Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (332. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.071
Cevap
68
Favori
811.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz_86

    Cevabınız için teşekkür ederim. Bayram sonrası bende bir sipariş vereyim diyorum. Samsunda bir araba elektrikçisi yapıyormuş. 5 tane sipariş etmiş tanesini 500 tl'den satıyor ve hepsine kapora aldığını söyledi.Montaj olursa 550 TL imiş. Şuan 75 dolar görünüyor 265 TL civarına geliyor bende kendim alıp takarım inşallah

    Merhaba, elantra almayı düşünen biri olarak ve affınıza sığınarak size ve tabiki diğer kullanıcılara birkaç sorum olacak,

    - Sanırım aracınız 15 jant, sizce yeterli mi? Yol tutuş, 150 km gibi otoyol hızlarında savrulma, şeritte gezinme, rüzgarda etkilenme vs durumu nasıl?
    - Yalıtım durumu nasıl, stabilize(kemikli) asfaltta lastik-yol sesi, otoyol hızlarında rüzgar-motor yalıtımı nasıl?
    - Genelde konforlu olduğu söyleniyor ama sizce süspansiyon konforu nasıl, arkalar torsiyon diye biliyorum, otoyolda zıplama savurma vs yapıyor mu? Yani asfalt konforu nasıl?
    - Motor atmosferik 127bg, alt devirlerde çekiş nasıl, araç doluyken yeterli mi?
    - 6 ileri manuel şanzıman şehir içi kullanımda rahatsız ediyor mu, (çok sık vites değiştirmek gibi)

    Cevaplarınız ile birçok kişiyi aydınlatmış olacaksınız, şimdiden teşekkürler.




  • NeAyaksınız kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Aracımı 11.04.2017'de 2016 model olarak aldım. 6 aydır kullanıyorum. Sorularınızı yanıtlamaya çalışayım;

    1-Araç için 15 jant küçük ancak öyle hiç yere basmıyor diyemeyiz. Çok hız yapmayı sevmiyorum ama 150 km/h civarı stabilitesini koruyor öyle pek gezinme başıma gelmedi ama çok yüksek hızlarda çok da güven vermiyor. Yere daha geniş basan lastiklerle tabi daha iyi yol tutacaktır.

    2-Ses yalıtımı sınıfına göre iyi,motor sesini 3 bin devirin üstüne çıkmadıkça pek duymuyorsunuz. Benim arabada nexen marka lastik geldi ve çok uğultu yapıyor.Lastik uğultusu olmasa daha sessiz olacağını düşünüyorum.

    3-Daha önce 18'' jantlı vw tiguan kullanıyordum ona göre daha konforlu geldi tabi bunda küçük jant ve kalın yanak etkili olmuş olabilir. Arkalar bağımsız olsa iyiydi ama bu paraya bu kadar diye şükrediyoruz

    4-Eskiden turbolu araç kullandığım için atmosferik çekişi zayıf gibi geliyor ama devir çevirirseniz beygirlerin hakkını veriyor

    5-Vites oranları çok iyi pek yormuyor ama çok şehirçine giriyorsanız otomatik daha iyi olacaktır. Bende bazen keşke aynı aracın otomatiği olsaydı diyorum.

    Bu piyasa şartlarında çok pahalı araca gerek yok hocam içinize siniyorsa alın geçin,5 yıl garanti veriyorlar,bakımlar ucuz,araç sorunsuz. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.




  • NeAyaksınız kullanıcısına yanıt
    Dizel mi düşüyorsunuz yoksa benzinli mi?
  • deniz_86 kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı yorumlar olmuş, teşekkürler. Dizel 308'den geçiş yapmayı düşünüyorum, 308 malum çok sessiz bi araç. Hatta sınıfında belki de zirveye oynar bu konuda. Elantranın 15 jantlarının da çok sessiz olmasını beklerdim.
    308 kadar yol tutsun yeter aslında. kararsızlığım halen devam ediyor.
  • WebWhite W kullanıcısına yanıt
    benzin&lpg düşünüyorum ama fiyatlar 70e dayandı
  • Selamun aleykum gunaydin sayin hocalarim nasilsiniz?

    Uzun zamandir bir hyundaibkullanicisi olarak( 98 accent 1.5gls otm - 2005 starex crdi otm. - 2012 era 1.5 crdi) yebi bir hyundai macerasina atilip yeni elentra almayi dusunuyorum. Gonul dizel otm almak istiyor ama maddi imkanlar ona el vermiyor bu yuzden benzinli lpg li duz vites modelden almayi dusunuyorum. Biraz zor karar verebilen biriyim kullanici arkadaslar araclarindan memnunlar mi acaba ayrica suan 2.el 2016 model almak mi yoksa 2 3 ay bekleyip 2018 e girmeyi beklemek mi daha uygun olur sizce. Yil sonu kampanyasi fln olur mu?
  • CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    Ne kadar beklerseniz o kadar zarar edersiniz.alın geçin.aralığa kadar 3-5 zam gelir aralıkta 3-5 iner aynı hesap.
  • CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    Bayileri tek tek arayıp dip fiyat isteyin,eğer ciddi alıcı iseniz, para cepteyse güzel fiyata alırsınız. 2. el alacaksanız da sahibinden güvenebileceğiniz birilerinden alın piyasada çok sahtekar var.
  • Cvplar icin tsk ederim.

