Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (341. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.390
Cevap
221
Favori
1.004.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4x4 elite dizel sahibiyim. Engelli raporu ile araç alırken 200.000 TL limit olduğu için
    uygun fiyat uyguladılar. (Eng.ind. ile 126.000 TL'ya almıştım.)
    Sizin yazdığınız 14.000 TL fiyat farkına ve genel kullanımlarımıza göre 4x2 yeterli olmalı.
    Başka marka araçlar (ayrı özelliklere göre) kişisel tercihiniz olur.
    Her şartta kararınız hayırlı olsun.
  • tigol_2 T kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Tam olarak hangi tarihte almıştınız?
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    19.10.2018 tarihinde satın aldım.
  • tigol_2 T kullanıcısına yanıt
    Aynı tarihlerde ben 123.000 TL ye 4x2'sini aldım. Harika bir fiyata almışsınız.

    Hele metalik ve basamak, diamond koruma, krom eşik gibi aksesuarda aldıysanız 4x4 3.000 TL ye gelmiş sizi. Şuanda fark 15.000 TL.
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Metalik, basamak,krom eşik.aynalarda krom kapak dahil aldım.
    Tabiri caiz ise kavgada yumruk sayılmaz(aranmaz).
    Neticede hepimize hayırlı yolculuklar olsun.
  • tigol_2 T kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim, harika olmuş.

    Hangi bayiden almıştınız?
  • Tucson a karar verdim gibi arkadaşlar değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Bir konuya takıldım sadece bej istemiyorum kesinlikle cok pisleniyor, siyah ya da bordo alacağım ama karar veremiyorum canlı göremediğim için sizce bordo cok mu ergen işi olur yasim 28
  • Kastınız döşeme ise, bordo sadece red pakette var zaten. Deri olduğu için kirlenme çok da fazla değil. Bej de olsa bez ile silince geçiyor. Arada deri bakım sıvılarıyla sileceksin aslında kolay. Bence bundan çok elit mi, elit plus mı olacak diye düşünün.
  • azad_van A kullanıcısına yanıt
    Elit plus alacağım güvenlik donanimindan dolayı kredi çekip eksiği tamamlicam. Eşim acemi şoför ilk kez sürecek araba o yüzden elit plusa karar verdim. Servisleri nasil arkadaşlar bu arada? Her şeye kullanıcı hatasi diyen tiplerden mi yoksa garanti bitse bile iyi niyetten işlem yapan garantilerden mi? 5 yıl garantinin kararimda etkisi çok fazla otomatik vites korkum olduğu için, hani genel merkez arar şikayetin olunca ilgilenir falan?
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Ulugöl-İstanbul

    Maalesef yılbaşında bayiliği-servisi kapatmışlar.
  • Öncelikle yeni alan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Dostlar ben de alma arifesindeyim. hatta bir bayi ile anlaştım gibi. 4x2 dizel otom.elite ile 3008 arasında kaldım. beni tereddüte düşüren karşılaştırma yapınca en önemlisi yaklaşık 350 kg ağırlıktan dolayı yakıt tüketimi, ikokpiti geçtim, hiçbir iç ambiyans ışıklandırma olmaması, arkada oturanlar için usb yada 12volt giriş olmaması, önleri bir şekilde ayarladık diyelim arka farların bile led olmaması, ve bir de önde park sensörü olmaması, özellikle eşi ile beraber kullanacaklar için bence olmazsa olmazdı ön sensörler. Malum bu kadar para vermeyi düşününce insan yahu önde bile bir park sensörü olmazmıydı diye sormadan edemiyor.Bunlar sonradan yaptırılabilir mi çok bilmiyorum. Bu gibi şeylerden dolayı içinizde hiç aldıktan sonra 3008 alsaydım diyen varmı merak ediyorum. Sırf bunlardan dolayı 2.el full olanlara baksammı diye de düşündüm. Tucson elitplus 2.ele bile ulaşmak zor ama 3008 full 2017 modeli gibi ulaşılabilir duruyor. Bu ay sonuna kadar Allah nasip ederse ben de almış olacağım. Yer işgal ettim kusura bakmayınız...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

    Son zamlarla en iyi kalite 1.000 TL diyin. (Uzun/kısa hepsi.) Hayır aksine, mercek olduğu için orjinal gibi.

    Ben farklı bir uygulama yaptım, kısalara Xenon, uzunlara led yaptım. Şimşek etkisi istedim. Kısa farın içine de tüm Xenon parçalarını sığdırdım. Dışarıdan bakıldığında hiçbir şey gözükmüyor. Far yükseklik ayarı ile, uyumu ile orjinal gibi oldu.

    Ama sosyal medyada, uzun/kısalara LED yapıyor arkadaşlar sanırım.

