Merhaba bu aralar çok stresliyim konya teknik makinada okuyorum bölüm güzel okulda güzel bi lafım yok ama eksik hissediyorum üniversite değilde meslek lisesi 5 sınıf gibi savunma sanayi ve uzay sanayine otomobil sanayine ilgim var çocukluğumdan beri araba uçak vs hep ilgimi çekerdi mesela spacex de mühendis olmak isterim AMA 2.sınıf bitti ve birinci sınıfın ikinci dönemi ile ikinci sınıfın ilk döneminden full kaldım derslerin hepsinden çalıştım mı ? hayır ama ilk haftalar derslere gittiim termodinamik dinamik teknik resim falan ilgimi çekmiyor yorum dahi yapamıyorum arkadaş grubumda beni gibi olunca dersleri saldık saçma salak dolanıp duruyorduk Çalışsam yapabilir miyim kısmında ise tyt ayt fizik hocalara geldikten bitirip temeli atar dersleri takip edersem yaparım yapılmayacak bişey değil ama termodinamik seviyor muyum hayır Benim derslerden beklentim motorun çalışma prensibi uçaklar nasıl uçar vs tarzı şeylerken fizik bölümü okur gibi bi durumla karşılaştım ve en önemlisi bomboş geçti erasmus work and travel yapmak istiyordum okul ingilizce hazırlık olmayan bir okuldu ingilizceyi öğrenmedim ortalamam 1.10 olduğundan wat yada erasmus şansımda yok Bu sene sınava girdim 12 sınıfta bi ara aklımdaydı hukuk nedeni kendi işini yapıyor olman ve yapı olarakta ben yaşanan olaylara ilgili ve sürekli gündemi takip eden biriyim çocukluktan beri öyle kişi ortam analizim iyidir insan okuyabilirim konuşmayı anlatmayı dinlemeyi severim Bi firmada çalışan olmaktansa kendi hukuk büron olması daha iyi bence ama türkiyeye çakılı kalıyorsun ve milletin almanyada avrupada amerikada çok ucuza aldığı şeyleri butada alamamak bana koyuyot ben tr de sıfır mercedes cls alamam ama almanyada alabilirim mesela ve hukukta mezun çok fazla bürolar 3-4k maaşa kölelik yaptırıyor Şimdi sınavda geçen seneye göre 65k civarı ea sıralaması 160k civarıfa sayısal sıralamam gelecek aklımda 2 şey var ya çankaya endüstri mühendisliği %50 yada ücretli tobb başkent yazmak ama bu 55k okul +20k yurt ve kendi harcamamla 5 yıl boyunca 100k dan 500k bi para anlamına geliyor Ya hayatıma reset çekip cesur davranıp fizik temeli kazanıp okuluma devam edeceğim makinayı bitireceğim yada kaçıp hukuk yada endüstri de sıfırda n başlayacağom ama bu sene 3 oluyorum alttan çok dersim olduğundan bu yazda wat yada erasmus yapamam 4ncü sınıfta yada uzatırsam wat yapabilirmiyim bilmiyorum kabul ederler mi Çok strese girdim saçma salak bi iş yapmak istemiyorum arkadaşlarım 1-2 sene sonra mezun olacakken ben okul okuyacam ama şimdide bu 2 senede bi üniversite hayatım olmadı onun boşluğuda olsun istemiyprum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim