Şimdi Ara

HUKUK ÖNEREN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lys ye daha girmedim ama edebiyattan 40 ın üzerinde yaparsam İstanbul Üniversitesi hukuk a gidebiliyorum,okuyan veya bilen birisi rehberlik edebilir mi?Zor mu? İş bulmak kolay mı Maaşları ne durumda bir yardım edebilir misiniz?

• Valla mezun olunca 1 yil staj yapiyorsun
    2500-3900 sabit maas aliyorsun sabit kamuda olirsan.
    Ama eger kendin ozelde calisirsan o senin basarina bagli.
    Tabiki maddiyat onemli ama once yapabilirlik oranini dusun cunku yapamicagin meslekte basarisiz olursan hem hayatin guzel gecmez hem de sen mutsuz olursun.
    Istiyorsan oku bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerrakSeyarci. -- 17 Haziran 2015; 19:39:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerrakSeyarci. kullanıcısına yanıt
    Ben yapabileceğime inanıyorum,hani derslerden geçmek için de yorum,muhakeme yeteneğini de kendimde buluyorum o yüzden tercih yaparken maddiyat da önemli oluyor,isteyen herkes baroya kayıtlı olabiliyor mu yoksa bir sınırı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerrakSeyarci.

Valla mezun olunca 1 yil staj yapiyorsun.
    Baroya kayitli olursan sabit 3900 maas aliyorsun.
    Ama eger kendin ozelde calisirsan o senin basarina bagli.
    Tabiki maddiyat onemli ama once yapabilirlik oranini dusun cunku yapamicagin meslekte basarisiz olursan hem hayatin guzel gecmez hem de sen mutsuz olursun.
    Istiyorsan oku bence.

Hangi baroymus o soylede biz de alalim o barodan

• Valla don degistirir gibi araba degistiren avukatlarda var ayin sonunu zar zor getiren avukatlarda havasi var diye okuma hukuku cidden seveceksen oku he bu arada iuhf den mezun olursun bos mezunsan kimse dava falan vermez ama anadoluda bir hukuk fakultesinden ciddi anlamda bilgili bir sekilde basarili olursan sende don gibi araba degistirirsin is sendesende bitiyor aslinda her bolumde is sende ama hukuk bir tik ileride

• Baroya kaydin siniri var herkesi almiyorlar aynen.

• Bu başlığa yazanlar sanırım baronun kelime manasını bilmiyor. Ben açıklayayım. Baro, avukatların zorunlu bir örgütlenmesidir. Baroya kayıtlı olmazsan zaten avukatlık mesleği yapamazsın. Arkadaşların anlatmak istediklerini özetleyeyim: Avukat olursan bireysel avukatlık ya da kamuda (devlette yani) avukatlık yapabilirsin.

Devlette avukat olmak için İstanbul kpss 87 puan alman gerekir -çok kolay değildir- ve net maaşı 3300tldir
    http://www.derszamani.net/2012-avukat-maaslari-ocak-ve-temmuz.html

Hukuk danışmanlığı veya bireysel avukatlıklarda ise başlangıç rakamları bir hayli düşük olmakla kazanacağın parayı sen belirlersin. Hukuk mezunu olunca hakimlik savcılık noterlik gibi meslekleri de yapabilirsin tabi torpilin varsa :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galatasaray'da Okuyan Var Mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pardon su yanlis anlasilmasin mezun olur olmaz tabiki 3900 lirayla baslayamaz ben ortalamasini soyledim ilk basta bildogim kadariyla 2500 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerrakSeyarci. -- 17 Haziran 2015; 19:37:17 >
  • yani gerçekten çok ilgin yoksa çok okumaya ,ezbere,yorulmaya gelemem diyorsan tavsiye etmem. ha ben yaparım, ilgim de var maaşı da uygun diyosan senin kararın.
  • Ailemde 5 6 tane hukukcu var. Barodan 500tl aliyorsun stajda ama her baro vermeyebilir.Bir avukatin yaninda haftalik 100-200 arada eklerle 1500 tlye baslarsin ama hic bir stajer 2500 almaz.Bende hukuk istiyorum şirket avukatligi dusunuyorum insallah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.