Arkadaşlar uzun süreden beri hyundai getz hakkında yorum almıştık. Hatta topic bazılarının acaip canını sıkmıştı. Ama şunu bildirmeden geçemeyeceğim. Geçen hafta bir getz de ben aldım. Yakıt üzerine kimsenin bişi söylememesi dikkatimi çekti. Aracı ilk aldığımda denemeye çıktım. İçindeki yakıtla 50 km falan gittim ışık yanmaya başladı. İlk olarak opet te n aldım. Özellkllerinde 45 lt olmasına rağman pompacıya zorlattım biraz 47 lt koydum.
Mevcut yakıtla şehir içi şehir dışı kullanımla (yaklaşık eşit) 780 km yol gittim. Araca koyulan ilk yakıtla....
Şimdi petrol ofisinden aldığım yakıtla deniyorum. Açıkçası yakıt tasarrufuyla araç beni çok şaşırttı. Düşünsenize daha yeni motor ve ilk depo...İlk seferde bilgisayar 6,7 lt gösterrken 2500 devri geçmeden kullanımla 6.2 ye düştü. Ancak hesaplarımla bu bilgisayar yanlış ilerde doğru gösterr sanıyorum. Şu an özetle 100 km ye 5,6 lt eurodiesel yakıyor...
Bilgilerinize........
öncelikle hayırlı olsun
o kadar gitmesi normal zaten
benimki bile çok kısa mesafe kullanmama rağmen 650 km felan gidiyo şehir içinde(dışına çıkmadım daha)
bide total i dene bi 20-25 kmde ordan farkeder görürsün zaten
ne kadardır kullanıyorsun?
Hedefim 1000km bir depo yakıtla. buna ulaşabilirmiyim sence...
quote:
Orjinalden alıntı: eczalb
ne kadardır kullanıyorsun?
Hedefim 1000km bir depo yakıtla. buna ulaşabilirmiyim sence...