Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (243. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.390
Cevap
221
Favori
1.004.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s7e7v7e7n7 kullanıcısına yanıt
    Evet sadece 2 kısımdan basediyor. Kasa ve geri kalanı hakkında pek bilgi yok. Yeni ses sistemi acaba avrupa ve Türkiye piyasasına verilir mi bilinmez. Birde sade ve düz olan multi medya ekranı daha gelişmiş bir yapıya sahip.

    Umarım güncel versiyon ile satışa sunulur burda da..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar günaydın,
    1.6 T-GDI Elite Tucson sahibiyim. Aracı henüz keşfetme aşamasındayım. Sürüş keyfi ve özellikler olarak gerçekten üst düzey olduğunu düşünüyorum. Aracım henüz 50-60 km'de ve yakıt tüketimi şu an 14-15 lt çıkıyor. Sakin kullanıyorum ve öyle fazla eğimli yokuş olmayan bir güzergahım var. Bir de spor mod'u açık kullanmıyorum. Sizce tüketimin yüksek çıkması henüz yeni olmasından mı yoksa farklı bir sebep var mıdır? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • mychevy M kullanıcısına yanıt
    kullanılan sehire göre genelde 10-11 lt civarına düşüyor Bu aralar havalar cok soguk gidiyor. Soguk bir sehirdeyseniz yüksek olmasının bir sebebi de odur
  • mychevy M kullanıcısına yanıt
    kısa mesafelerde ve şehir içi kullanımda bizim crossover ı bırakın otomobil hatta motorsiklet bile yüksek bir yakıt tüketimine sahip olur .. ortalama hız faktörü önemli yakıt tüketim kıyaslamalarınızda .. örnegin 30-35 km/h ortlama hız için 8,5 lt/ 100km civarı bir yakıt tüketimi olduğu malum ... 15- 20km/h için ise yakıt tüketimi elbette 15lt/ 100 km civarı olacaktır ...
  • mychevy M kullanıcısına yanıt
    spor mod ile kullanıyorsanız 14-15 lt olmasının sebeplerinden birisi olabilir. spor mod'da yüksek devirlerde sürüş sağlanır. bu da oldukça fazla yakıt yakmak demektir.
  • Teşekkürler cevaplar için. Aracı istanbul'da kullanıyorum. Spor Mod'da kullanmıyorum ama henüz yeni olduğu ve kısa mesafe dur kalk old. için olabilir. İlerleyen günlerde yine paylaşırım...
  • mychevy M kullanıcısına yanıt
    benim aracımda yeni daha 600 km de. en ağır istanbul trafiğine kalıyorum hergün. 2 saatim trafikte geçiyor. buna rağmen aralarda sağlam gazlamalar filan yapıyorum. ama genel olarak sakin kullanırım. 11.5 şu anda. gazlamaları filan yapmazsam 10 civarlarında olur diye düşünüyorum.

    4x4 elite plus 1.6 t-gdi motor.

    eğer çok yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız bu da yakıtı çok arttıran bir etken. belki sizin oralarda yokuş filan çoktur. o yüzden 15 görüyorsunuzdur. yoksa 15 görmek gerçekten çok zor...
  • selam

    bende 4*4 elit tgdi aldım. çok mutluyum. şimdilik herşeyinden mennunum. daha 400 km oldu. rodajını sağlıklı yapmaya çalışıyorum. 500 km olmadan bi yağ ve filtre değişimini yapıcam inş.

    teyp için mutlaka içinde elfranine giden bir kablo vardır onu şase yapılınca yüzde 90 araç hareket halinde ikende istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bilgili bi teypçi yapar.

    benim şöyle bir problemim var.gerçi problem mi bilmiyorum. mesela sokaktan caddeye çıkacağım çıkışa yavaşladığım sırada araç 1. vitese atmıyor. 2. viteste caddeye çıkıyorum. bu sıradada gaz yemiyor gibi. 2 bin devire kadar araç gaz alıyor ama gitmiyo. Sonradan açılıyo devam ediyoruz. bundan önca getz otomatik ve i20 otomatik vardı. hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Sizdede böyle sıkıntı yaşayan oldu mu?
  • bu arada arabama sıvı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum. bu sistemlerin bakımları nasıl oluyor bilginiz var mı? şuan marjet ile prins arasında kaldım. aslında marjet taktırmayı düşünüyorum ama sıkıntı yaşar mıyım diye korkularım var.

