Şimdi Ara

hyosung gt 250r hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam 2.el bi gt250r alırken nelere dikkat edilmeli? Öyle de böyle de japon olsun diyen arkadaşlar çelişkide bırakıyor beni açıkçası.. Hyosung bence güzel ve kaliteli bir marka. Hangi yıllar arası üretilen gt250r önerirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

Hocam 2.el bi gt250r alırken nelere dikkat edilmeli? Öyle de böyle de japon olsun diyen arkadaşlar çelişkide bırakıyor beni açıkçası.. Hyosung bence güzel ve kaliteli bir marka. Hangi yıllar arası üretilen gt250r önerirsin?

motorun başında olsak sohbet etsek çok şey anlatacağımda :D önerim şudur eğer sıfır bir gt 250r alıp yada 2. el uygun fiyatlı rodajı yeni bitmiş yada 2-3 binde bir gt250r alıp gönül rahatlığı ile binebilirsiniz. geçmişi olmayan gt250r alın yani çünkü bu motor acaip torklu ve kuvvetlidir, ağırdır, acaip tat verir binerken ve alan arkadaşlar bi süre kıyamaz alışamaz abanmaz motora birazda şans meselesi ama bilindik motor almakta fayda var..görüntüsüne herkes bayılır bakan geçerken bir daha bakar döner bakar . benzin alırken odak olur . bir yere parkedince toplaşmalar olabiliyor başında. havası süper o ayrı :D onun dışında grenaj olarak pek iyi değil ses yapabiliyor bazı yerleri yeni olanı almak daha iyi tabi yeni olan iyi olan sonuçta. gt250r ın tekerleri shinkodur paranız yoksa shinko ile biniyorsanız ve agresif biniyorsanız çokta usta olsanız bir gün duramaz yada kaydırır düşersiniz. geç ısınır yolu pek tutmaz ve asfalt temiz ise düz giderken ani fren yaparsanız ön fren mükemmel tutar tabi hafifseniz yapışırsınız o ayrı . yakıtı pekte iyi sayılmaz malum benzin 5 tl civarı 18 kuruş felan yaktırıyorum ben sakin binmede ani hızlanmalar yok 7500 deviride geçmem öyle .

motorun artıları ve eksileri derseniz
    benim bindiğim çokta sevdiğim bir motordur :D hiç bir artısı yok forumda bana çok kızarlar genelde motorsikletnet forumunda

eksileri kıyametle çok narin nazlıdır cimrilik yapıp 4-5 bine alan herkesin elinde kalmıştır yada ağır masraflar çıkarmıştır . o yüzden temiz az km canı yanmamış bir gt250 r alır sakin sakin biner iyi bakarsanız çokta kaliteli bir motordur 150 bin 250 bin yapanlar var yurtdışında. bizdede veriliyor gaz kaydırılıyor arka motorların bir çoğu 20 bini göremiyor 50 bine gelmeden bitiyor çoğu km düşürme olayı felanda var kaza yapıyor adam gösterge değişiyor . biniyor birde eee 20 binde . shinkoda erimeyen acaip bi lastik :D binsen sürekli 50 bin yapsan yarısı anca gitmiştir.

o yüzden alırken iyi baktırın çoğu gt250 r düşmüştür boyalıdır kazalıdır şase yamulmuştur ön maşa kısmından . ve parçaları acaip pahalıdır bir japona göre çok ucuzdur tabi ama çin malına göre acaip pahalıdır. paranız varsa az km yüksek motor temiz bişey alın. ve gt250 r aslında çokta sağlamda olsa kapalı garaj motoru olmalı çadırla felen dışarı koyarsanız motor kendini bırakır masraf açar.

aydınlatması orta derecedir farı iyidir aslında ama zannettiğiniz kadar yolu aydınlatmaz tabi bir çok motora göre süperdir aslında sellektör attığınızda mutlaka görürler manevraları mükemmeldir eğer uzun ve ağır bir insansanız oturuşu koltuğu çok rahatsızdır arka freni çok iyi ayarlamanız gerekir kayar herşeye :D taşlı topraklı yollara gelmez hyo sürekli temiz asfaltta binilmesi gerek .

merak ettiğiniz ince detaylar varsa sorun cevaplarım önce gt250r ımda komple motor yaptırdım enjeksiyonludan çok çektim şuan karbüratörlü kullanıyorum 3500 km de motorum aramız çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 24 Ekim 2013; 9:55:13 >

