merhaba arkadaşlar 2010 model era dizel aracım var. 1000-3000 devir arasında gaza basarken hava emiş gaza bırakıncada hava tahliye gibi rüzgar mı desem ıslık mı desem o tarz bir ses var. Benim aklımda turbo veya hortumlarında delik vs diye geçiyordu.Bu arada aracı alalı 7 ay oldu 7 aydır ses motor ısınınca veya hava sıcak iken daha az duyuluyor.Ama sesin şiddeti hiç artmadı.
2 ustaya gösterdim birisi turbocu birisi normal motor ustası.7 ay önce turbocu hafif ötme var dedi.Bugün de motor ustası bunların sesi böyle hiçbir sıkıntısı yok dedi.
Bu arada araçta ne duman ne çekişten düşme nede herhangi bir sorun yok.
Kullananlar veya kullanmış olanlar hafif bir hava sesi duyuyor musunuz? Motorun karakteri mi böyle.
Video daki sese çok benzer ama bu kadar şiddetli duyulmuyor.
yukarı.
hocam km durumu nedir aracın, dizel eralaerın güzel kısmı 110bg güçlü bi motoru var özellikle üretildiği yıl düşünüldüğünde fakat bu güç maalsef erken turbo arızasına neden oluyor.
6 ay önce araç alırken listemin ilk sırasındaydı ama 100bin kmnin altındaki ilanların yarında turbosunun değişmiş olduğunu farkedince vazgeçmiştim, çünkü ben de uzun yıllar kullanmayı planlıyordum.
eğer arada kaldıysanız yetkili servise gidip arıza tespiti yaptırın bence
turbo büyükse bu ses normal fazla miktarda hava çekiyor turbo kanatları pervane diyim büyük olduğundan havayı çekme sesi normal bu. tırlarda bu ses hali hazırda var soğukta rölantide çalıştırırlar ilk çalışmasını yaparken arada gaz verirler kompressör dolsun diye bu ses gaz verdikçe çıkar. yolda giderken ıslık sesi gibi ses geliyorsa sorun başlangıcı demektir ama bir müddet daha turbonuz gider ama birden mil keser falan performans yarıya düşer kapkara duman atarken gün batımını izleyebilirsiniz :D
Aynı ses benim aracımdada var ben 15bin kmdir kullanıyorum aldıgımdada vardı bu ses. Hiç bir sıkıntı yok aracım focus 1.6 tdci 110hp , bir kere gosterdım sıkıntı yok dedi usta. Daha önce 1 kere turbo degişmiş, motor güçlü oldugundan turboyu bir nebze erken yiyormuş.