    Alıntıları Göster
    Burak bey merhaba, arkadaşların genellikle aldığı fardoktoru sitesinde satılan photon marka, kısasının fiyatı 599 tl olan ürün takımı sanırım. Şimdi sizin memnun kalmadığınız kısa led bu ledmiydi, xenona geçince fark ne oldu, ve hangi marka tercih ettiniz. Bir de bu viraj aydınlatma ışıkları sadece dönerkenmi yanıyor yoksa kısalarla beraber sürekli yanıkmı kalıyor. Arka stop ve sinyal ampullerinde de led uygulama şansı varmıdır? Teşekkürler




  • Tucson"un artisi 4x4 alinca, 4x2 dizel otomatik alacaksaniz 3008 öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad5361

    Öncelikle yeni alan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Dostlar ben de alma arifesindeyim. hatta bir bayi ile anlaştım gibi. 4x2 dizel otom.elite ile 3008 arasında kaldım. beni tereddüte düşüren karşılaştırma yapınca en önemlisi yaklaşık 350 kg ağırlıktan dolayı yakıt tüketimi, ikokpiti geçtim, hiçbir iç ambiyans ışıklandırma olmaması, arkada oturanlar için usb yada 12volt giriş olmaması, önleri bir şekilde ayarladık diyelim arka farların bile led olmaması, ve bir de önde park sensörü olmaması, özellikle eşi ile beraber kullanacaklar için bence olmazsa olmazdı ön sensörler. Malum bu kadar para vermeyi düşününce insan yahu önde bile bir park sensörü olmazmıydı diye sormadan edemiyor.Bunlar sonradan yaptırılabilir mi çok bilmiyorum. Bu gibi şeylerden dolayı içinizde hiç aldıktan sonra 3008 alsaydım diyen varmı merak ediyorum. Sırf bunlardan dolayı 2.el full olanlara baksammı diye de düşündüm. Tucson elitplus 2.ele bile ulaşmak zor ama 3008 full 2017 modeli gibi ulaşılabilir duruyor. Bu ay sonuna kadar Allah nasip ederse ben de almış olacağım. Yer işgal ettim kusura bakmayınız...
    Valla 3008 benimde ilgimi çekiyordu. Dış görünüş çok hoş. İç mekan bana oyuncağı andırıyor ve daha küçük gibi. Ama tucson almakta en büyük etken benim için güvenliği ve sorunsuzluğu oldu. Benzinli aldım, yeni prins lpg taktım, yakıttan da çok memnunum şimdi.




  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Fiyat/Performans anlamında Pejo pahalı kalıyor. Ve en önemlisi, 7 yıl garanti seçeneği varken, Pejo da risk almaya gerek yok. Bu konuda çok video var. Tasarım/genç işi çizgileri sebebiyle öne çıkabilir. Ama 4x2 diğer açıların hepsinden 3008 den daha önde. Ben 4x2 de de Tuscon öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad5361

    Burak bey merhaba, arkadaşların genellikle aldığı fardoktoru sitesinde satılan photon marka, kısasının fiyatı 599 tl olan ürün takımı sanırım. Şimdi sizin memnun kalmadığınız kısa led bu ledmiydi, xenona geçince fark ne oldu, ve hangi marka tercih ettiniz. Bir de bu viraj aydınlatma ışıkları sadece dönerkenmi yanıyor yoksa kısalarla beraber sürekli yanıkmı kalıyor. Arka stop ve sinyal ampullerinde de led uygulama şansı varmıdır? Teşekkürler
    - Benim uygulamamda farların markası Photon. Kısa LED değil, LED Xenon. Uzunlar LED. Çok memnunum. Böyle yapma sebebim, şimşek etkisinin en iyi Xenon/LED kombinasyonu ile alınması oldu. Yoksa ikisini LED yapan arkadaşlarda görüşten memnun.

    - Viraj aydınlatma dönüş yönünüze göre sadece dönerken yanıyor. Ama Vw lerin statik sis dönüş özelliği gibi değil. Farın alanı sebebiyle tam dönüş noktasını aydınlattığından inanılmaz bir etki yapıyor. Ben çok seviyorum.

    - Stoplara LED olmaz diye düşünüyorum. Ama Elite Plus stop farı takmak isteyen arkadaşlar vardı nasıl sonuç elde ettiler bilmiyorum. Arka farlarda, geri ışığını led yapabilirsiniz, gece kameranın görüşünde iyi katkı sağlıyor. Birde plakalıkları beyaz led yapabilirsiniz.

    - Ambiyans ışıklandırma yapıyorlar. Çok teferruata girmeden, sadece ön konsolda bir çalışma yapabilirsiniz. Maliyeti ço kolmaz ve garanti çok etkilenmez.

    - Arka koltuk USP çıkışını, bagajdan alıyorum ben. Bagajdaki 12 V çıkışına 2'li USP adaptörü taktım. Uzun 2 mlik USP kablosu ile arka koltuklara USP getirdim, döşemelerin altından geçirerek.