    Lpg li kullanimda memnunmusunuz yakit ne civarda acaba. Yol sesi motor sesi gibi sizi rahatsiz eden memnun olmadiginiz hususlar mevcut mu. Benim test surusu fln yapma.imkanim olmadi
  • 2012 model elantra geri görüş kamerasını cidden çok berbat bir yere koymular, resmen mühendislik hatası nasıl olur canlı örneği.

    İnsanlar sürekli elini oraya atıyor, bağaj açma düğmesi sanıp kırıyorlar. Düzeltiyorsun yine aynı şey. En son bantla yapıştırdık.

    Bunu düzeltmenin ucuz ve etkili bir yolu yok mu? Silikonla mı yapıştırsam?
  • 2006 model elantraya 1.6 gls gaz taktırmayı düşnüyüorum araştırdım atiker gold f/p ürünü. Siz nedersiniz? Yakıt tüketimini yarı yarıya etkilermi? Ankarada atiker için iyi montaj yapan işçiliği iyi olan yerler neresi? Bir sürü bayileri var her tarafda fiyatlarda farklı veriyorlardır heralde
  • Tahminim önümüzdeki sene değil ama 2019 da iyi bir güncelleme yaparlar elantraya. Rakiplerinden 10 bin tl az olmasına rağmen fiyatı satmıyor. i40 satmadı kaldırdılar rayından, i30 zaten satmıyor, i20 ve i10 ve blue ile ayakta duruyor hyundai... yani C ve D segmentinde pazarda yok hyundai. Eskiden hyundai araçları boğazına kadar dolu gelirdi fiyatı uygun olurdu satardı. Elantra nın bir önceki kasasından bile donanım olarak sanırım eksikleri var. Halbuki ben Elantra nın tasarımını beğeniyorum. Ancak 4 yıl önceki c segmenti aracımda bile olan elektronik park freninin olmaması, kararan dikiz aynasinin olmaması ve plastik kalitesinin iyi olmaması işi bozuyor. Elantra bu kasaya led ön farlar, elektrikli ayarlanır sürücü koltuğu hayalet gösterge ve ambians aydınlatma ilave ederse elektronik park trenine ilaveten ... aynı fiyatta da kalırsa o zaman megane corolla astra focus ile belki baş edebilir. Çünkü focus hariç diğerlerinin dizel otomatikler sorumlu.. ya tork konvertörlü ya da elantra gibi seri ve sorunsuz değil. Alanlar kullananlara kazasız sürüşlerinde dilerim.




  • Herkese iyi günler. 2011 model Elantra sahibiyim ve aracımla ilgili bir sıkıntım var. Herhangi bir kasisten geçerken sağ ön tekerin olduğu taraftan "LAK" tarzında bir ses geliyor ve sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunun sebebi ne olabilir ve çözümü nedir?
  • teknokolik71 T kullanıcısına yanıt
    Aracınızın z rotlarını kontrol ettirin. Muhtemelen ondandır. 40-50 tlye değiştirirsiniz.
  • Bugun itibariyle 2017 1.6 benzinli elentramla araniza katilmis bulunmaktayim. Daha once sorularima cvp veren hocalarima tekrar tsk ederim.
  • CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.
  • WebWhite W kullanıcısına yanıt
    Amin cumlemize insallah. Tsk ederim
  • CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız, iyi günlerde kullanın, sıfır mı ikinci el mi aldınız, donanımı nedir, ilk izlenimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.
  • HarunHoca kullanıcısına yanıt
    Allah razi olsun daha iyileri sizlerin olsun hocam. Aracim 2 .el ama sifir gibi suan 3000km de. 16 benzinli stayl paket. İlk sahibi 2 ay once almis arabayi jelatinlerini bile cikarmamis. Ses yalitimi park sensoru deri direksiyon simidi kaput koruma yaptirmis. Ayrica 4 adette sifir kislik lastik almis.

    Araba cok sessiz kullanimi cok rahat uzun yillardir hyundai kullanicisi olarak ki halen 98 accent ve 2012 era kullanan biri olarak beklentilerimin ustunde. Keske imkanim olsaydida dizel otomatik modelini alabilseydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEHENNEMTR1 -- 31 Ekim 2017; 8:32:38 >
  • CEHENNEMTR1 kullanıcısına yanıt
    Hımmm çok iyi bir alım olmuş görünüyor, üç bin demek sıfır araç demek hem de anlattığınıza göre ekstralı bir araç, tekrar hayırlı olsun. Tabi accent ve era B segmenti araçlar, elantra ise üst sınıf bir araç dolayısıyla daha konforlu bir araç. Haklısınız inmkanlarınız elverse idi de dizel otomatik alsa idiniz daha iyi olurdu ama onu bulamayan çok insan var, elantra son derece güzel bir araç.
  • 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.