Şimdi Ara

HUKUK MEZUNLARI İŞSİZ KALIYOR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
10.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hukuk okumak istiyorum ama olup olmaması beni kaygılandırıyor.Kendiniz ya da etrafınızda hiç bir hukuk mezunun işsiz kaldığinı duydunuz mu/deneyimlediniz mi? Hukuk okurken maaşlı olarak bir avukatın yanında staj yapabilir miyim veya işe girebilir miyim?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Hukuk Mezunları İşsiz Kalır mı?

    Hukuk mezunlarının işsiz kalıp kalmayacağı konusunda endişeler mevcuttur. Ancak, işsizlik oranları ve istihdam fırsatları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak cevap değişebilir.

    [Hukuk mezunu işsiz kalır mı] sorusunun tek bir cevabı yoktur. İşsizlik oranları ülkeye, bölgeye ve hukuk alanına göre değişir. Son yıllarda bazı ülkelerde hukuk mezunları için işsizlik oranları artarken, diğerlerinde nispeten düşük seviyelerde kalmıştır.

    [Hukuk okuyan işsiz kalır mı] endişesi, hukuk alanındaki rekabetin yüksek olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak, hukuk mezunları için çeşitli istihdam fırsatları mevcuttur. Hukuk firmalarında, şirketlerde, devlet kurumlarında ve sivil toplum kuruluşlarında çalışabilirler.

    [Hukuk okusam işsiz kalır mıyım] sorusunun cevabı, bireysel becerilere, niteliklere ve ağ oluşturma yeteneklerine bağlıdır. Mükemmel iletişim becerilerine, analitik düşünme yeteneğine ve güçlü bir çalışma ahlakına sahip hukuk mezunlarının iş bulma olasılığı daha yüksektir.

    [Avukat işsiz kalır mı] sorusu, hukuk alanındaki uzmanlık alanına bağlıdır. Bazı uzmanlık alanlarında, örneğin kurumsal hukuk veya ceza hukuku, işgücü piyasası daha rekabetçidir. Ancak, aile hukuku veya çevre hukuku gibi diğer alanlarda iş fırsatları daha fazla olabilir.

    [Hukuk mezunları işsiz] kalma riskini azaltmak için hukuk mezunlarının, becerilerini geliştirmeye, ağ oluşturmaya ve iş piyasasındaki trendleri takip etmeye odaklanmaları önemlidir. Ayrıca, hukuk alanının değişen doğasını kabul etmeli ve sürekli öğrenmeye ve uyum sağlamaya açık olmalıdırlar.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakın zamanda olası . Her yere hukuk açtı adamlar parayı veren diplomayı alıyor. Barajı çok düşük
    İçi bosaltildi her şey gibi .
    Ama tabi sen iyi bir yerden mezun olup yada işini hakkıyla yaparsan illaki ekmeğini bulursun
  • Ayni muhendislik,iibf gibi bakin olaya.Yani iyi yer mezunu olup iyi ing bilen yolunu bulur. Eger uluslararasi is yapan yerlere girerse adliyenin yolunu bilmeyen cok iyi kazanan bir avukat olur.

    Yani ist-marmara(bu ikisinin ikinci ogretimi de olur) ankara-hacettepeyi ayri degerlendirin digerlerin ayri.Tipki koc sabanci itu boun muhendislik-iibf'yi sakarya,mugla,aydin muhendislikle ayni degerlendirmediginiz gibi.

    İyi ingilizce ogrenmey bakin okurken.Zaten sizin mezun olacaginiz sene avukatlik sinavi var.Yani 100k ile ozele gidenler meslege baslayamayacak.

    Ben neden hukuku biraktim? Gazi denen lanet, bir koysam allahina kavusacak veletlerin takim elbise giyip kendini adam sandiklari, sacma sapan bir okul oldugu icin biraktim. Bir de hosuma gitmedi pek dersler. Ayrica ailede cok hukukcu oldugu icin biraz da aile baskisi vardi yani nasil desem hukuk bitirsem isim hazirdi ama karabuk veya kastamonuda hazirdi.Kendime baska bir yol cizmek istedim.Pisman olur muyum?umarim olmam.