    Sıvı sistem bakımlarını paylaşan olursa sevinirim.
  • Valla 15 lt yakılabilir mi evet ama ort. böyle bir değer yok.Ben cuma günü aracımı teslim aldım.T-gdi 4x2 dct şanzımanlı olan versiyon.Aracı Altunizade den aldım akşam 6 buçuk civarıydı.Ordan Yenibosna ya gittim.12,3 lt bir değer aldım.Sabahı zor ettım.Cumartesi sabah 9 da yoldaydım.Tekrar karşıya 7.6 lt ile geçtim dönüşte trafiğe yakalandım 9,3 lt oldu.Genel ortalama 10 lt gösteriyor.Kısaca yakıtı beni şasırttı.Ben daha çok bekliyodum.Bence ciddi olarak az bile yakıyorum.
  • okuyabildğim kadar okumaya çalıştım paylaşılanları. arkadaşlar arabamız hızlı çok güzel ama buna kapılıp rodajını düzgün yapmadan yüksek devirlere çıkmayalım. 2000 km olmayan motoru şanzımanı birbirine henüz alışmamış aracı bence yormayalım. tabi benim fikrim.kendi aracımda böyle yapıyorum. sonra bas basabildiğin kadar. :)

    rodaj önemi için teknoseyirde ki rodaj konusunu izlemenizi öneririm.
  • Arkadaşlar bende tuscon alma arefesindeyim 1.6 t-gdı 2015 model 5000 de düz fites visia paket 80000tl sizce alınırmı fiyatı nasıl bende caddy var 1.6 motor performans konusunda sıkıntı yaşarmıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemalefendi kullanıcısına yanıt
    Valla hakli olabilirsiniz ama ben 10 once araci teslin aldigimda bunu 2 ayri hyundai calisanina sordum. Bizim araclarda herhangi bir rodaj suresi olmadigini,sadece ilk 500km tam yaglanma olmasi icin biraz sakin kullanin dediler (aslinda buna bile gerek yokmus)

    Ne kadar dogrudur emin degilim, ama yeni teknoloji araclarda rodaj suresi artik yok deniliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 T-GDI Elite Plus 4X4 DCT Red Back ı bu gun teslim aldım.İyi ki almışım verdiğiniz parayı sonuna kadar hak eden bi araba.Depoyu fulledim.Arabada bir çocuk ile beraber 6 kişi idik.90-100 km hızla ve sakin kullanım ile 6.4 ve 6.9 u gösteriyordu araba.Fazla yokuş çıkmadım.Bagaj yoktu.Sizce nasıl arkadaşlar.Şaşırdım inanamadım.Herkese kazasız,belasız günler dilerim.
  • Hero3345 H kullanıcısına yanıt
    Gostergenin lt/100km oldugundan emin misiniz? Bu araclarda km/lt olarak gosterirseniz aldiginiz degerler cok yuksek. lt/100km ise 6.9 gercekci reel bir deger degil. Ekonomik suruste ustume kimseyi tanimayan ben sehir icinde en en en az 8.5 gordum ki, bunu tek basima bagajsiz halde yumurta tutarmis gibi nazik davranarak surdum.

    Dumduz yolds 90a sabitleyip, hizli giderken yakit gostergesine reset atarsaniz dediginiz oranlari gormeniz mumkun. Ama dedigim gibi bu aracin reel degeri olmaz.

