Şimdi Ara

Hysteresis nedir? fanlarla ve sıcaklıkla ilgisi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI afterburner da bu seçenek var ne işe yarar nasıl kullanılır bilemedim.




  • bunu çok merak ediyorum lütfen bilenler anlatsın tşk.

  • Fan hızının ısıya göre çabuk düşmesini geciktirmek için kullanabilirsiniz. Şöyle bir senaryo yapalım; Fan Curve ayarını 60 derecede %60 devirde, 70'e %70 vs ayarladık diyelim, kartın yükten çıkması halinde fan dönüş yüzdesi ısıyla birlikte düşecektir, bu dengeli ve gecikmeli bir soğuma sağlar, biz daha kısa sürede soğumasını istiyor isek; örnek 10 derece hysteresis değeri verirsek, kart 60 dereceye inene kadar %70, 50 dereceye inene kadar %60 devirde dönecektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KOKTURUK

    Fan hızının ısıya göre çabuk düşmesini geciktirmek için kullanabilirsiniz. Şöyle bir senaryo yapalım; Fan Curve ayarını 60 derecede %60 devirde, 70'e %70 vs ayarladık diyelim, kartın yükten çıkması halinde fan dönüş yüzdesi ısıyla birlikte düşecektir, bu dengeli ve gecikmeli bir soğuma sağlar, biz daha kısa sürede soğumasını istiyor isek; örnek 10 derece hysteresis değeri verirsek, kart 60 dereceye inene kadar %70, 50 dereceye inene kadar %60 devirde dönecektir.

    Allah razı olsun hocam.. bende anlattığın şey gibi bir fonksiyon olduğunu tahmin ettim fakat bi sakatlık olur diye ellemedim bu ayara.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 3 Temmuz 2021; 4:1:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.