  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    Hocam o dolmayan paralı özeller ve liseden bozma üniversiteler kapatılacak deniyor.Yani hukuk mezunları iş kötüye giderken seslerini biraz sağlam duyurdular ve çözüm arandığı halledileceği söyleniyor en azından.Sizce bu onlemler işe yarar mı? Veya hukukun rahatlaması için ne gerekir?
  • Yakovpavlov45 kullanıcısına yanıt
    hukumet uzun zaman sonra ilk defa dogru bir sey yapti avukatlik sinavi ile.o dedigin tipler meslege baslayamayacak.ancak icra mudur yard veya rutbeli polis falan olabilecekler.
  • 2018 sınavında itü ekonomiye girip sonra hem ailevi hem çocukluk hayali sebebiyle deü hukuk fakültesine geçmiş biri olarak bu ülke bu kafayla gittiği sürece yakın gelecekte işsizlik sorunu yaşamayacak bir meslek yok. Bu yüzden zevk alarak okuyacağın bir bölümü seç gerisi sana ve şansına kalmış biraz.
  • Tekrar söylüyorum kaliteli diyebileceğimiz 3-5 fakülteden bir tanesine gidilip sağlam bir ing seviyesi ve öğrenim görürken çeşitli yerlerde (bakanlık olur bir avukat yanı olur) staj veya stajlar yapılırsa hukuk adına bu gelecek kaygısı yok edilir.
  • Alexi Pavlovich kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam teşekkürler.
  • işsizlik sorunu olmayan meslek yok hocam sen iyi bir eğitim al ingilizcen olsun ondan sonra su akar yatağını bulur zaten elbet diğerlerinin arasından sıyrılırsın.
  • Bizdeki temel sorun herkesin her seyi okuyabilmesi. Tip bile patlayacak 5-6 sene sonra. Bu avukatlik sinavinin benzeri her bolume gelmeli. 70 barajini gecemeyen yapmasin meslegi. Tip,muhendislik,isletme hepsi icin olmali.

    Gelecek kaygisi olmayan insan yok gibi dis okuyan arkadasim bile babam batarsa cok sıkıntı yasarim diyor.Biz iibf okuyacagiz meslegimiz bile olmayacak
  • Kleopatra312 K kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru da tıp gibi garanti de değil en azından şimdilik.Kendimizi geliştirmek de öyle kolay veya az paraya olacak bir şey değil.Dil kursları vs ucuz değil.Şimdi nasıl kendimi geliştiririm hem üniversite hem bu faaliyetlere nasıl para bulurum diye düşünüyorum.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    hocam iibf gerçekten çok mezun var ve ne olacağın belli değil ben 4 seneni belirsiz birşey için yakma bir kez daha düşün derim.
  • Kleopatra312 K kullanıcısına yanıt
    Bilkent ya da boğaziçi iibf çok iyi değil mi hocam?
  • staj kovalayacaksın olmadıysa yazın ya da parttime bir yerde çalışmanı öneririm zor olacak ama bu yaşlarda yapmazsak ileriki yaşlarda daha sıkıntı çekeceğiz. Sıkıntı çekmeden malesef birşey sahibi olunamıyor paran yoksa tabii ki.
  • Tabiiki kötü değil ama gelecek çok belirsiz. büyük ihtimal plaza şirket tarzı yerlerde uygulanan mobbing köle gibi çalıştırılma vs uzar gider bunların hepsi hukukta da yok mu var ama hukuk daha avantajlı tapu gibi diploman var elinde bir mesleğin var ve daha çok iş sahasına sahip ve serbest çalışma imkanında var.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    hocam siz bu sene tercih yapacak mısınız?
    nereyi düşünüyorsunuz?
  • Kleopatra312 K kullanıcısına yanıt
    vallaha hocam ben hukuk okusam.sinirlari belli bir hayatin icine atilacakmisim.gibi geliyor ya. ne yapayim artik en kotu babam kucuk bi dukkan acar boncuk falan satarim
  • incesaz. kullanıcısına yanıt
    gsu isletme,ozyegin isletme-finans,bilkent ui,boun ut. arastiracagim.
  • Kleopatra312 K kullanıcısına yanıt
    Aşırı kontenjan artırımı ve her yere hukuk fakültesi açılmaya devam edilirse yakında iibf gibi olur çünku oturduğum 12 bin nufuslu ilçede bile 5 tane avukat var.Hukuk da pek iç açıcı değil ama bakacağız hocam.Geri de kendime kızıyorum sayısalı zorlasaydım anadoluda bir tıp gelirdi diye.Mücadele edeceğiz hocam dediginiz gibi kolayla rahat elde edilemiyor maalesef.
  • dayınızın hukuk bürosu yoksa kuvvetle muhtemel işsiz kalıyorsunuz bir süre artık. Zorlaştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 10 Şubat 2021; 22:27:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.