    - Ön park sensörünü yaptım. Basit ve güzel bir uygulama oldu. Elite plus da sis altı parlak siyah sağ sol bölümde sensör var. Bende oraya yaptım. Böylece sensör boyaması da yapmamış oldum ve baktığınızda siyah alanda yapıldığı için sensörler gözükmüyor. Kör noktalarda iyi işime yarıyor. Tek kablo çekimi ile direksiyon altına gizli 1 buton aldım. Yani aç/Kapa yaptım. İstediğim zaman kullanabiliyorum, ondan da memnunum.

    Bunların bana maliyeti, Xenon 500, sensör sanırım 175 idi, USP adaptörünü hediye aldırdım, ambiyans içnide 500 TL lerden bahsediyorlar. Bunlar elbette benim indirimli fiyatlarım. Sizin için 3.000 TL olsun.

    Ama ben Tuscon ile 3008 arasında çok büyük bir fiyat farkı olduğunu biliyorum...




  • Cevap yazan ve öneri belirten tüm arkadaşlara tşk ederim. Burak kardeşim mümkünse photon xenon ve ledlerin viraj aydınlatma dahil tam modelini numarası vs. yazabilirmisiniz, yada link atabilirmisiniz. tşkler.




  • Arkadaşlar merhaba 1.6 CRDI 7 İleri DCT Elite 4x2 (Dizel) almayı düşünüyodum 177 binlira fiyat verdiler tabi bunun içinde aksesuarlar var krom çıtalar yan basamak seramik kaplama ve 1 kaç bişey daha vardı ama kararsız kaldım 270 bin gibi bi bütcem var 4x4 elite plus red paketinde gözüm kaldı onada 250 bin gibi bi fiyat verdiler ben şimdi bu 250 binlik paketi alsam aşagı yukarı 2 sene kadar kullanıp sattıgım zaman sizce çok zarar edermiyim biliyorum tahmin etmek çok zor 1 2 sene sonraki ekonomiyi ama bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim bide bu 4x2 elite ile 4x4 elite plus red arasındaki farklar tam olarak nedir iyi forumlar...
  • Merhaba. 2016 4x4 elit model sahibiyim. Aynı zamanda eşim 2018 Peugeot 3008 active model ( filo kiralama ) kullanıyor. Zaman zaman ben de 3008' in direksiyonuna geçiyorum. Yani her iki araç hakkında da objektif fikir verip, mukayese yapabilirim diye düşünüyorum. Bu arada 58 yaşında olduğumu ve 35 yıldır çeşitli markalarda araç kullandığımın bilgisini vereyim.

    Tucson' un en büyük farkı arkadaşların da belirttiği gibi 4x4 opsiyonun olması, ayrıca kasası sağlam, ağır, oturaklı ve 3008' e göre iç hacim daha geniş.7 yıl garantisi olması ve servis ücretlerinin makul oluşu avantaj. Navigasyonu bana göre yeterli, ön ve arka koltuk ısıtması harika. Filo araç oluşu nedeniyle Peugeot' da servis fiyatları hakkında bilgim yok. Peugeot tam bir Fransız arabası. Çizgiler bana göre daha zarif ve araç oldukça atak, direksiyon yormuyor, sürüş konforu daha keyifli, sürati belli etmiyor. Hayalet ekran ve daha iyi ses düzeni diğer artıları. Bluetooth ile telefon bağlantısı her durumda çok çabuk gerçekleşiyor. Benim Tucson' da bluetoth işi bir türlü oturmadı yerli yerine. Yakın zamanda güncellenmesine rağmen araç sürüş halindeyken çoğu zaman telefon bağlantısı gerçekleşmiyor, bazen de bluetooth devredeyken karşı taraf sesimi duyamıyor, telefon mikrofonuna geçiyorum. Farlar konusunda Peugeot çok önde. Ayrıca ön park sensörlerinin konforu tartışılmaz, park yapmak ön sensörler ve çok daha gelişmiş kamerası sayesinde 3008 ile çocuk oyuncağı sanki.

    Son olarak 4x4 ve DCT şanzıman özelliği için de şunları söyleyeyim. Güvenlik açısından düz yolda 4x2 ' e oranla daha emniyetli olduğu söyleniyor, açıksası benim bu konuda net bir fikrim yok. Ancak karlı-buzlu yollarda ve vıcık vıcık çamurlu yollarda hakkını vermek için mutlaka kış lastiği takılması gerektiğini düşünüyorum. Çok konuşulan DCT şanzıman ile ilgili şu ana kadar hiç sorun yaşamadım, doğru düzgün kullanıldığı takdirde ısınma sorunu yaşanacağını sanmıyorum.


    Kazasız belasız yolculuklar dilerim.




  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.