN 3 TANESİ ERKEK BİR KAÇ GÜNDÜR AĞIZ KISIMLARINDAN SİYAHLAŞMAYA BAŞLAMIŞLARDI BALIKÇIYA SORDUPUMDA STRESTEN OLUR DEMİŞTİ ...

HERHALDE DEĞİL..

BALIKLARIM ÖLMÜŞ VE DİĞERLERİDE ÖLMEK ÜZERE NASIL KURTARABİLİRİM ACİL YARDIM LÜTFEN

Herkes Hevesini Aldı Ve Kaçtıı

Kimsecikler Yok Bu Topiç'te
  • Satılan Malzeme(ler): 1 aylık sunsun marka 102*40*45h sehpalı(mobilyalı) akvaryum.Cam tek camdır.yani komple camda bölme yoktur.cam kalınlığını malesef bilmiyorum 6 ya da 8 dir tahminimce.Kendisinin sump filtre sistemi vardır.(3 bölmeden oluşuyor ve her bölmede elyaf ve aktif karbon vardır)Ekstra filtreye gerek yoktur.üst kapak plastikdir.kapağında 1 adet pembe 2 adet beyaz florösan mevcuttur.
    Adet Fiyatı: 350ytl
    Toplu Alım Fiyatı: 350ytl
    Adedi: 1
    İli/Semti: istanbul sarıyer
    İrtibat Bilgileri: Özel mesajdan ulaşabilirsiniz.
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: Nakliye konusunda şunu yapabilirim.akvaryumun sehpasını söküp parçalara ayırırım ve komple sehpa ve akvaryumu arabama koyar alıcıya evine kadar teslim eder hatta kurmada da yardımcı olurum.Ama avrupa tarafı ya da sarıyer'e yakın anadolu tarafı olmalı.Çok uzağa gelemem.mesela Gebze:(
    Fotoğraf: fotoğraf malesef çekemiyorum ama verdiğim linkte çok küçükde olsa fotosu var linkteki küçük akvaryum fotoğraflarına bakarsanız hrx-1200 model olanı(4.sayfada en üstte).http://www.sunsun-china.com/english/product.aspx?ki d=61&pid=58#(cam tamamen ovaldir.köşelerinde silikon yoktur tek parça camdır.resimde de görüldüğü gibi.
    Diğer Ek Bilgiler:

Burda da kısaca özet geçeceğim.Akvaryum sehpası normalde gri ama ben nalburlarda satılan mobilya kaplama kağıtları ile koyu bir ağaç rengine kapladım.ekstra hiç masrafa gerek yoktur.5 cm civarı dere kumunu da veriyorum.1 ay olmadı bile alalı.daha büyük akvaryum alacağım için satıyorum.Dediğim gibi akvaryumu kendim istanbul içi alıcının evine kadar getirir hatta montelemede de yardımcı olurum isterse.Yani nakliye ücreti yok.

arkadaşlar bu ilanı buraya vermeyi daha uygun gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORGEOUS -- 3 Kasım 2006; 23:47:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Peçito

Herkes Hevesini Aldı Ve Kaçtıı

katılmamak elde değil.

BU ARADA İYİCE SOĞUKLAR OLMAYA BAŞLADI ARADA BİR ISITICINIZI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN KÖTÜ BİR OLAYLA KARŞILAŞMAYALIM ARKADAŞLAR.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.