Şimdi Ara

Hukuk mezunundan hukuk yazacaklara tavsiyeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
11
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ''Özür dilemek erdemliktir'' dileriz tabiki..
  • sağolasın hocam bir de özelden soyadını söylesene birkaç mustafa tanıyorum çünkü
  • Akdeniz hukuk fakültesinde son sınıfa geçtim.2015 yılından beri bu forumdayım yani uzun zamandır bu bölümü okuyorum.Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu ülkenin hukuk sistemine gram güvenim yok.Eşit ağırlıkta 20 k- 35 k aralığında yapan arkadaşlar tek şanslarını hukuk olarak görüyor oysa ki okuyanlar ve mezun olanlar biliyor ki bu ülkede düzgün işleyen bir hukuk sistemi yok.İki senedir duruşmalara gidiyorum boş olduğum günlerde hiç unutmam ilk gittiğim bir ceza mahkemesiydi 4-5 dava gördü hakim.Ara verdikten sonra yanımıza geldiğinde dediği ilk şey "beklediğiniz gibi değildi di mi ?" Gerçekten de öyleydi.İlk sayfalarda bir arkadaş yazmış.Davada avukat gelir kendi duruşmasını bekler , zaten vermiş olduğu dilekçe ile davayı tamamlamıştır duruşmada sadece önceki beyanlarımız aynen geçerlidir tarzı şeyler söylerler.Bunun üzerine hakim duruşmayı yürütür ve karar verir veya ileriye erteler.Yani aklınızda suits vs dizilerdeki gibi duruşma sahneleri gelmesin.

    Bunları bir kenara bırakalım ve işin özeline inelim biraz.Hukuk fakültesi insana ne katar diye soralım kendimize?
    1)Okuma alışkanlığı
    2)Okuduğunu yorumlayabilme ( kitaptan veya notlardan edinilen bilgilerin kanunlarla nasıl harmanlandırılacağı)
    3)Yorumladığını karşıya aktarabilme

    Şimdi şunu soralım bir hukuk fakültesi nasıl okunur ?
    1)Devam zorunluluğu yoktur , derslere gelinmez notlarla geçilir.
    2)Derslere gelinir ama her ders dinlenmez hocaya göre dikkat verilir veya amfinin arkasında uyulur
    3)Ders en önden takip edilir , not çıkarılır kimseye verilmez
    4)Laylaylom okunur , karşı cinsin peşinde koşulur 6-7 yılda bitirilir , BAM'ın görevi nedir neye bakar bilinmeden bitirilir

    Eğer 1 ve 4 te yer alan bir öğrenciyseniz üstteki üç madde asla tam olmaz.2 veya 3 te olmanız gerekir.Yani derse gitmeniz gerekir.Ders derste öğrenilir.Bu yüzden yüksek puanlı hukuk fakültelerinde okumak iş hayatı bakımından her zaman 1-0 önde olmak demektir.Bunun nedeni o hocadan alınan derstir.Sen o hocanın dersine girmemişsen o fakülteden mezun olmanın hiçbir anlamı yoktur.

    Yabancı dil konusuna gelelim.Ben ticaret - şirketler ve spor hukukuyla uğraşmak istiyorum.Bunun için benim okulu bitirmeden c1 seviye ingilizce bilmem gerekiyor (7 ve üzeri ielts puanı) Eğer ben çok iyi seviyede ingilizce bilmezsem kimse benim kara kaşıma kara gözüme bakıp da gel demez.Zaten benim gibi binlerce mezun var onlardan bir farkımın olması gerekir.Benim ingilizce seviyem şu an b1-b2 dir.Writing kısmım (gramer ve kelime bilgisi) yeterli olmasa da listening ve reading kısmım gayet iyidir.Ancak writing ve speakingi geliştirmek için de eğer okullar online olursa gramer kitabı ile çalışıp yazın da ielts'e giricem.Yani dil bilin 1 tane yetmez çok iyi ingilizcenin yanında fransızca/almanca/ispanyolca bu dillerden de en az 1 tane bilmek gerekir ki ben bu 4 dili de öğrenmek için uğraşıcam.Neden peki 4 dil bilmek için uğraşıyorsun diye sorarsanız "aranan avukat" olmak için derim.Evet bütün hukuk fakültesi öğrencilerinin hayali budur.İtalyan takım elbise "x bey şöyle bir dava var ancak siz halledersiniz bunu" hayalini kurarak okumuyor muyuz bu bölümü hepimiz.Hepimiz gökdelende ofis açıcam hayaliyle başlamıyor muyuz? Hangimiz ben apartmanda kırık dökük bir büro açıcam der ki?