• bir arkadaşla sohbet ediyorum bu konudan öözellikle belirtiyorum geliriniz yoksa gt250r almayın :D benim gelirim olduğu halde şuan 600 lük bir motor alamıyorum çünkü zordur ona bakmak .

gt250r alacaksınız 5 bininiz var mesela herşeyi düşünün . üste alma 100 tl kask vs ıvır zıvır alınacak kilit onu al bunu al vs hadi diyelim bunlar var :D sigorta parası 130 dan 400 e kadar var :D yaptırdınız hadi 200 e oldumu 5300 :D 5 bine aldığınız hyodanfayda gelmez onun ağır bakımları gelmiştir balatalar ondan sonra yağ zincir dişli seti vs hepsi bi 300 kadar tutar malzeme parası sadece hadi 300 de oldumu 5600 sonra bişey sizi huzursuz eder :D elbet bi sorun çıkarır hop slm verdik ustaya gitti 100 tl hesabı :D yani 6000 e zor toparlarsınız o yüzden alırken herşeyi tam daha az km daha temiz 6000 e motor alın yada zorlayın 7 bine :D paranız yoksa zor bele bi 4-5 bin toparlıyorsanız almayın hyo honda cbf 150 felan alın , bu motor çokta yakar üzlürsünüz rahat rahat gezemedikten sonra hyo almayın ya.

• Ya motoru oyle bir anlattinizki zaten kararsizdim iyice sogudum yeminle :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

Ya motoru oyle bir anlattinizki zaten kararsizdim iyice sogudum yeminle :))

öyle kardeş ben gördüğümü söylerim aldığını öven beyinsizlerden çok var buralarda :D ben gördüğümü söylerim . param olsa asla almazdım ama boyum ve kilom itibari ile beni rahat çekebilecek az yakan tek motor bu :D fiyatına oranla .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

Ya motoru oyle bir anlattinizki zaten kararsizdim iyice sogudum yeminle :))

öyle kardeş ben gördüğümü söylerim aldığını öven beyinsizlerden çok var buralarda :D ben gördüğümü söylerim . param olsa asla almazdım ama boyum ve kilom itibari ile beni rahat çekebilecek az yakan tek motor bu :D fiyatına oranla .

saol kardeş bu kadar açık yüreklilikle anlattığın için :)
  • Hocam ellerine sağlık, gerçekten vazgeçtim :) Samimiyetin için teşekkürler aydınlattın beni. Cbr 250, Gv250, Gt250 Naked, Gt250R ve Cbr125R vardı listemde. Gv250yi ss için elemiştim. Gt250r ise şimdi eledim yorumlarından sonra.. Gt250naked artık cazip gelmiyor. Cbr 250 ve Cbr 125r kalıyor. ilk motorum olcağı için sanırım Cbr 125r alırım. Teşekkürler.
  • :) yanlış anlaşılmasın ben motoru kötülemedim hakkında yorum yaptım üzerinde doch motor var ki gayette kaliteli motordur hondanın sürekli kullandığı motorlardan ama :D geriside önemli tabi . ve bütçe yorumum ve km yorumum dikkate alınırsa sevinirim ona göre davranın .
  • quote:

:) yanlış anlaşılmasın ben motoru kötülemedim hakkında yorum yaptım üzerinde doch motor var ki gayette kaliteli motordur hondanın sürekli kullandığı motorlardan ama :D geriside önemli tabi . ve bütçe yorumum ve km yorumum dikkate alınırsa sevinirim ona göre davranın .

bugün bayide sordum sıfır model gt250r ruhsat plaka dahil 11000 lira şimdi bu paraya bunumu alırsın yoksa cbr250r mı ?
  • quote:

quote:

:) yanlış anlaşılmasın ben motoru kötülemedim hakkında yorum yaptım üzerinde doch motor var ki gayette kaliteli motordur hondanın sürekli kullandığı motorlardan ama :D geriside önemli tabi . ve bütçe yorumum ve km yorumum dikkate alınırsa sevinirim ona göre davranın .

bugün bayide sordum sıfır model gt250r ruhsat plaka dahil 11000 lira şimdi bu paraya bunumu alırsın yoksa cbr250r mı ?

boyunuz müsaitse ninja alın :D honda yaramaz honda çok geride kaldı artık bmw yamaha kawasaki suzuki ---- honda :D arada markalarda var
  • Çok yüzeysel bir cevap yazayım. Hyosung motosikletler güney Kore üretimidir. Türkiye de yetkili satıcısı Kanuni olduğu için marka ismini motorun sağına soluna bastırması o motoru Kanuni yapmaz.Hoş, yapsa da kötü bir şey sanki... :)

Hyosung gt 250 r' ın mekanik ''motor'' kısmını Suzuki geliştirmiştir..Honda ile bir bağı yoktur.