    Ben 750km yol ortalama hizim 29km ve sakin kullanimda istanbul ici 10.5lt oranim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Kazasız belasız güle güle kullanın. Bayiden aldığım bilgiye göre ki benim aracı kapattığım esnada şu an 15-16 lt civarı gösteriyor bu normalmiş. 5000 km vs den sonra sarfiyat düşecekmiş. Bir de arkadaşlar rodaj süresinde uzun yola çıkacağım. Önerileriniz var mıdır? Yüksek hıza gerek var mı? Yoksa sakin 110-120km hızla gitmek motor ve rodaj için uygun olur mu?
  • s7e7v7e7n7 kullanıcısına yanıt
    yalnız arkadaş demiş zaten 90- 100 km/ h ile bu değerler ki mutlaka şehir dışı yani :) ve şehir dışında da sakin kullanım sonucları böyle ...

    iki aile gittiğimiz bir tatilden dönüşte arkadaşım nissan qq sinin (1,5dci manuel 4x2) yakıt tüketimini gösterdi bana 4,5lt/ 100km idi ... dediim benimkine de bakalım ben bakmamıştım dikkat etmemiştim sonuçta gittik baktık ki 6,1 lt/100km (t gdi dct 4x4) ..

    sakin kullanım ve rakım farkı çok olmayan alanlarda sürüşte inanılmaz düşük değerler görebilirsiniz ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soundofthesea

    yalnız arkadaş demiş zaten 90- 100 km/ h ile bu değerler ki mutlaka şehir dışı yani :) ve şehir dışında da sakin kullanım sonucları böyle ...

    iki aile gittiğimiz bir tatilden dönüşte arkadaşım nissan qq sinin (1,5dci manuel 4x2) yakıt tüketimini gösterdi bana 4,5lt/ 100km idi ... dediim benimkine de bakalım ben bakmamıştım dikkat etmemiştim sonuçta gittik baktık ki 6,1 lt/100km (t gdi dct 4x4) ..

    sakin kullanım ve rakım farkı çok olmayan alanlarda sürüşte inanılmaz düşük değerler görebilirsiniz ...



    evet haklısınız ama ben yukarıda söylediğinizi dedim zaten. 90-100'de ibreyi sıfırlayıp dediğiniz değerleri görmeniz gayet mümkün. Ama maalesef 6-7 litre arası bu araçta uzun yolda bile reelde göremezsin.

    Çünkü uzun yolda klima açarsın, yokuş çıkarsın, fren yaparsın, sollamak için gaza fazla basarsın. ışıklarda durursun vs.

    normal kullanımda kasmadan uzun yolda (120km trafik olmadan) 5 kişi dolu bagaj ile 8.5 lt gördüm ben. 90-110 arasında hızım vardı ve yol dümdüzdü.

    yükler ve diğer kişiler olmasa normal kullanımda 8e düşer diye düşünüyorum. ama aynı yolu araç boşken 90km de sıfırlayıp yavaşlayana kadar olan mesafede ölçseydim 6-6,5 arasını görebilirdim.

    ama tekrar demek isterim, bu reel bir değer değildir.

    keza benim arkadaşımda 1.2 clio var. küçücük araba şehir içinde 8.6lt yakıyorken bizim 1700 küsür kiloluk araç şehir içinde 10.5 lt yakıyorsa aslında çok da yakmıyordur...




  • s7e7v7e7n7 kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi biraz göreceli. Dediğiniz gibi az yakıyor denilen araçlar dahi istanbul trafiğinde zaten epeyce yakıyor. QQ bu segmentte en az yakan araçlardan biri. 1.2 benzinlilerin istanbul, ankara gibi yerlerde 8'in altına düşmediği söyleniyor. Tucson için 10 aşırı sayılmaz. Daha önce de yazdım. Keşke bu araca 1.6 yerine 1.4 beygir turbo motor ve start/stop koysalarmış. O zaman yakıtı aşağı yukarı QQ seviyesine inerdi (en azından anlamlı bir fark kalmazdı) ve QQ'nin tahtını sallardı.
  • 2017 model Tucson hangi ay çıkar acaba, bilgisi olan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.