    Son olarak üstte bir arkadaş şey demiş " bana top üniversiteler dışında yüksek bir makamda çalışan avukat gösterin" şimdi ankara hukuk ve istanbul hukuk 100 yıldır avukat yetiştirdiği için iyi ve saygın avukatlar bu okullardan mezun oluyor diye de kimse dememiş.Sorun bakalım 1970-80 lerde kaç tane hukuk fakültesi varmış.Asla ama asla okulunuzun etiketinin arkasına sığınmayın.Okulun adı sizi top seviye büroya sokar ama orada tutunmanızı sağlayan kendinizsiniz.Daima kendinizi geliştirin.Kaleminiz sağlam olsun.Dava dilekçe ile kazanılır veya kaybedilir (usule de uymak şartıyla tabi) Bunun dışında söyleyebileceğim pek bir şey yok çok uzun yazdım ama şunu unutmayın çalışmak her kapıyı açar.Siz azimli ve çalışkan olduktan sonra "sky is the limit".




  • Yazmayın aq bölümü. Ciddiyim. Hepsi kalitesiz. Öğrencileri Tr'de sosyal olarak en zayıf öğrenciler. Çoğunun tek sosyal aktivitesi dersten sonra kağıt oyunları oynamak. Çoğu okula haftada 2-3 gün gider.Bununla da övünür. Dünyadaki örnekleriyle kıyaslanınca Avrupa'da en acınası hukuk öğrencileri ve hukuk eğitimi bizimdir. Çoğu öğrenci derslerden önce not kırtasiyeden satın alıp ezberler ve geçer. Ödev verilmez,sınıflar 250-300 kişidir. Ders kitapları genelde sanki mezun olduktan sonra bir problemin çözümü için karıştıralacak şekilde oluşturulmuş kitaplar. Yurtdışı eğitiminde ders kitapları ve kaynaklar farklıdır. Bizde iç içedir.


    Çoğu fakültede hocalar İngilizce bilmez, iyi akademisyen dediklerimiz yılların moruklarıdır.


    Leuven Üniversitesi'nin Hukuk tarihi & roma hukuku kürsüsünde PhD candidate ilanı bu:
    She/he has an excellent study trajectory and masters Dutch, English as well French with proficiency. Other languages, and in particular Latin, are a plus.

    (Master'ı tamamlamış olacak;
    Felemenkçe, Fransızca ve İngilizceyi iyi bilecek, Latince de fena olmaz bla bla bla)


    Yurtdışına daha rahat kapı açacak bir bölüm yazın, sonra yüksek lisans yaparken iş arayin yabanci ülkede.




    Eve Cornwellyoutube
    University Day in the Life | Bristol Law School
    https://www.youtube.com/watch?v=86zVBqerI_o
    Eve Cornwellyoutube
    the trainee lawyer diaries: EP1 all-access firm tour
    https://www.youtube.com/watch?v=5loNViiBUPQ


    Bakın bunlar yurtdışında bir hukuk öğrencisinin 1 günü temalı videolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 17 Ağustos 2020; 1:7:55 >




  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    İnsan tercih zamanı yazardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Belki seversiniz. Genel özet bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversitede hukuk okuyorsunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Dokuz eylül

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helixSNAA

    Dokuz eylül
    Bence aradaki çizgiyi de oluşturan insanlar hukukun hayalini kuran, bu bölüm için çalışanlar ile puanım tutuyor neyse hukuk yazıyımcı insanlar arasında. Bir şeye ilgin varsa zaten ne ile karşılaşacağını az çok bilirsin.
    Bu başlıkta yazılarları okuyunca şaşıranları görünce garipsedim ben. Ülkedeki hukukun durumu zaten malumun ilanı, önemli olan kendine ne pay çıkaracağındır. :D
  • şirket işleyeşinden bi haber olan 4 farklı şirket sahiplerinden olan ben ahahahahahhaa ha ayriyeten türkiye'nin en büyük otellerinin sahiplerinin yakını olan ben ha öyle mi ?

    aüde, iüde, marmarada bla bla okuyan çok yakın arkadaşlarım var kime neyi anlatıyorsun ?
    6 aylık staja bu kadar önem veren bir şahısa ne anlatabilirim...

    hiç uzatmaya gerek yok özelden yaz bana görüşelim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.