Bireysel olarak yorumlarsam;

250 cc ss' ler için de en kaslı görüşüne sahip makina bu.Ayrıca performans olarakta burun farkı ile de olsa en iyi bu makina ama ve lakin direksiyon turu çok kötü, lastikler kötü, frenaj eh işte. Hepsine çare bulunur ama biz bu motosikletin karenajları sökünce şok olmuştuk. Bildiğin sanayi de demircilere yaptırılmış izlenimi yaratan bir şasesi vardı. İtalyan kullandığım için mi ya da diğer 250 cc ss leri yeterince incelemediğim için mi bilmiyorum ama ben direkt elemiştim bu motosikleti.

Yukarı da yazdıklarım dışın da yorumlarsam eğer;

2 yıldır bu motosikleti kullanan arkadaşıma göre sorunsuz, yedek parça sıkıntısı olmayan, ikinci eli kuvvetli, dikkat çeken bir motosiklet.

Aldıysanız ya da alacaksanız hayırlı olmasını umar ve iyi sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xheatus -- 25 Ekim 2013; 3:12:10 >

• dohc motor tipidir aynı motorun 600 ve 1000 lik olarak hondanın kullandığı ve vites geçişleri aynı kaya gibi olup geçirirken çat çut ettiği birsürü motor vardır hondanın ürettiği motor diyen olmadı :D 2. elide kuvetli değil malesef ölücülerin motorudur hyo . alanın genelde elinde kalır ve alığı fiyatın çok altına anca müşteri bulabilir. hyo alıpta karla satan bir varlık yoktur sadece galeriler :D 3-4 yıldır hyonun piyasasını takip ediyorum hep özendiğim motordu . övülecek yada memnun kalınacan tek yanı dediğim gibi az km taze olacak geçmişi olmayacak kötü bir geçmişi . alan kişide düzgün binecek sıkıştırmayacak anca . süs motorudur 2 kaptırayım işte 0-100 ü 7 sn de alayım diyenlerin motoru eline aldıkları çok görülmüştür. yedek parça olarakta hiç güvenmeyin 1 ay krank bekleyen onlarca insan var keçeleri bulamazsınız . lazım olan parça kıyıda köşede garip bir parça ise mutlaka 1 ay beklersiniz . ve hiç ummadığınız kolay olduğunu düşündüğünüz parçaların temini bile yoktur. ufak bir sorununuz vardır komple tek parça halinde satılıyordur ve külfetlidir alamazsınız öyle bozuk binersiniz.

• Hondanın sürekli kullandığı DOHC motor denilince yanlış anladım sanırım, Suzuki geliştiriyor motorunu o yüzden yazma gereksinimi duydum.Yukarda da belirttiğim gibi kullanan bir arkadaşımın yorumları öyle idi. Kişiden kişiye değişiyor kullanıcı yorumları.Belki de sahip olanlar abartıyolardır bilemiyeceğim zira ben zaten alınabilir motorlar arasından elediğimi de belirttim..Yine de inene, binene, alana, satana bir söz söyleyemem, hayırlı olsun, tekerleri düz bassın derim.
  • ne kadar kalıplıda olsa ben vazgeçtim hocam, anca düşeş sorunsuz gelirse düşünürüm, yoksa hedefim belli 8000 lira civarına ikinci el cbr250 alıcam en sorunsuz az yakan kullanımı basit ideal motor o, diğer cinli markalarıda araştırdım ama hepsi yırt hele hele yukinin yk250 lik modeli var görünüş fena ama motor 120 yi nerdeyse zor görcek bu kadar saçma işlerde var, demem oki kanuni kdr250, yuki yk250, hyosung gt250r, bu moto calibre 250cc, yamaha ve diğer markalarıda inceledim maalesef yine en ideali honda olduğuna karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xheatus

Hondanın sürekli kullandığı DOHC motor denilince yanlış anladım sanırım, Suzuki geliştiriyor motorunu o yüzden yazma gereksinimi duydum.Yukarda da belirttiğim gibi kullanan bir arkadaşımın yorumları öyle idi. Kişiden kişiye değişiyor kullanıcı yorumları.Belki de sahip olanlar abartıyolardır bilemiyeceğim zira ben zaten alınabilir motorlar arasından elediğimi de belirttim..Yine de inene, binene, alana, satana bir söz söyleyemem, hayırlı olsun, tekerleri düz bassın derim.

