Şimdi Ara

hukuktan anlayanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlığa ek olarak ya da mantıklı düşünebilenlerin fikirlerini merak ediyorum, acaba bir suç işlenmeden cezalandırılabilir mi? böyle birşeyin yapılması ne derece akla mantığa uyar?

• Nedemek istediğinizi açık olarak yazabilirmisiniz?
  • bence bu mumkun
  • Hukuğun egemen olduğu yerde suçlu ceza alır ama hukuğun ve adaletin olmadığı yerde suçsuzlarda ceza alabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

Nedemek istediğinizi açık olarak yazabilirmisiniz?

bi sorunum var ve olur ya aramızda hukuk ile ilgili bi işte çalışan yada okuyan vardır diye soru sordum, bence gayet açık.
    işlenmemiş bir suçun cezası verilebilirmi?
  • Oluşma aşamasındaki suçlara (teşebbüs) verilebilir. Kanunsuz suç ve ceza olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Beyinli

Oluşma aşamasındaki suçlara (teşebbüs) verilebilir. Kanunsuz suç ve ceza olmaz.

peki atıyorum, benim belimde silahım var ama ruhsatı taşıma izni vs. ne gerekiyorsa hepsi tam yani hiçbir eksiğim yok evrak olarak. şimdi ben belimde silahla yolda yürürken senin belinde silah var, adam vurabilme ihtimalinde var ozaman denilip tutuklanabilirmiyim mesela?
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

peki atıyorum, benim belimde silahım var ama ruhsatı taşıma izni vs. ne gerekiyorsa hepsi tam yani hiçbir eksiğim yok evrak olarak. şimdi ben belimde silahla yolda yürürken senin belinde silah var, adam vurabilme ihtimalinde var ozaman denilip tutuklanabilirmiyim mesela?

DH yönetimiyle ilgili problem mi var.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

DH yönetimiyle ilgili problem mi var.

yok yav ne problemim olacak, onlar takılıyor kendi hallerinde banane. ciddi şekilde merak ettiğim için sordum bunu.

• Yapma etme yoksa birazdan seni çizecekler.
  • Bir şey bile yapmasına gerek yok "Düşünce"suçundan yargılanan insanlar var.
    Cürüm işlemek amacı ile çete kursan (faaliyette bulunmasan bile) ceza alırsın.
  • quote:

Yapma etme yoksa birazdan seni çizecekler.

yönetici girmiş mesajını yazmış bende cevabımı vermişim. aklında soru işareti varsa eğer buyursun sorsun.

@:::KR@L:::
    suç işlemek gibi bir niyette olmadığını varsayarsak peki?
  • evrakları tamam olan bir araç her an hız yapıp suç işleyebilir. yapmadan ceza veremessin. güçlü kanıtlar olması lazım. evrağı tamam olan silaha da veremessin. elinde silahla bi hışımla bi hasmının yanına gidersen evine çalıştığı kuruma vs o zaman teşebbüse girer. suicide saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

evrakları tamam olan bir araç her an hız yapıp suç işleyebilir. yapmadan ceza veremessin. güçlü kanıtlar olması lazım. evrağı tamam olan silaha da veremessin. elinde silahla bi hışımla bi hasmının yanına gidersen evine çalıştığı kuruma vs o zaman teşebbüse girer. suicide saygılar

hah işte süper örnek oldu bu araba işi, sağolasın hocam

anladığım kadarı ile işlenmemiş veya teşebbüs olmayan suçlar cezalandırılamıyor. yani nasrettin hocanın testiyi kırmadan dövmesi olayı yaşmış eyvallah herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 8 Mart 2009; 2:33:54 >

• Kazanılmamış bir başarıya ödül verilmesi nasıl mantıksız ise işlenmemiş bir suça da ceza verilmesi o derece mantıksızdır. İşlenmemiş bir suça asla ama asla ceza verilmez. Fakat şöyle bir durum var, suş işleme eğiliminden şüphelenilen kişiler özgürlüğünden geçici olarak mahrum bırakılabilirler. Bu suçu önlemek için alınmış bir tedbirdir. Fakat bu önüne gelene uygulanabilecek bir durum değildir. Bu yönde çok güçlü bir kanaatin oluşması gerekir.
  • Düşünce suçları cezalandırılabiliyor mesela.
  • İnsan aktif bir suçludur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Düşünce suçları cezalandırılabiliyor mesela.

Yasalarda açık bir biçimde "bu suçtur" denildikten sonra herşey cezalandırılabilir. Burda önemli olan suçun tanımıdır. Hangisi suç olmalı veya hangisi suç olmamalı şeklinde bir tartışma yasamanın tasarrufudur.
  • Bu ülkede 80 li yıllarda bir kanun vardı:
    Hayat kadınına tecavüz suç değildi. Bu kanun tepkiler üzerine kaldırıldı.
    Demem o ki diğer ülkeleri bilmem ama bu ülkede kanunlar nabza şerbet vermek felsefesiyle yapılıyor. Bize de uymaktan başka çare kalmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.