yanlışın var yaw :D o sadece gt650 ve r lar için suzukinin 650 lik motorunun aynısını koymuşlar ve bu firmanın motorları çok eskiden suzuki marka adı altında üretiliyormuş s&t motor kendi üretiyor bunları artık , korelidir japonluğu yoktur :D suzukiyle gt250r ın hiç bir alakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 30 Ekim 2013; 10:39:55 >

• ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Vikipedi de Suzuki GT250R tanıtım yazısının ufak bir bölümü;

''The GT250R comes stock with a 249 cc V-twin engine.[3] The Hyosung V-twin engine was designed in Hamamatsu Japan by a design team consisting of engineers who have previously worked in the research and development teams of Suzuki.''

İngilizcesi olmayan arkadaşlar için;

''GT250R stock bir 249 cc V-twin motorla gelir.Hysoung V-twin motor daha önce Suzuki araştırma ve geliştirme ekipleri ile çalışmış mühendislerden oluşan bir tasarım ekibi tarafından Hamamatsu Japonya'da tasarlanmıştır.''

Anlayacağınız 250 cc de Japon mühendisliğidir. S&T motor üretiyor demişsiniz de biz zaten üretimden değil mühendislikten bahsediyoruz. İphone'un mühendisleri Amerikalı Apple çalışanları ama üretimi ve işçiliği Çin de..Bu Apple'ın Amerikan mühendisliği olmadığı anlamına gelmez değil mi ?

• quote:

Vikipedi de Suzuki GT250R tanıtım yazısının ufak bir bölümü;

''The GT250R comes stock with a 249 cc V-twin engine.[3] The Hyosung V-twin engine was designed in Hamamatsu Japan by a design team consisting of engineers who have previously worked in the research and development teams of Suzuki.''

İngilizcesi olmayan arkadaşlar için;

''GT250R stock bir 249 cc V-twin motorla gelir.Hysoung V-twin motor daha önce Suzuki araştırma ve geliştirme ekipleri ile çalışmış mühendislerden oluşan bir tasarım ekibi tarafından Hamamatsu Japonya'da tasarlanmıştır.''

Anlayacağınız 250 cc de Japon mühendisliğidir. S&T motor üretiyor demişsiniz de biz zaten üretimden değil mühendislikten bahsediyoruz. İphone'un mühendisleri Amerikalı Apple çalışanları ama üretimi ve işçiliği Çin de..Bu Apple'ın Amerikan mühendisliği olmadığı anlamına gelmez değil mi ?

bunu birisi yorum olarak yazmış :D 79 senesinde elleri değmiş ama tamamen s&t nin kendi üretimi yazı değilde fabrikanın tanıtımı yada fabrikanın sayfalarından vb gerçek bir kaynaktan jpeg eklenirse inanırım şayet :D bu motorun japon motorlarla hiç bir alakası yok tamamen sorun çıkarılması için üretilmiş ve japon kardeşlerim bunu yapmazlar bizlere yaw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 30 Ekim 2013; 16:35:32 >

• ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hyosung_GT250 Buyrunuz.Alt tarafta referans kısımların da Hyosung'un da web adresleri var ki vikipedi den sağlam kaynakta bulunamaz sanırım. Yasal yaptırımları var, olmayan bir bilgiyi veremezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xheatus -- 30 Ekim 2013; 16:41:11 >
  • quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyosung_GT250 Buyrunuz.Alt tarafta referans kısımların da Hyosung'un da web adresleri var ki vikipedi den sağlam kaynakta bulunamaz sanırım. Yasal yaptırımları var, olmayan bir bilgiyi veremezler.

ilan açarken yazalım ozaman yan sanayi suzuki diye hayabusa yawrusu
  • Ehehe Mekanik kısmın da Japon dokunuşları var ama sonuçta Koreli bu arkadaş. Bir kaç defa binip beğenmediğimi de söylemiştim, Hyosung savunucusu falan değilim ama çokta haksızlık yapmayalım zira çevrem de kullanan kimsenin ağır sorunlar yaşadığını görmedim. Devir kesicisi bulunmayan eski modeller de '180 gördüm 190 gördüm baba' diye krank'ı eline alan apaçiler yüzünden haksızlık etmeyelim sadece.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.